Trying To Conceive atau Ikhtiar Untuk Hamil Dengan ESP Shaklee





ESP Penting Untuk Mereka Yang TTC


Apa tu TTC? TTC ialah Trying To Conceive atau ikhtiar untuk hamil. Bagi mereka yang TTC uolls perlukan Protein yang cukup dan lengkap dengan asid amino. At least sebelum 4 bulan plan untuk hamil dah kena ambil protein yang secukupnya.


Apakah fungsi Protein?


1. Membekalkan tenaga sepanjang hari supaya kita tak cepat rasa letih dan lesu
2. Menguatkan otot rahim
3. Asid amino sangat penting dalam pembentukan sel ibu dan juga pertumbuhan sel baby


Apabila sperm dan ovum berjaya disenyawakan, ia mengambil masa 24 jam untuk develop baby, masa yang kritikal ni lah yang menentukan persenyawaan berjaya atau pun tidak. Protein penting sebagai based cells, once sperm dan ovum berjaya disenyawakan , cells akan start membahagi dan masa ni baby akan start membesar dalam rahim.


Dalam tempoh 24 jam ni, banyak faktor yang memainkan peranan untuk uolls berjaya conceive. Antaranya ialah


Dinding rahim uolls cukup kuat dan sihat untuk memastikan perlekatan lebih kuat dan tak fragile.


Berada dalam keadaan yang sihat dan bertenaga serta tidak stress.


Sumber protein terbaik dalam suplemen Shaklee ialah ESP. ESP mengandungi protein yang cukup lengkap dengan asid amino yang diperlukan oleh badan.


Bagi mereka yang pernah keguguran Kak Arni memang akan suggest untuk ambil ESP bersama-sama dengan Set Asas Shaklee. Ianya sebagai satu cara untuk membantu menguatkan otot rahim uolls. InShaaAllah ada rezeki untuk mudah lekat selepas ini.

Bila dah mengandung boleh ambil Set Ibu Mengandung


Your Trusted SID Shaklee
Arni Syazila
010-2995619

#PengedarShakleeShahAlam
#ShakleeShahAlam
#ShakleeBukitJelutong
#ShakleeTTDIJaya
#ShakleeDenaiAlam
#ShakleeSunwayKayangan
#ShakleeAlamBudiman
#AgenDiperlukan

Sedikit Nasihat Untuk Bakal Pengantin


Izinkan Kak Arni beri sedikit nasihat dan perkongsian kepada bakal-bakal pengantin. Selain dari uolls sibuk mencari barang-barang hantaran, katerer, make up artis (MUA) , khemah, dewan , goodies bag dan sebagainya, tolong ya cari juga ilmu sebagai isteri dan bakal ibu.


Selepas berkahwin, of coz uolls nak menimang cahayamata setiap orang badan dia tak sama, ada yang mudah mengandung, ada yang yang kena tunggu beberapa lama baru mengandung, ada pelbagai situasi, Jalan cerita setiap orang tidak sama.


Kak Arni nak kongsikan kisah seorang ibu muda yang baru keguguran kandungan usia 5 bulan ya, bukan 5 minggu anak pertama yang dah naik motor selepas 9 hari keguguran dan peranakan beliau jatuh hingga boleh rasa dengan jari bukan perkara yang boleh buat main-main ya. Ya betul badan masih muda, dah rasa sihat tapi kita tak nampak dalaman kita macamana. Akhirnya sendiri yang tanggung bila peranakan dah jatuh.


Kalau Kak Arni nak menjual vitamin sahaja Kak Arni boleh cakap u makan Vitalea, B Complex, Vitamin C, ESP dan Vivix dah boleh sihat semula.


Tapi Kak Arni sebolehnya guide adik tu untuk kembali sihat, menjaga pemakanan, berjumpa semula dengan doktor, cari bidan untuk berurut dan banyak benda beliau tak tahu tentang ilmu mengandung, penjagaan dalam pantang.


Beliau nak mengandung semula tapi kalau badan belum pulih, emosi belum stabil, takde ilmu tentang mengandung, penjagaan bayi. Bagaimana beliau nak pregnant semula. Please ya adik-adik cari ilmu, kalau u boleh scroll fb, scroll artis berjam lamanya  please ubah, kehidupan semasa bujang dan berkahwin banyak bezanya.


Ya, Kak Arni bukan bidan mahupun doktor tapi bila umur dah meningkat ni kita dah nampak kesannya kalau tak menjaga badan semasa berpantang, makanan yang kita ambil setiap hari pun dah tinggal berapa percent je zatnya. Badan kita ni sangat berharga ya adik-adik.


Pesanan untuk kita kaum wanita.

Wahai kaum Hawa, ada sebabnya kenapa kena berpantang, baik yang bersalin, baik yang keguguran.

1. Sebab kita kena sihat untuk diri supaya dapat melakukan ibadah seharian
2. Sebab  kita kena sihat untuk anak-anak, kerana mereka nak kena diurus,
3, Sebab kita kena sihat untuk suami, supaya rumahtangga harmoni

#Jangan sampai

Dah terhantuk baru nak tergadah
Nasi dah jadi  bubur
Menyesal kemudian dah tak berguna

Ada masanya kita kena lebih utamakan diri kita untuk memberi manfaat kepada orang lain.

#keguguran

J'adore Christian Dior - Dexandra Shah Alam






Dibaluti Kemewahan Glamor Emas


Wanita dengan emas tidak dapat dipisahkan. Ibarat lagu dengan irama.

Bagi peminat emas, wangian J'adore Christian Dior yang glamor dan moden sesuai untuk mereka berketrampilan mewah berkilauan.

Main Accords

Floral
Fruity
White Floral
Sweet
Aquatic

Bercirikan klasik dan bercitarasa tinggi botol wangian ini sendiri berbentuk seperti Amphora Yunani. Wangian yang feminin, sedikit manis dan nyaman dengan bauan mandarin yang segar di atasnya diikuti dengan bauan melati, plum dan orkid yang membangkitkan perasaan serta iringan bauan amaranth, musk dan blackberry pasti membuatkan pemakainya berasa mewah dan berkeyakinan tinggi.

Pereka yang mereka wangian J'adore ini pada tahun 1999 ialah Calice Becker. Wangian ini sesuai digunakan oleh mereka yang muda atau yang lebih dewasa. J'adore Christian Dior adalah pilihan yang tepat untuk anda berketrampilan sofistikated, feminin dan menawan






Christian Dior Addict 2 - Dexandra Shah Alam





Wangian istimewa untuk anda yang muda dan seksi


Wangian gabungan aroma  "Addict", dengan bauan bunga-bungaan dan buah-buahan serta bauan rempah yang eksotik sesuai untuk anda yang ingin kelihatan sentiasa muda dan seksi. Pilihan yang tepat untuk anda ialah Christian Dior Addict 2 ianya dilancarkan pada tahun 2005.


Main Accords

Citrus
Floral
Fresh Spicy
Woody
Aquatic
Ozonic

Kelembutan bauan bunga-bungaan dengan sedikit bauan rempah serta berkekalan lama pasti memikat sesiapa sahaja. Kehadiran wangian ini mendatangkan satu perasaan yang penuh semangat dalam diri individu.

Bagi emosi yang lebih stabil bauan Mask dan Sandalwood sangat membantu ditambah pula bauan Freesia dan Lily yang lembut membangkitkan suatu perasaan yang lebih menarik dan berkarisma.

Wangian Dior Addict 2 sangat sesuai dipakai bila-bila masa sahaja, dikenali sebagai wangian yang sangat feminin dan seksi, Kehadiran anda lebih dirasai dan dihargai serta lebih istimewa.

Didatangkan dalam botol warna merah jambu menyerlahkan lagi kemewahan Dior. Dior Addict 2 adalah pilihan yang bijak bagi wanita muda feminin dan seksi.

Masalah Resdung Yang Merimaskan Atasinya Dengan Shaklee





Biasanya yang ada resdung ni tak nak mengaku yang mereka ada resdung walhal sendiri  rasa tak selesa dengan bersin terlalu kerap, hidung rasa gatal-gatal, muka naik jerawat dan pelbagai masalah ketidakselesaan.


Bagi mereka yang mengalami masalah resdung Kak Arni memang rekomen 3 suplemen untuk diambil setiap hari secara konsisten.




Alfalfa Complex

Mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinus)

Kaya dengan sumber klorofil yang membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi, gegata dan resdung.

Bagi mereka yang mengidap penyakit SLE tidak digalakkan untuk ambil Alfalfa Complex


B Complex

Kandungan B6 dalam B complex berperanan untuk memelihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu menghasilkan antibodi badan.

Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan dibahagian muka.

Membantu dalam membina protein dalam tubuh.


Vitamin C

Sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan menghadapi serangan penyakit.

Mempercepatkan proses penyembuhan tisu tubuh

Memastikan pemuliharaan proses metabolisma dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.


Your Trusted SID Shaklee.
Arni Syazila
010-2995619



Apakata mereka yang dah konsisten makan Set Resdung Shaklee




Lancome Miracle - Dexandra Shah Alam






Setiap Langkah Bergaya, Feminin Dan Bertenaga


Haruman Miracle Lancome dilancarkan pada tahun 2000. Ianya direka oleh Harry Fremont dan Alberto Morillas.

Mircale Lancome lebih tepat digambarkan sebagai wangian yang bertenaga dan penuh keajaiban. Ianya selari dengan kecantikkan dan keajaiban dalam  kehidupan adalah hasil dari minat terhadap sesuatu perkara, menghargai dan bersyukur setiap perkara yang berlaku. Ianya juga menggambarkan wanita berupaya menghadapi apa jua rintangan.

Main Accords bagi Lancome Miracle

Fresh spicy
Floral
Fruity
Tropical
Aquatic
White Flora


Miracle didatangkan dengan bauan permulaan Laici yang lembut. Sedikit bauan rempah ratus, disemarakkan dengan bauan magnolia, melati, halia dan "pepper" serta asas serbuk kasturi dan "amber". Ia membuatkan si pemakai berasa feminin, bertenaga dan menyeronokkan.

Wangian ini sesuai dipakai semasa cuaca panas juga sesuai di pakai di mana-mana majlis dengan bauan bungaan yang lembut, manis dan sedikit bauan segar limau membuatkan sipemakai berasa segar dan penuh keyakinan.

Inginkan  Miracle Lancome dengan harga yang mampu milik, hanya RM65 sebotol. Sila hubungi


Agen Dexandra
Arni Syazila
010-2995619



Tresor Midnight Rose - Dexandra Shah Alam






Ingin Kelihatan Bergaya, Berketrampilan Menarik Dan Memikat.


Tresor Midnight Rose adalah pilihan yang terbaik. Lancome memperkenalkan wangian Tresor Midnight Rose pada September 2011, ia diilhamkan oleh Anne Flipo.  Midnight Rose merupakan salah satu rangkaian wangian Tresor yang mana pada mulanya dihasilkan oleh Sophia Grojsman pada tahun 1990.


Tercetusnya idea untuk menghasilkan wangian Midnight Rose ialah untuk membangkitkan perasaan romantik seumpama "French Romance" agar wanita berketrampilan bukan sahaja cantik malahan menjadi ikon fesyen.


Main Accords : Fruity / Sweet / Soft Spicy / Rose / Woody


Dengan sentuhan lembut dan aromatik, Tresor Midnight Rose dihasilkan daripada titisan jus rasberri. Anda juga akan merasai kehadiran wangian Rose. Dalam minit yang pertama, kehadiran wangian yang menawan hati dengan kesegarannya, ringan dan penuh daya tarikan. Gabungan terbaik wangian buah-buahan dengan warnanya.


Kombinasi aroma melati, Peony, cassis, black currants diikuti pula dengan "pink pepper". Menjadikan wangian ini lebih menarik ditambah pula dengan bauan manis vanilla. Bauan kasturi dan cedar juga menguasai wangian ini.


Dengan bauan yang menggoda dan seksi, Tresor Midnight Rose sesuai dipakai semada waktu siang atau malam atau dipelbagai acara. Ingin kelihatan menarik seperti Emma Watson heroin Beauty And The Beast, wangian Tresor Midnight Rose adalah wangian yang sesuai untuk anda.


Inginkan bauan yang memikat, hubungi


#AgenDexandraShahAlam
Arni Syazila
010-2995619