Tip Elak Muntah Dan Loya Semasa Kehamilan - Penyebab Morning Sickness



Orang kata biasalah awal-awal pregnant rasa nak muntah, tengok semua benda rasa mual. Pendekata semua serba tak kenalah. Hinggakan bau badan suami pun tak suka. Nak buat macam mana kan bukan kita mengada-ngada tapi itulah yang sebenarnya terjadi, bukan dalam kawalan kita. Cuma kita boleh kurangkan rasa mual dan muntah tu dengan beberapa cara. Antaranya boleh klik SINI
Entri kali ini saya akan kongsikan penyebab morning sickness.





Penyebab Morning Sickness Yang Perlu Kita Tahu

Hormon Progesteron

Peningkatan hormon progesteron mempengaruhi sistem penghadaman anda. Hormon ini menggugat kesemua fungsi metabolisme termasuklah sistem penghadaman. Akibatnya proses penghadaman makanan memerlukan tempoh yang lebih lama sehingga menimbulkan rasa mual.


Hormon hCG

Hormon kehamilan iaitu hCG sering dianggap sebagai salah satu penyebab morning sickness. Pelepasan hormon ini ke dalam aliran darah boleh menyebabkan rasa loya.


Makanan

Makan makanan yang berminyak dan pedas boleh menyebabkan morning sickness. Fungsi sistem penghadaman yang telah menurun akibat gangguan hormon akan bertambah buruk apabila anda terlalu banyak mengambil makan berminyak dan pedas.

Peningkatan sensiviti terhadap bau dan rasa

Sensiviti bau dan rasa adalah penyebab lain terjadinya morning sickness. Bau yang dahulunya biasa, boleh mencetuskan rasa mual dan muntah di kalangan wanita hamil.


Petua lain hilangkan loya dan muntah

Makan nasi yang lembut dengan kuah yang direbus seperti singgang  mengandungi serai atau salad bersos daun pudina. Jenis makanan seumpama ini berupaya membantu mengurangkan rasa loya disamping menjauhi penyakit gastrik.

Memamah sedikit gula, asam atau garam yang digaul seperti asam boi atau jeruk halia muda. Jeruk halia juga dapat melawaskan pembuangan angin.


Disebabkan masalah morning sickness ramai yang takut nak makan sedangkan badan kita memerlukan zat, nutrien, mineral sepanjang tempoh kehamilan, trimester pertama merupakan tempoh yang penting dalam perkembangan bayi.

Pengambilan vitamin kehamilan dapat membantu menampung mana-mana kekurangan dalam badan. Set Kehamilan Shaklee sangat membantu agar ibu dan bayi berada dalam keadaan yang sihat.




Antara suplemen yang boleh diamalkan semasa kehamilan ialah

Vita-Lea @Iron Formula

Membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi.
Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

Sustained Release Vita-C

Sebagai anti-oksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.

Membantu penyerapan iron yang lebih berkesan - kalau tak cukup Vitamin C, makanlah iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.

B Complex

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah lebih berseri

Mengatasi masalah kencing manis

Mengurangkan sakit kepala/migrain

ESP

Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam

Membantu ibu memperolehi kesan  yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain.

Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal

Baby lebih cerah dan gebu

Ostematrix

Baby menyerap hampir 90% kalsium ibu

Jika si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoperosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki/simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Tambahan, OMEGA GUARD boleh diambil selepas masuk Trimester kedua. InshaaAllah pengambilan Omega dapat membantu dalam PERKEMBANGAN MINDA BAYI supaya lebih aktif dan cepat belajar. Omega Guard juga membantu MENGAWAL KENAIKAN BERAT BADAN secara mendadak semasa hamil.

Disebabkan OMEGA GUARD tengah PROMO SEPANJANG BULAN ini, SET HAMIL ni pun ada special price ya. Harga lebih jimat dari biasa.

Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh hubungi akak terus menerusi Whatsapp 010-2995619, InshaaAllah special untuk customer akak, akak akan provide special tips ya okay :)



Tip Elak Muntah Dan Loya Semasa Kehamilan


Ramai yang mengalami masalah alahan semasa trimester pertama kehamilan seperti loya, muntah, pening kepala. Situasi ini biasanya berlaku apabila bangun dari tidur pada awal pagi. Ada juga yang mengalaminya pada waktu petang dan ada juga sesetengah ibu yang mengalami alahan sehingga bersalin.




Jika alahan yang dialami terlalu teruk sehingga apa yang dimakan dimuntahkan semula, bayi berkemungkinan kurang mendapat zat pemakanan yang tentu sahaja sangat diperlukan untuk perkembangannya. Ibu yang mengalami alahan berkemungkinan akan mengalami dehidrasi yang biasanya menyebabkan rasa pening, dahaga dan membuang air kecil dalam jumlah yang sedikit.

Amat penting seorang ibu yang mengandung memilih makanan yang sihat kerana bayi memerlukan zat makanan sepanjang tempoh kehamilan. Sebaiknya ibu yang mengandung mengambil jumlah makanan yang sedikit sebanyak enam kali sehari berbanding 3 kali sehari dengan jumlah yang banyak.

Makanan berkhasiat juga perlu mengandungi serat yang tinggi. Ia membantu memberi rasa kenyang yang lebih lama. Tapi jangan mengambil makanan yang mengandungi serat secara berlebihan kerana ia menyebabkan masalah kembung dan lebihan angin dalam badan.

Pelbagaikan pengambilan makanan seharian bagi memperolehi semua keperluan zat makanan yang diperlukan oleh ibu dan bayi.


Makanan yang perlu dimakan sepanjang tempoh kehamilan ialah 

1. Buah-buahan dan sayur-sayuran
Sebaiknya makan lima hidangan sehari termasuklah menjadikannya sebagai snek, jus ataupun salad

2. Makanan berkanji seperti roti, nasi, pasta dan ubi kentang. Disamping itu perbanyakkan juga mengambil bijirin penuh seperti gandum penuh.

3. Makanan berprotein tinggi seperi daging, ayam, ikan, telur dan kekacang. Ibu yang hamil juga digalakkan makan ikan sekurang-kurangnya dua kali seminggu.

4. Makanan berkalsium tinggi seperti susu, yogurt dan keju.

5. Makanan berserat tinggi seperti sayur-sayuran, buah-buahan, bijirin dan kekacang sebagai makanan kegemaran kerana ia juga mengelakkan masalah sembelit yang sering dialami oleh ibu yang mengandung.


Tip Elak Muntah Dan Loya Semasa Kehamilan





1. Sebaik sahaja bangun dari tidur , makan biskut tawar (cracker) ia akan membantu menyerap asid perut dan menyimpan tahap gula dalam darah daripada menjadi terlalu rendah. Selepas itu berehat sebentar dalam 15 minit sebelum bangun dari katil.


2. Cuba amalkan makan dengan hidangan atau kuantiti yang sikit setiap 2 jam, untuk mengelakkan perut kosong dari terisi dengan asid yang boleh mencetuskan loya.

3. Sentiasa mengambil snek yang berkhasiat seperti buah-buahan segar, buah-buahan kering, biskut, yogurt dan lain-lain diantara sela waktu makan utama.

4. Cuba elakkan dari mengambil makanan pedas, berlemak dan bergoreng dalam jumlah yang baik. Bak kata orang tua-tua, rasa sikit jangan sampai kempunan :)

5. Elakkan makan makanan yang tengah panas kerana makanan yang panas mengundang bau yang boleh menyebabkan anda loya.

6. Elakkan mengambil minuman yang mengandungi kafein secara berlebihan dan merokok.

7. Minum air kosong sekurang-kurangnya 2 liter sehari untuk menggantikan bendalir yang hilang. Nak mudah sediakan air kosong dalam botol yang ada penanda aras.

8. Elakkan minum air yang banyak semasa makan, sebelum makan dan selepas makan.

9. Legakan perut dengan makanan yang mengandungi halia untuk mengurangkan rasa mual.

10. Minuman berperisa masam yang mengandungi lemon atau limau boleh diminum jika anda tidak berselera untuk minum air kosong.

11. Jangan tidur dalam keadaan yang lapar kerana apabila anda terjaga diwaktu malam ia mengundang rasa loya atau muntah.

12. Ambil vitamin pra-kehamilan anda selepas makan atau sebelum tidur. Set Kehamilan Shaklee adalah yang terbaik kerana ia adalah selamat, berkesan dan semulajadi.



Ingin maklumat lanjut Set Kehamilan Shaklee sila klik HAMIL.

GLA Complex Vitamin Untuk Kulit Cantik


Biasanya Set Kecantikan Shaklee yang di cari ialah yang paling hot ESP of coz, selain itu B Complex, Vitamin C dan Vitamin E. Jom kita berkenalan pula dengan GLA Complex.




GLA atau Gamma-Linolenic Asid. Kelebihan GLA Shaklee ialah ia mengandungi Vitamin E yang asli.


Fungsi GLA Complex yang perlu anda tahu ialah


Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
Membantu meningkatkan kesuburan
Mengatasi masalah keputihan
Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
Membantu dalam menangani Menopause
Menguatkan kuku dan rambut
Menjadikan kulit lebih cantik, sihat dan berseri-seri
Membantu menangani ekzema
Melegakan simptom akibat arthritis reumotid
Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
Menguatkan imuniti tubuh
Memperlahankan proses penuaan
Mengurangkangkan blood cot yang boleh menyebabkan serangan penyakit jantung
Mengawal kencing manis dan darah tinggi
Mengawal kolesterol
Untuk fungsi saraf

Perbezaan Shaklee

Kebanyakkan GLA (gamma-linolenic asid) tersedia di pasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO) manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO.

Borage juga adalah 3 kali lebih dari segi biovailability dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik dikawasan Saskatchewan.

Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6.

Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan Vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Kesegaran dan keberkesannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti oksidan semulajadi yang dipatenkan.

Biovailabilitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun keadaan sel dan tisu.


Sebagai wanita yang menjadi tulang belakang dalam keluarga, marilah kita sama-sama menjaga kesihatan diri kita dan keluarga kita. 

Kepentingan DHA dan EPA Kepada Anak-anak Kita


Sering kita terdengar atau terbaca tentang DHA dan EPA, sel-sel otak tengah berhubung. Tapi tahukah anda apa maksud DHA dan EPA ni.

Akak akan terangkan tentang DHA dan EPA ni dan kepentingannya kepada anak-anak kita yang tengah membesar.

DHA (Asid Dokosaheksaenoat) dan EPA (Asid Elkosapentaenoat) atau lebih  kita kenali sebagai Omega 3 manakala AA (Asid Arakhidonat) dikenali juga sebagai Omega 6. Ke semua asid ini DHA, EPA dan AA sangat diperlukan oleh bayi dalam perkembangan otak (minda) mereka seawal dari dalam kandungan ibu.

Disaat baru dilahirkan otak bayi hanya 25% dari otak orang dewasa sedangkan pada usia 2 tahun otaknya mencapai  75% dari otak orang dewasa. Jangkamasa antara 0-2 tahun ini dikenali dengan "golden period" iaitu masa emas pertumbuhan otak anak.


Mengapa DHA, EPA dan AA sangat penting bagi bayi?



Ini adalah kerana EPA, DHA dan AA merupakan bahan utama dalam pembentukan serabut saraf dan prostaglandin yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan pembekuan darah. Daripada penelitian ini  menunjukkan kombinasi EPA, DHA dan AA dapat meningkatkan fungsi kognitif dan kemampuan visual pada bayi.

Bayi yang menerima suplemen DHA, EPA dan AA ini berkemungkinan besar lebih cenderung memiliki IQ yang lebih tinggi daripada bayi yang tidak menerima suplemen DHA, EPA dan AA.


Kesan Pengambilan EPA dan DHA Kepada Bayi Dalam Kandungan

Wanita hamil perlu mengambil 1500mg DHA dan 800mg EPA sehari untuk menampung keperluan dirinya dan kandungan. DHA adalah nutrien penting untuk mengoptimumkan fungsi otak -  keupayaan mental untuk menyedari dan memahami sesuatu dan keupayaan retina - mengoptimakan penglihatan untuk proses berfikir dan melihat.

Kanak-kanak yang mendapat keperluan DHA dan EPA yang lebih tinggi juga mempunyai kualiti tidur yang lebih baik, immuniti yang lebih baik serta kurang risiko alergi.


Kepentingan Omega 3 DHA dan EPA Kepada Kanak-kanak




Di awal usia kanak-kanak memerlukan pelbagai jenis sumber makanan antaranya karbohidrat, lemak, protein, fiber, mineral dan vitamin. Terdapat beberapa jenis lemak yang perlu diambil oleh kanak-kanak demi pembentukan minda dan fizikal yang optimum. Untuk kesihatan yang lebih baik, kanak-kanak memerlukan kandungan lemak seperti linolenik asid dan alpha.


Linolenik asid yang juga dikenali sebagai asid lemak perlu. Asid lemak perlu adalah sejenis lemak yang perlu diambil dari makanan, Ini adalah kerana badan manusia tidak boleh menghasilkannya. Kedua-dua kandungan ini boleh didapati daripada lemak sayuran serta produk tenusu seperti susu.

Kesimpulannya untuk perkembangan minda anak-anak , kita sebagai ibubapa menggalakkan mereka mengambil makanan dari pelbagai sumber makanan untuk mendapatkan khasiat yang seimbang. Contoh makanan yang kaya dengan Omega 3 ialah ikan jenis laut dalam, minyak ikan, telur ayam, kekacang dan sebagainya.

Sudah tentu pilihan saya adalah Omega Guard untuk kami sekeluarga



Keistimewaan Omega Guard Shaklee


Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan


Minyak Ikan Terbaik Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi iaitu EPA, DHA dan AA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

Promo bulan ini beli Omega 2 botol diskaun 5% atau beli 6 botol percuma 1 + Free membership + Cash back bonus.

Hubungi

Arni Syazila
Your SID
010-2995619

Set Jerawat Budget Untuk Remaja




Biasanya umur remaja ni hormonnya tengah bercelaru maklumlah tengah membesar, ada yang muka berjerawat, ada yang mengalami masalah berat badan, ada yang mengalami masalah mengawal emosi. Entri kali ini akak akan kongsikan masalah jerawat dikalangan remaja. Kita taknak lah jerawat yang ada tu berparut seumur hidup walau dah guna pelbagai jenama di pasaran. Sebaiknya kita rawat jerawat tu dulu dari dalam. Biasanya yang mencari produk kulit muka ni ialah perempuan, betul tak?


Tip Untuk Hilangkan Jerawat Bagi Remaja

1. Kawal hormon

Biasanya di usia remaja ni hormon mereka masih belum stabil. Hormon menyebabkan kilang minyak terlalu aktif. Minyak yang banyak akan berkumpul dan menggelembung, bakteria pula akan masuk dari bukaan liang roma dan seterusnya kulit menjadi merah.


2. Kuatkan Daya Tahan Kulit

Mungkin kita merasakan kita masih muda, maka kita menganggap kulit luar kita mampu mengawal dan melawan bakteria. Sedangkan pengambilan makanan harian kita mungkin tak mampu memberi nutrien yang secukupnya kepada kulit kita. 

Pengambilan Vitamin C amat penting untuk kulit kita kerana Vitamin C tolong kulit hasilkan kolagen. Bila kolagen dah cukup, kulit akan jadi sihat dan kuat. Selain daripada itu kulit yang merah, lebam, luka dan parut akan sembuh dengan cepat.


Set Jerawat Budget Untuk Remaja Hilangkan Jerawat

Akak akan cadangkan pengambilan GLA dan Vitamin C untuk mengatasi masalah jerawat.

GLA Complex






GLA Complex berfungsi untuk membantu mengawal hormon. GLA akan menstabilkan hormon dan halang jerawat dari tumbuh.

Kesan pengambilan GLA Complex, kulit wajah muka akan kurang berminyak dan jerawat akan semakin kecut. GLA berbentuk softgel, tanpa bau dan sangat mudah di telan.

Antara kesan GLA Complex ialah

Mengandungi Vitamin E yang akan mencerah kulit jerawat
Mengurangkan rasa gatal dan sakit pada jerawat
Meningkatkan kadar pemulihan luka pada jerawat
Menegangkan kulit muka


Vitamin C Sustained Release





Vitamin C yang semulajadi ni berfungsi untuk naikkan paras kolagen dalam kulit

Gabungan teknologi modennya memastikan Vitamin C ini kekal dalam darah untuk tempoh 5 jam selepas diambil

Antara fungsi Vitamin C ialah 

Mengecutkan jerawat dengan cepat
Mencerahkan kulit jerawat
Memudarkan parut jerawat
Menguatkan daya tahan kulit pada radikal bebas
Membanu mengatasi masalah sendi


TESTIMONI





Alkisah masalah kulit yg beliau alami: kulit jenis berminyak dan sering ditumbuhi jerawat dan kadang2 jerawat bernanah juga. Masalah makin teruk lepas beliau menggunakan make up pelbagai jenis sbb memenuhi satu tugasan yg diberikan pensyarah.

Selepas daripada tu, beliau mencuba bermacam2 produk utk menghilangkan jerawat di muka. Sehinggalah kakaknya menyarankan beliau menggunakan vit c Shaklee.

Amazingly! Selepas 3 mingggu konsisten, dgn mengambil 2bj pagi dan 2 bj malam, kulit wajah beliau dah mengalami perubahan ketara. Kawan2 dan pensyarah juga menegur perubahan yg beliau alami..

Beliau sendiri ingin kongsikan testimoni ini dgn semua..


Pertanyaan / Order

Sila whatsapp 010-2995619


Tip Muka Berjerawat Kembali Cantik - Shaklee Shah Alam


Ramai yang mencari tip untuk penjagaan kulit wajah tapi berapa ramai yang ikut dan konsisten untuk menjaga kulit wajah ? Terutamanya bagi anda yang dihantui masalah jerawat.

Akak nak kongsikan dalam entri kali ini bagaimana Carotomax membantu mengatasi masalah jerawat yang anda sedang hadapi.



Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene dan zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.



Apakah carotenoid?

Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.

Apakah fungsi dan kebaikan carotenoid?

1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas
2. Sumber Vitamin A yang terbaik
3. Meningkatkan sistem imunisasi
4. Membentulkan fungsi organ tubuh

Sumber yang mengandungi caretonoid adalah lobak, bayam, tomato dan lain-lain sayuran. cara yang terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid ialah dengan mengambil sayuran ini tanpa dimasak. Ramai yang susah nak makan sayur dimasak apatah lagi yang mentah terutamanya anak-anak remaja dan ramai juga yang lansung tak nak makan sayur.


Antara fungsi lain caretonoid ialah


- Mencegah kanser
- Penting untuk pertumbuhan tisu ephithelial seperti kulit, membran di dalam saluran penghadaman serta pernafasan. Tisu ini bertindak sebagai penghalang utama kepada jangkitan penyakit.
- Diperlukan semasa selsema, batuk dan gangguan-gangguan  penyakit yang ringan.
- Terlibat dslam penghasilan sperma dan ovum
- Penting untuk pertumbuhan tulang yang kuat
- Meningkatkan sistem kekebalan dengan memperbaiki fungsi sel darah putih
- Membina semula sel-sel yang rosak
- Melindungi dari rabun malam
- Menjaga kesihatan mata
- Merangsang pertumbuhan tulang yang kuat, gigi, gusi serta kulit dan rambut yang sihat 
- Digunakan dalam rawatan jerawat, ulser dan bisul


Tanda-tanda kekurangan Caretonoid dalam badan

Masalah jerawat
Hilang lembapan pada kulit, mulut dan rambut
Tumbesaran terencat
Masalah tidur dan insomnia
Kulit yang menebal pada telapak tangan dan kaki
Masalah rabun malam


Akak sendiri mengamalkan Carotomax ni setiap hari, lebih-lebih lagi bila umur dah memasuki 40an ni kita akan mengalami masalah rabun. Sebelum penglihatan menjadi lebih kurang jelas kita mencegah dulu la ya :)

Berminat nak order carotomax atau Set Kecantikan Shaklee yang lain, boleh whatsapp akak ya 010-2995619







Tip Cara Mudah Dan Jimat Jadi Ahli Shaklee - Shaklee Shah Alam


Bulan ni istimewa sikit sebab Shaklee dengan bermurah hati nak berikan sesuatu yang istimewa kepada peminat tegar Shaklee. Apa yang specialnya tu? Entri ni khusus untuk anda yang belum mendaftar sebagai ahli Shaklee lagi. Offer ni jauh lebih jimat dan menguntungkan anda, jika anda mendaftar sebagai ahli sebelum 31 October 2016.


Sebelum tu akak nak share kelebihan menjadi ahli Shaklee, apa yang bestnya menjadi ahli Shaklee. Antara kelebihan mendaftar sebagai ahli.


Pertama sekali, sudah semestinya anda berpeluang untuk menikmati HARGA AHLI untuk setiap pembelian produk. Setiap bulan juga Shaklee ada promo untuk produk yang berbeza-beza, anda juga layak untuk menikmati harga HARGA PROMO bagi produk tertentu setiap bulan.


Kedua, untuk setiap pembelian RM480 dalam 1 bulan, anda bepeluang menikmati bonus dalam bentuk cash yang akan dikreditkan terus ke akaun bank anda. Bonus bermula dengan 5% hingga 21%, bergantung kepada jumlah pembelian anda setiap bulan.


Ketiga, anda berpeluang menyertai team akak jika anda serius berbisnes. InshaaAllah akak akan guide anda sebaik mungkin.



Shaklee bukan MLM biasa yang head hunting untuk dapatkan bonus besar. Kekuatan Shaklee adalah kepada produk yang dihasilkan yang mana produknya adalah SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.


Peluang untuk mendapatkan 1 botol FREE gift LECITHIN atau 1 botol larga ALFALFA

Caranya

Pertama, sekiranya anda mendaftar sebagai ahli dan anda membuat pembelian produk melebihi RM350 atau 100uv (point) anda layak untuk mendapat 1 botol Lecithin secara percuma. Bagi anda yang belum tahu, Lecithin berfungsi untuk PECAHKAN LEMAK dan juga MENGUATKAN DAYA INGATAN.

Kedua, sekiranya anda mendaftar sebagai ahli dan anda membuat pembelian produk melebihi RM670, anda layak mendapat FREE MEMBERSHIP + FREE 1 BOTOL ALFALFA LARGE + CASH BACK BONUS +- RM40

Untungkan? :)