Petua Hilangkan Jeragat Dengan Shaklee - Shaklee Shah Alam









Ramai dikalangan kita yang memasuki umur 30an mengalami masalah kulit terutamanya jeragat. Jeragat bukan boleh dihilangkan dengan menggosok seumpama uolls menggosok periuk ya. Kulit muka kita sangat sensitif sebab tu pemilihan barangan penjagaan muka sangat penting. Bahan-bahan yang terkandung di dalamnya memainkan peranan kepada kulit muka mungkin bukan sekarang tetapi pada masa akan datang.

Kalau cerita lambakan produk pemutih muka di pasaran memang terlalu banyak. Memang testimoni semua berkesan, putih hanya dalam masa beberapa hari. Pernah dengar tak pepatah mengatakan "Biar lambat asal selamat". Sebab itu saya memilih Shaklee untuk penjagaan kulit saya. 

Saya tahu ramai dah give up dengan jeragat yang semakin menebal, walau kita dah pakai make up pun jeragat masih kelihatan. Petua untuk hilangkan jeragat pun dah buat tapi hasilnya masih kurang memuaskan. 

Saya akan cadangkan pengambilan Set Jeragat Premium ni untuk mengurangkan jeragat. Dengan syarat mesti konsisten.


Petua Hilangkan Jeragat Dengan Shaklee


Vivix - Kenapa Vivix menjadi pilihan? Ini adalah kerana Vivix mempunyai antioksidan yang tinggi. Ia menghalang kerosakan sel dan merawat sel yang rosak.

GLA - Ia memainkan peranan untuk menstabilkan hormon. Ini adalah kerana hormon yang tidak stabil menyumbang kepada jeragat. Sebab tu walau uolls dah buat rawatan laser, jeragat masih muncul. GLA Complex menghilangkan jeragat dengan membantu untuk kawal paras hormon Estrogen dan Testosteron. Bila hormon dah stabil, kulit jadi sihat dan kuat. Mudahlan jeragat hilang.

Selain GLA, Vitamin E juga memulihkan sel jeragat, menegang dan mencerahkan tompok hitam.

Pengambilan Vitamin C yang berterusan akan mencerahkan kulit, melambatkan penuaan, menyekat pembentukan dan menghilangkan jeragat. 



Pudarkan Jeragat Dari Luar



Skin care ini sangat ajaib. Ia dinamakan Nutriwhite Spot Whitening Treatment. Ia Berfungsi untuk mencerahkan tompok jeragat dan memudarkan jeragat dari luar. Ia dilengkapi dengan Vitamin C semulajadi. Jangan risau ia tidak menyebabkan kesan sampingan seperti kulit mengulupas dan pedih.


Berapa lama kesan selepas anda menggunakan Set Jeragat Premium? 

Bergantung pada keadaan wajah. Tapi kesannya dah boleh dilihat seawal 2 - 4 minggu pengmbilan. Saya tegaskan sila ambil dengan konsisten dan percayalah anda pasti terkejut dengan hasilnya.


Adakah produk ini SELAMAT?

Set Jeragat Premium ini dijamin 100% selamat, berkesan dan semulajadi.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut. Sama-samalah kita menjaga kecantikan kulit kita.

Whatsapp : 010-2995619

Resveratrol Menghalang Kanser - Vivix Shaklee


Entri kali ini berdasarkan kisah pesakit kanser payudara yang telah menjalani beberapa rawatan untuk sakit beliau. Selepas kemo beliau mengambil Vitamin Shaklee iaitu Nutriferon, Vitalea, Ostematrrix dan Vitamin C. Dan lagi 6 bulan sebelum bertemu doktor, beliau mengambil VIVIX. Hasil pemeriksaan doktor mendapati bahawa kanser beliau sukar untuk merebak dan ini adalah disebabkan oleh kandungan RESVERATROL dalam badan pesakit ini.

Cerita sepenuhnya dalam bahasa Inggeris





___________________________________________________________________________


In  October 2006, I was diagnosed with Breast Cancer. I had two lumpectomies, went through chemotherapy, herceptin, radiation and I had a partial hysterectomy. When I finished chemo, I restarted Shaklee's Nutriferon, Vitalea, Ostematrix and Sustained Release Vita-C. PLUS six months prior to my lasy check up I started on VIVIX.

My physician, who is the head surgical oncologist in the breast department at Moffitt Cancer Center in Tampa, Florida, said my blood work and exam were excellent. I asked if they were any closer to a cure for breast cancer. The doctor said "No" but that a substance has been found to treat the individualized expression of breast cancer, for non hormonal breast cancer. They feel it will prevent the re-occurrence of breast cancer and prostate cancer. Moffitt has just put in for a one-million dollar grant for a clinical trial of this substance.

When I asked "What is the substance", the doctor said it was RESVERATROL.

I said I had been taking Shaklee's VIVIX (Resveratrol) for six months. The doctor looked surprised and said "You're the first person that we have ever seen that such had great results with RESVERATROL. I will request for you to be a patient advocate during the testing".

If the grant is approved I would be thrilled that I will be helping the Susan B Komen Foundation in this study. Taking Vivix, Nutriferon and other supplement takes the edge off my cancer fears, knowing that they may prevent the re-occurrence of cancer.

- Barbara W. Seminole, FL 9/17/2009

__________________________________________________________________________

Wah best kan baca kisah beliau yang amalkan Vivix sehingga terpilih untuk jadi subjek kepada satu foundation.

Kenapa RESVERATROL memberi kesan kepada pesakit kanser

Antara kajian saintifik yang membuktikan keberkesanan resveratrol melawan kanser

Kajian dalam Annals of The New York Academy of Sciences pada tahun 2011 melaporkan beberapa kajian awal menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti kanser.

Kajian yang diterbitkan oleh FACEB jurnal pada Oktober 2011 menunjukkan Resveratrol berjaya menghalang sel kanser payudara daripada membesar.

Kajian yang dibuat oleh University of Nebraska pada tahun 2008 mendapati Resveratrol berjaya menghalang estrogen daripada bertindak balas dengan DNA dan menyebabkan kanser payudara.

Kajian yang dibuat oleh University of Florida pada tahun 2011 menunjukkan resveratrol mempunyai sifat anti-carcinogenic yang boleh menghalang sel normal menjadi sel kanser.

Kajian yang dibuat oleh University of Kansas pada tahun 2012 menunjukkan Resveratrol boleh membantu menghalang kanser prostate daripada membesar.


Inginkan sumber RESVERATROL yang terbaik? Pilihlah Vivix Shaklee yang mana ia adalah 13 kali lagi power dari RESVERATROL biasa.






Vivix ialah sejenis minuman campuran botani, merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cupspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.

4 fakta yang menunjukkan Vivix memang terbaik

1. Vivix mengandungi Resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada Resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semulajadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL

2. Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Peranchis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Peranchis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

3. Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

4. Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain. Vivix ternyata mendahului dengan 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) is a metehod of measuring antioxidant capacities of different foods)


Bagaimana Vivix bertindak membantu melawan kanser


Vivix membantu merawat kanser dengan membetulkan DNA sel yang rosak supaya signal sel dapat diproses dengan betul. Ini akan menyebabkan sel-sel kanser yang rosak ini "membunuh diri: malalui proses apoptosis.

Apabila semakin lama menggunakan Vivix, sel-sel kanser akan semakin berkurangan dan akhirnya hilang. Anda boleh teruskan  dengan Vivix walaupun anda sudah bebas kanser kerana khasiat Vivix terlalu banyak.


Antara khasiat Vivix yang perlu anda tahu

Menggalakkan penuaan yang sihat - awet muda dan anti penuaan
Membantu mengelakkan kanser - merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
Mengurangkan risiko penyakit jantung - melindungi jantung

Mengurangkan kompilasi diabetes/kencing manis
Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi - melindungi saraf
Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat alzheimer
Membantu merawat penyakit parkinson
Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
Meningkatkan kesihatan imun badan
Menggalakkan kesihatan keseluruhan


Ingin dapatkan Vivix dengan keahlian percuma, feel free to contact


Your trusted SID Shaklee
Arni Syazila
010-2995619


#tsunamiShaklee
#hunt2Shaklee
#PengedarShakleeShahAlam
#BukitJelutong
#TTDIJayaShahAlam
#Seksyen13ShahAlam
#SeksyenU10
#DenaiAlam

Dexandra YSL Homme Sport - Dexandra Shah Alam




Anda suka bersenam, En suami suka bersenam. Harap maklum lah lepas bersenam ni macam-macam haruman menyengit hidung yang keluar, apakata sebelum dan selepas bersenam spray dulu Dexandra YSL Homme Sport. Tenang sikit hidung member sebelah :)

Jom kita baca apa yang bestnya Dexandra YSL Homme Sport ni


An “unstoppable" scent, explosive energy and a story of a man who is always on the move. It is described as magnetic and passionate blend of fresh woods, with a wave of citrus notes at the top and a sensual trail of amber in the base, creating an echo of the original of more fresh and sparkling character




1 botol RM65, 2 botol RM120
Dropship Dexandra bermula dengan RM150 sahaja

Nak jadi dropship, sila whatsapp 010-2995619








Tip Teknik Menyimpan Daripada Pakar Kewangan









Bila kita bekerja sendiri ni #bisnesdarirumah memang kena pandai-pandailah uruskan duit. Tak boleh nak bermewah-mewah sangat. Langit tidak selalu cerah, kadang-kadang ada hujan, ada ribut, betul tak?


Basic merancang kewangan saya sama je macam orang lain, perbelanjaan sama macam orang lain cuma mungkin jumlahnya berbeza, jika anak-anak dah besar mungkin belanjanya tidak sama semasa anak-anak masih kecil.


Saya akan share tips financial di Tazkirah.net.


5 Teknik Menyimpan Daripada Pakar Kewangan


Teknik adalah gabungan teknik menyimpan oleh individu yang terkenal dalam pengurusan kewangan seperti Shamsuddin Kadir, penulis buku Tenang Walaupun Berhutang. Arkad, orang terkaya di Babylon dan Abang Abu, pengasas mekanik wang.

1. Simpan si hijau

Tiap kali pulang ke rumah, apabila ada Si Hijau (RM5) dalam dompet, simpan la ke dalam tabung. Dapatkan sebuah balang dan khaskan penyimpanan RM5


2. Simpan si Oren

Andai berkemampuan dan mampu menebaskan nafsu, tiap kali membawa pulang si Oren (RM20) masukkan ke dalam balang yang dikhaskan untuk penyimpanan RM20


3. Simpan Duit Syiling

Ini adalah taraf paling rendah bagi mereka yang dalam proses mampu menyimpan si Hijau (merujuk tip 1). Masukkan semua duit syiling dalam dompet ke dalam balang khas untuk duit syiling.


4. Simpan 10% Duit Gaji

Bagi mereka yang bekerja makan gaji, kita sudah memerah keringat selama 30 hari. Perkara pertama yang patut dilakukan, apabila mendapat gaji adalah membayar diri sendiri pada nilai 10% daripada gaji.

Bayar diri sendiri dahulu sebelum membayar orang lain.

Arkad orang terkaya di Babylon

90% daripadanya kita  boleh habiskan jika mahu. Ada beza antara orang yang ada simpanan RM100 dengan RM10,000. Pemikiran, perasaan dan keyakinan kita akan berubah apabila kita ada simpanan RM10,000. Yang akan memudahkan kita menjadi magnet wang yang menarik lebih banyak wang.


5. Mulakan Menyimpan Setiap Hari (walau 10 sen)

"Aliran wang orang kaya - dapat duit, simpan dan baru belanja. Aliran wang orang miskin - dapat duit, belanja"

Abang Abu, Mekanik Kewangan

Apabila kita tetapkan niat simpan setiap hari, secara tidak langsung kita sedang membuat satu aliran terhadap status kewangan kita. Ibarat kita sedang membuka empangan untuk mengalirkan air masuk. Mulakan dengan serendah 10 sen setiap hari.

"Semakin kita lakukan, semakin lancar empangan, semakin banyak air masuk"

InShaaAllah lama-kelamaan, duit akan mudah datang dan masuk dalam tabung. Jangan percaya. Praktikkan dan rasa sendiri. Minima 30 hari dan kongsikan dengan kami hasilnya.


Lebih baik kita merancang/mencatit supaya kita nampak bagaimana pengaliran duit keluar masuk. Ada sahabat saya 10 sen pun dia tulis tau.


Semoga apa yang kita rancang berjalan dengan baik tapi kita kena bersedia dengan pelbagai kemungkinan.

Ingin menambah pendapatan, saya mengajak anda sama-sama dengan saya, bisnes Shaklee/dexandra perfume/ sate kebab / emas. Hubungi 010-2995619

Tip Tidak Gemuk Melampau Semasa Mengandung - Shaklee Shah Alam


Tip tidak gemuk melampau semasa mengandung ialah amalkan Set Vitamin Shaklee. Bukan sahaja anda tidak gemuk melampau malahan




Badan tak sakit

Kaki tidak kena krem

Kulit pun cantik

HB cantik

Tekanan darah normal

Emosi stabil tak emo semacam (kesian En suami)

Vitamin apa yang ada dalam Set Hamil Shaklee?








Multivitamin yang sangat lengkap dengan zat besi. Penting untuk pembinaan sel darah supaya ibu tidak pitam dan anak membesar dengan sihat



Lengkap dengan biotin dan asid folik yang sangat perlu untuk pembentukkan sel darah merah yang sihat dan secara langsung membantu anak membesar dengan sihta. Ibu juga akan turut rasa lebih tenang dan mudah mengawal tekanan perasaan.



Perlu untuk peningkatan sistem imun tubuh. Memandangkan ia adalah vitamin yang larut air, ia mudah musnah apabila kita berpeluh, terdedah dengan matahari dan apabila kita stres. Pengambilan Vitamin C secara konsisten sangat penting.


Ostematrix

Ianya adalah kalsium, magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa Vitamin D yang mencukupi ia boleh mengganggu penyerapan zat kalsium itu sendiri. Ianya juga bukan hanya dari kalsium karbonat semata-mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit untuk ibu yang mengandung dan semasa berpantang.

Kalsium bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah. Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusukan bayi, ibu akan kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoperosis iaitu kerapuhan tulang.


Energizing Soy Protein

Protein adalah binaan asas kepada sel. Seluruh tubuh kita terbentuk dari protein. Memang benar protein boleh didapati dari ayam, daging, telur dan sumber kekacang namun sangat sukar kita nak pastikan kita boleh mendapat 9 essential asid amino yang sangat penting tetapi tidak boleh dibuat oleh badan. 



Asid lemak Omega 3 merupakan struktur bagi kompenen sel-sel pada sistem saraf pusar dan juga nutrien terpenting bagi perkembangan otak yang sihat. DHA pula merupakan asas asid lemak Omega 3 bagi perkembangan otak, sistem saraf dan mata terutamanya kepada bayi

Ketahuilah ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan bayi, nutrien yang cukup perlu untuk menyokong kesihatan anda dan bayi anda. Semoga dengan info Kepentingan Iodin Sewaktu Hamil dapat membantu anda untuk menjaga kandungan dan seterusnya dapat melahirkan bayi yang sihat.



Untuk makluman jika anda buat pembelian set ini, anda akan dapat hadiah percuma ya percuma dan ianya sangat cantik :)

Hubungi saya untuk maklumat lanjut berkaitan Set Hamil Shaklee 010-2995619

Resepi Mudah Laksa Johor Simple Dan Sedap


Kali ini saya akan kongsikan resepi mudah laksa Johor yang diwarisi dari bonda saya. Laksa Johor  ni special sikit sebab dia menggunakan spaghetti, bagi yang anak-anak suka pasta memang laju la anak-anak makan :)





Bahan-bahan


1 paket spaghetti - untuk 10 orang makan 
Ikan kembung 1kg (boleh guna ikan parang, ikan sardin atau ikan tenggiri) ikut budget masing-masing
1 setengah paket kecil rempah kari ikan Adabi
Kerisik 1 paket kecil
Asam keping 2 keping
2 cawan santan pekat
Garam 
Bunga Kantan
Daun kesum
Minyak masak untuk menumis

Jika nak pedas boleh tambah cili kisar

Option : Boleh tambah udang kering


Bahan Kisar

Bawang merah 10 biji
Bawang putih 3 biji
Serai 3 batang
Halia 1 inci


Ulaman

Bunga kantan dihiris halus
Daun kesum dihiris halus
Timun dibuang empulur dan dipotong bulat-bulat
Taugeh
Lobak Asin diracik halus
Bawang besar diracik bulat halus

Cara-caranya

Ikan dibersihkan dan rebus sehingga masak. Air rebusan ikan jangan buang. Kisar isi ikan yang telah direbus dan dibuang tulangnya dengan air rebusan ikan. Ketepikan.


Panaskan minyak dan masukkan bahan kisar. Tumis sehingga naik bau. Masukkan rempah kari ikan dan goreng pantas selama 1 minit (anggaran). Masukkan 1/2 cawan air dan goreng lagi 5 minit (anggaran).

Masa ni boleh masukkan cili kisar (jika mahu) dan masak hingga terbit minyak. Bila terbit minyak masukkan isi ikan yang dikisar. Kacau rata, masukkan air dalam 3 cawan dan masukkan 2 cawan santan. Boleh juga masukkan bunga kantan dan daun kesum. Bila dah mendidih masukkan udang kering (jika mahu) dan kerisik. Perisakan dengan garam.

Kuah laksa Johor agar pekat, kena pandai agak-agak jumlah sukatan air mengikut kesukaan kita.

Spaghetti

Masak air dalam periuk. Letak garam dalam air , setelah air mendidih masukkan spaghetti dan masak sehingga kenyal, tapis dan siram air sejuk hingga hilang panasnya dan tuang sedikit minyak supaya tak melekat.





Saya suka pintal spaghetti supaya mudah untuk diambil :) Cantik sikit la kan hehe.

Sambal Belacan

Yang ni jangan dilupa tak lengkap rasanya kalau takde sambal belacan, Ikut version uolls macam mana buat sambal belacan.


Cara-cara Menghidang

Letak spaghetti dalam mangkuk, tuangkan kuah, tabur ulam-ulaman dan makan dengan sambal belacan. Wallah selamat menjamu selera :)




Sate Kebab Akmal Untuk Jamuan - Sate Kebab Akmal Shah Alam



Anak-anak dah request potluck jamuan Raya di sekolah? Kawasan perumahan pun nak buat jamuan Raya.

Pening nak masak apa yang ringkas, sedap dan berkhasiat. Apakata uolls order Sate Kebab dengan saya, penghantaran boleh dibuat disekitar Shah Alam.

Ada 3 perisa beriani, black pepper dan pedas.

Whatsapp/Telegram/Message : 010-2995619


#PengedarSateKebabAkmalShahAlam

#SayajualSatekebab
#MuslimProduct
#SateKebab