Kisah Pesakit Diabetes Dengan Vivix Shaklee - Shaklee Shah Alam






Vivix ialah sejenis sirap semulajadi yang bersifat antioksida. Antioksida ialah sejenis molekul-molekul yang berfungsi untuk melawan atau melambatkan proses pengoksidaan di dalam tubuh. Meskipun proses pengoksidaan ini merupakan sebahagian proses kehidupan yang biasa berlaku dalam tubuh, namun proses pengoksidaan yang terlalu banyak akan menyebabkan kerosakan dan kecacatan DNA di peringkat sel.


Vivix bertindak untuk memastikan punca-punca kencing manis diatasi dengan selamat.


1. Vivix Tingkatkan Insulin

Vivix bersifat antioksida yang menghalang sistem imun kita merosakkan "Beta Cell" yang berfungsi untuk hasilkan insulin. Kesan dari genetik yang sihat, fungsi sistem imun akan lebih fokus kepada mengatasi toksik dan radikal yang masuk ke dalam tubuh.


2. Vivix Atasi Insulin Resistance

Masalah "Insulin Resistance" ini banyak dipengaruhi oleh kadar gula dalam darah. Bila anda ambil makanan yang tinggi gula (budaya orang kita) maka tubuh akan hasilkan lebih banyak insulin untuk menukarkannya menjadi tenaga.

Jadi, Vivix menghalang proses ini dengan mengawal kepekatan gula dalam darah

Malah Vivix juga akan meningkatkan fungsi insulin untuk menukar gula kepada tenaga.


3. Vivix Perbaiki Genetik

Genetik kencing manis yang diwarisi dari ayah atau ibu akan cenderung untuk melakukan proses yang sama, Vivix membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan pada genetik atau DNA untuk menghalang atau mengawal risiko kencing manis.


4. Vivix Melambatkan Pembentukan Protein AGE

AGE (Advance Glycation Products) ialah sejenis protein rosak yang dihasilkan oleh tubuh yang menyokong proses penuaan dan penyakit kritika seperti kencing manis dan masalah jantung.

Oleh itu anti oksidan dari Vivix akan melambatkan penghasilan sel ini.


5. Vivix Membantu Menyembuhkan Luka

Resveratrol dalam Vivix membantu mengatasi masalah luka pesakit kencing manis. Antioksidan ni membantu melawan serangan ke atas luka yng menjadi luka pesakit kencing manis jadi lebih teruk.

Kesannya, pengamal Vivix mendapati luka lebih cepat sembuh dan tidak buruk.

Setiap pembelian dengan saya akan menerima konsultasi percuma, Whatsapp 010-2995619





Mengapa Bayi Baru Lahir Berbau Wangi - Shaklee Shah Alam


Selalu kan kita dengar, wanginya bau baby, sedapnya bau dia, rindunya nak bau baby. Nak tau kenapa baby wangi?

Bayi yang baru lahir bukan sahaja comel dan menawan tapi juga memiliki bau wangi yang sangat enak sehingga kita ingin selalu berada di sisinya. Menurut pakar, salah satu faktor ialah yang membuat wangi bayi baru lahir sangat enak adalah kerana cecair amniotik atau air ketuban.


Selain cairan ketuban, vernix caseosa zat berwarna putih yang sering menempel di kulit bayi saat mereka lahir juga meninggalkan bau yang khas pada kulit dan rambut.

Dalam sebuah penelitian tahun 2013 diketahui, wangi bayi ini memliki manfaat dalam meningkatkan hubungan antara ibu dan bayi. Aroma khas itu akan membuat kawasan tertentu pada otak ibu menjadi aktif. Hal ini dapat membuat seorang ibu baru lebih bersemangat mendampingi bayinya.




Bagi wanita hamil yang ingin mendapatkan keperluan vitamin yang mencukupi semasa mengandung, saya cadangkan pengambilan set mengandung Shaklee. 




Protein (Energy Soy Protein)

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak, penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. ESP juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu protein juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ  bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke 3.


Multivitamin (Vita-lea)

Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula. Iron formula penting bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anak. Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah, mudah nak pitam atau pengsan, HB rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesi.


B Complex

Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B. Suplemen B Complex Shaklee mengandungi Folic Asid, Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


Vitamin C (Sustained Release Vita-C) 

Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenuhi keperluan Vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg. Ia sangat unik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan. Ianya untuk sustained release dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.


Omega 3 (Omega Guard)

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita, Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.


Kalsium (Ostematrix)

Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna, membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot, sakit pinggang, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.


Ke semua vitamin ini boleh di teruskan makan semasa berpantang. Jika uolls ada kekangan dengan budget kita boleh bincang dan saya akan cadangkan set yang sesuai dengan budget uolls.

Hubungi saya whatsapp/Telegram/SMS : 010-2995619

Vivix Tonik Kencing Manis Semulajadi Berkesan - Shaklee Shah Alam




Bagaimana penyakit terjadi? Ianya bermula daripada kerosakan DNA dalam sel-sel tertentu. Kerosakan DNA ini jika tidak dirawat ia akan menghasilkan sel-sel yang rosak dan cacat dalam organ dan mungkin akan menyebabkan sesuatu penyakit.

Penyakit diabetes berlaku apabila DNA sel-sel dalm organ pankreas mengalami kerosakan dan kecacatan. Sel-sel yang rosak dan cacat ini tidak menghasilkan hormon insulin yang mencukupi. Hormon insulin yang dihasilkan juga mungkin tidak berkesan untuk mengurangkan kandungan gula dalam darah. Ini menyebabkan kandungan gula kekal tinggi dan pesakit mengalami diabetes.

Selain itu faktor genetik keturunan yang diwarisi oleh anak akan turut membawa gen yang menyimpan arahan kepada sel tubuh. Ia akan memberi arahan kepada tubuh untuk hasilkan protein HLA yang meningkatkan potensi kencing manis jenis ini. Sebab tu biasa kita dengar mereka yang ada keturunan kencing manis biasanya mak atau bapa mereka juga mengalami penyakit yang sama.

Mereka yang obesiti juga mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat penyakit kencing manis.


Vivix bantu Atasi Punca Kencing Manis




Vivix ialah sejenis sirap semulajadi yang bersifat antioksida. Antioksida ialah sejenis molekul-molekul yang berfungsi untuk melawan atau melambatkan proses pengoksidaan di dalam tubuh. Meskipun proses pengoksidaan ini merupakan sebahagian proses kehidupan yang biasa berlaku dalam tubuh, namun proses pengoksidaan yang terlalu banyak akan menyebabkan kerosakan dan kecacatan DNA di peringkat sel.


Vivix bertindak untuk memastikan punca-punca kencing manis diatasi dengan selamat.


1. Vivix Tingkatkan Insulin

Vivix bersifat antioksida yang menghalang sistem imun kita merosakkan "Beta Cell" yang berfungsi untuk hasilkan insulin. Kesan dari genetik yang sihat, fungsi sistem imun akan lebih fokus kepada mengatasi toksik dan radikal yang masuk ke dalam tubuh.


2. Vivix Atasi Insulin Resistance

Masalah "Insulin Resistance" ini banyak dipengaruhi oleh kadar gula dalam darah. Bila anda ambil makanan yang tinggi gula (budaya orang kita) maka tubuh akan hasilkan lebih banyak insulin untuk menukarkannya menjadi tenaga.

Jadi, Vivix menghalang proses ini dengan mengawal kepekatan gula dalam darah

Malah Vivix juga akan meningkatkan fungsi insulin untuk menukar gula kepada tenaga.


3. Vivix Perbaiki Genetik

Genetik kencing manis yang diwarisi dari ayah atau ibu akan cenderung untuk melakukan proses yang sama, Vivix membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan pada genetik atau DNA untuk menghalang atau mengawal risiko kencing manis.


4. Vivix Melambatkan Pembentukan Protein AGE

AGE (Advance Glycation Products) ialah sejenis protein rosak yang dihasilkan oleh tubuh yang menyokong proses penuaan dan penyakit kritika seperti kencing manis dan masalah jantung.

Oleh itu anti oksidan dari Vivix akan melambatkan penghasilan sel ini.


5. Vivix Membantu Menyembuhkan Luka

Resveratrol dalam Vivix membantu mengatasi masalah luka pesakit kencing manis. Antioksidan ni membantu melawan serangan ke atas luka yng menjadi luka pesakit kencing manis jadi lebih teruk.

Kesannya, pengamal Vivix mendapati luka lebih cepat sembuh dan tidak buruk.


Testimoni Vivix Pada Kencing Manis









Bagi anda yang berminat boleh taip Vivix dan whatsapp ke 010-2995619. Saya akan membimbing anda secara PERCUMA.


Resepi Tuna Wrap Yang Mudah Dan Ringkas




Resepi Tuna wrap yang ringkas dan mudah disediakan ni sesuai sangat dimakan waktu sarapan, minum petang, makan malam atau waktu kita berkelah. Sesuai juga dibuat bekalan ke sekolah atau ke tempat kerja. Minuman pulak Performance Drink atau Cinch Tea hmm sedapnya dan menyegarkan :)

Biasanya waktu pagi sebelum anak-anak ke sekolah adalah waktu yang paling kritikal, kalau boleh kita mak-mak ni tak nak anak-anak kelaparan sebelum ke sekolah, seboleh mungkin makanan tu biarlah berkhasiat dan mengenyangkan.

Hidangan ni sesuai dimakan untuk 2 orang, kalau nak buat banyak lebihkan bahan-bahannya ya.

Bahan-bahan

185gm kepingan tuna dalam minyak zaitun, tos tetapi simpan minyak
200gm jagung manis
50gm lobak merah, parut nipis
4 tomato ceri, dipotong dadu
4 daun salad
50gm timun, dihiris nipis
garam dan lada
2 keping tortilla wrap wholemeal
cuka balsam atau sos cili atau mayonis


Cara-cara


1. Campurkan tuna dengan dengan sedikit minyak zaitun dari tin di dalam mangkuk

2. Tambah jagung, lobak parut dan tomato yang telah dipotong dadu dalam campuran tersebut.

3. Perasakan dengan garam dan lada secukup rasa

4. Dalam kuali "non-stick" panaskan tortilla dan ketepikan

5. Letakkan tortilla  di atas permukaan yang rata, letakkan salad di tengah-tengah

6. Letakkan 1 hingga 2 sudu besar campuran tuna ke atas daun salad.

7. Tambahkan timun dan lobak merah. Kemudian gulung balutan wrap tersebut dengan perlahan-lahan. Hiris separuh

8. Ulangi dengan tortilla wrap yang kedua dan hidang bersama salad.


Tip Hidangan


Sebelum menggulung balutan wrap tambah sedikit cuka balsam atau sos cili atau mayonis secukup rasa terpulang pada selera masing-masing

Kalau uolls nak tengok resepi yang sedap dan mudah boleh klik Sate Kebab Akmal


Perkongsian Pn Ernayanee Founder Dexandra, Jatuh Bangun Dalam Bisnes - Dexandra Shah Alam




Pn Ernayanee merupakan founder wangian Dexandra yang semakin dikenali ramai dan minyak wangi yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi. Semoga perkongsian ini memberi semangat untuk kita yang sedang melakukan bisnes.




Jawapan :

1. Dari soalan pertama

Bermula selepas kejatuhan memang mulakan dari 0, dari hutang keliling pinggang. TERPAKSA BERNIAGA dari rumah dari 2010. Ambil order berdasarkan orang order. So tak perlu duit. Kalo zaman sekarang disebut DROPSHIP.


Meniaga secara online selama 2 tahun. Alhamdullilah selesa tak perlu g jumpa customer duk rumah jer kayan order. Customer dah banyak n repeated customer buat diri selesa ... Takder tanggungan.


Selepas kahwin, kahwin dengan orang business. So en suami pesan .. Kalo nak berniaga betul2 ... Kena ader stock ,, kena buka kedai ... waktu tu dengar jer. Tapi berdegil sebb ramai jer orang berniaga online jadi jutawan & takde kedai ... plus rasa takut n trauma. Dulu keluar modal banyak tapi sampai berhutang n blacklist.


Tapi biasalah di basuh minda ni supaya ader komitment untuk berkembang & terus ke hadapan .. lama juga utk setuju.

2012 bukalah kedai kecil sebenarnya hanya untuk simpan stok .. still operasi online ..Selama setahun dengan 3 orang team, my sister n staff yang bungkus sorang .. memang bz dan semakin bz


2013 pindah kedai bawah lebih besar n lebih banyak stok sebb customer makin bertambah sejak ader stock .. Ghairah nak abiskan stok .. Alhamdullilah

2015 bulan June kedai ketiga paling besar terus ambik 3 tingkat .. Sebb dah tahu kedai lama walaupun dah dibesarkan tak cukup dah ruangan .. Nak tambah staff baru pun tempat semakin mengecil ... 
Alhamdullilah


Kesimpulan, start ader kedai selepas 2 tahun online dan selepas di desak & di tukar mindset n cara pikir tentang berniaga. Dan kedai2 seterusnya sebb kedai yang ada tidak sesuai untuk berkembang.


2. Dari soalan kedua

Untuk berkembang dalam perniagaan SELESAIKAN setiap masalah MASALAH. Masalah datang untuk diselesaikan bukan untuk dirungut. Pernah tak dengar orang cakap

"Dugaan! semakin nak berkembang perniagaan semakin banyak masalah! "

Alhamdullilah memang itulah yang kita cari. Bila selesai jer masalah terus RM masuk dengan cepat


Contoh masalah yang saya selesaikan

1) Masa awal-awal berniaga ramai orang nak meniaga tapi takder duit. Saya selesaikan dengan WIJUD PROGRAM DROPSHIP (Masa ni ramai tak tahu dropship tu aper)

2) Banyak sangat FAQ yang sama dari customer. Saya wujudkan blog

3) Order dah tak dapat nak layan guna whatsapp & ramai nak list product available ... Asyik kena update ... saya wujudkan website ecommerce

4) Agen pun nak buat website tapi susah link sebab kebanyakkannya dropship saya wujudkan sistem website dropshoppy

5) Sales dah stagnent tak boleh berkembang & banyak pasal business saya tak tahu ..saya pergi seminar-seminar

6) Stock tak dapat kawal ikut permintaan, buat product sendiri. Sendiri kawal tapi sekarang pun masih sedang perbaiki stock yang asyik tak cukup. Dan kami sedang selesaikan dengan invest semua saving untuk order jumlah yang kami tak pernah order.

7) Dulu banyak kes pecah, 3 kali kami terus tukar cara packaging

8) Agen lemau n tak serius. Saya buat seminar .. (mereka bukan tak serius .. sebab mereka pun banyak tak tahu tentang perniagaan so seminar sebagai jawapan)

9) kerja makin banyak. Tambah staff secepatnya

10) tak tahu .. saya ambik tahu

Dan banyak lagi lah benda yang datang kita selesaikan termasuk yang remeh temeh .. For me takder benda yang tak mustahil .. semuanya boleh dibuat dengan izinnya.

Dan setakat ni semua masalah datang saya selesaikan secepatnya dan Alhamdullilah peningkatan sales berlipat kali naik

Seterusnya nak berkembang jangan berhenti marketing .. kalo saya selalu jangan berhenti berfikir .. hehe

Jangan berhenti jumpa orang baru & bernetworking ... manusia macam-macam peluang ada. So jangan duduk bawah tempurung

Reminder : Perniagaan bukan semata-mata buat sales

_______________________________________________________________________________

Amacam dah baca kisah Puan Erna, InshaaAllah kita pun pasti berjaya dengan mentor hebat seperti beliau. 

Bagi uolls yang masih tercari-cari perniagaan yang boleh dilakukan secara online, apakata sertai team kami untuk kita sama membina impian dan menjana pendapatan.

Boleh klik link berikut bagaimana nak jadi dropship Dexandra

DOA NABI ISA A.S. MINTA REZEKI DARI ALLAH



Al-Maidah : Ayat 114





Doa ini sangat power

Dalam Islam, hari raya itu adalah HADIAH nikmat yang sangat BESAR dari Allah kepada kita selepas berjihad (puasa dan haji)

Dan dalam doa ini pula kita minta

1. Satu hidangan dari langit

2. Untuk menjadi hari raya bagi kami

3. Iaitu bagi kami yang ada hari ini

4. Dan bagi orang-orang kami yang datang kemudian

DOA ini bukan ciptaan manusia. Tapi doa ini ada dalam Al-Quran surah Al-Maidah : Ayat 114

Sangat besar manfaat doa ini. Amalkan lah. Lebih baik dibaca pada waktu-waktu mustaja berdoa. Sampaikanlah kepada orang lain ilmu Allah ini. Supaya sama-sama kita menjadi jutawan yang beriman dan bertakwa. Aamiin.

TAPI INGAT

Doa sahaja tak cukup

Kena ada DUIT

D - Doa
U - Usaha
I - Ikhtiar
T - Tawakal

Semoga perkongsian ini memberi manfaat buat kita semua




Berat Badan Turun Dengan Detox Parasit Shaklee - Shaklee Shah Alam


Pernah tak uolls dengar tentang detox atau selalu dengar tentang detox tapi tak tahu pun maknanya. Dalam entri kali ini saya akan ceritakan tentang detox.

Detox ialah proses dimana badan mengeluarkan toksin yang boleh mengganggu kesihatan badan. Toksin yang tinggi dalam badan boleh menyebabkan badan tidak dapat menyerap nutrien dengan baik dan mengakibatkan badan menjadi lesu, darah kotor, mudah terkena jangkitan penyakit akibat sistem imunisasi badan yang rendah dan banyak masalah kesihatan yang lain.


Kenapa badan kita perlu detox?


1. Singkirkan logam berat terutama plumbum & merkuri dari badan

2. Sucikan organ dalaman dari bahan toksin terutama hati, ginjal dan otak

3. Perkuatkan bakteria baik dalam usus.

4. Recaj sistem imun

5. Buang parasit


Apakah faedah detox


1. Menurunkan berat badan

2. Mengawal selera makan

3. Mencantikkan kulit

4. Menjadikan nafas lebih segar

5. Menjadikan pemikiran lebih fokus

6. Mengurangkan alergi

7. Mencantikkan rambut

8. Membantu melambatkan proses penuaan

9. Menjadikan tubuh lebih sihat


Terdapat beberapa jenis detox

1. Detox Parasit
2. Detox Logam
3. Detox Usus
4. Detox Hati
5. Detox Seluruh Badan

Saya akan terangkan lebih lanjut tentang Detox Parasit. Bagaimana ia masuk ke dalam tubuh kita dan bagaimana kita nak singkirkan parasit ni dari bermaharajalela dalam badan kita :)




Parasit adalah organisma yang masuk ke dalam tubuh kita, hidup dengan makan nutrien kita dan tinggalkan toksin pula dalam badan kita. Dalam erti kata yang lain kedatangan mereka tidak diundang dan kemudian memporak peranda kan kita .. ouch


Jenis-jenis parasit yang biasa menyerang manusia

Cacing tambang (cacing jenis ini gemar menyerang paru-paru dan usus)
Anasakis (cacing dalam ikan yang selalunya ia berpindah ke usus manusia apabila makan ikan mentah)
Cacing gelang (cacing jenis ini lebih gemar menyerang usus, paru-paru, otak dan hati)
Acanthamoeba (penggunaan contact lense) dan ada banyak lagi parasit yang menyerang kita


Bagaimana parasit masuk ke dalam badan manusia

Melalui sumber air minuman dan mandian



Mandi di tempat awam seperti kolam renang
Makan makanan yang tidak dimasak dengan sempurna
Masuk melalui haiwan-haiwan peliharaan
Melalui orang lain yang dijangkiti parasit
Travel ke tempat yang tidak hygenik
Pengambilan antibiotik yang memusnahkan bakteria baik
Sayur-sayuran organik


Simptom-simptom Anda Di Serang Parasit

Badan lesu
Stress
Sering dalam keadaan "blur:
Kembung
Alergi
Masalah kulit
Sakit otot dan sendi
Gatal-gatal pada bahagian sulit dan dubur
Sugar craving (teringin  benda manis)
Sukar tidur dan sukar bangun
Masalah haid


Detox Parasit adalah satu kaedah menyingkirkan parasit dari badan dengan Suplemen Shaklee serta diet yang bersesuaian.


Makanan yang perlu dielakkan

Makanan yang berasaskan gandum



Gula (terutamanya gula putih)
Karbohidrat bertapis (contohnya seperti kek, biskut, bijirin segera, jus buah kecuali lemon dan delima)


Makanan yang digalakkan 

Probiotik



Rempah ratus seperti cili, kayu manis, jintan, pelaga dll
Lobak merah, betik, nenas
Bawang putih dimakan mentah
Cuka epal, cuka kurma
Makanan berasaskan kelapa
Delima
Sayur-sayuran
Bunga cengkih
Biji labu

Simptom Healing Crisis semasa proses detox ini berlangsung

Sakit kepala
Sakit-sakit badan dan rasa tak sedap badan
Perut kembung dan berangin
Jerawat dan ruam, badan gatal
Kuat berpeluh
Najis hitam dan berbau terlalu busuk
Mengantuk haus dan keletihan melampau
Kerap mengunjungi tandas

Kebiasaannya simptom ini akan hilang dalam masa beberapa hari, so don't worry ya :)

Berikut adalah beberapa testimoni yang berjaya melakukan Detox Parasit. Saya sendiri pernah buat dan berat badan turun dalam 5kg yang mana sebelum ni memang susah sangat nak turun.












Bestkan baca kejayaan mereka selepas Detox Parasit. Bagi anda yang ingin cuba detox parasit ni bolehlah whatsapp akak 010-2995619. Akak sedia membimbimg uolls semua.