Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee juga dikenali sebagai kalsium mempunyai pelbagai manfaat kepada mereka yang mengamalkannya.


Antara manfaatnya ialah 

1. Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoperosis, menguatkan kuku , kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, kuku rapuh dan gusi berdarah.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

3. Meringankan stres - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid.

5. Magnesium - Ini adalah ion positif no 2penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf , mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot. 

Sesuai diambil oleh ibu yang mengandung. berpantang dan menyusukan bayi.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kepada yang berminat sila email : arnisyazila@gmail.com

Shaklee Collagen

Kolagen pelihara kulit anjal

Dewasa ini kebanyakkan wanita berkerjaya mahupun surirumah amat mementingkan kecantikkan kulit. Terdapat pelbagai cara wanita boleh mendapatkan kulit yang cantik, anjal dan berseri menerusi pelbagai produk yang terdapat banyak di pasaran. Jika dahulu ramai tidak tahu tentang kepentingan kolagen, namun kini ramai wanita yang memilih makanan kesihatan berasaskan kolagen kerana ia dikatakan mampu melambatkan proses penuaan selain menjadikan kulit lebih anjal dan cantik.

Kolagen berfungsi untuk mempertingkstkan penghasilan sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya serta efektif menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan. Namun apabila usia semakin meningkat, pengurangan kolagen akan berlaku seterusnya menyebabkan kulit menampakkan garis penuaan, berjeragat, kusam dan kurang bermaya, di tambah faktor alam sekitar seperti debu dan kotoran, terdedah terlalu lama kepada matahari, penggunaan bahan kosmetik yang tinggi kandungan kimia, tekana di tempat kerja serta wanita yang sering melahirkan anak menyebabkan pengurangan penghasilan kolagen dalam, sekaligus menyumbang kepada kelesuan kulit.

Kenapa saya memilih Kolagen Shaklee?



Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snipper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi yang diekstrak daripada sisik ikan merahm, Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Tujuh bahan utamanya termasuk ekstrak biji benih Camellia japonica,ekstrak Plaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lectobacillus acidophilus, vitamin c dan vitamin Byang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikkan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Shaklee Collagen Powder terbukti berkesan, dan selepas 8 minggu menggunakannya

Kelembapan kulit meningkat, kekasaran dan kekeringan akan berkurangan, kelembutan dan kelicinan meningkat, make up yang dipakai tahan lebih lama, keanjalan dan ketegangan meningkat, ketebalan rambut meningkat, garis-garis halus akan berkurangan.



Cepat..cepat segera dapatkan Shaklee Collagen Powder daripada saya , sila email arnisyazila@gmail.com



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease











Shaklee Set Ibu Mengandung


Testimonial Set Mengandung.

Ini pengalaman saya sendiri mengamalkan set mengandung sepanjang 4 bulan lebih ni...Apa bezanya pengalaman mengandung kali ni berbanding dengan yg first?

1.Berat badan saya naik dengan terkawal..dah 4 bulan lebih berat saya baru naik dalam 3.5kg..

2.Muka pon tak nampak kembang sangat...sampai mak mertua pon tegur semalam.."tak naik sangat ye mengandung kali ni" hehe..even saya naik lrt pon orang boleh buat xtau je sbb tak nampak saya mengandung (kesian jugala sbb kene berdiri).

3.Simpul mengkarung alhamdulillah tak pernah lagi datang menyinggah di kaki..sebelum ni almost every day sejak 5 bulan, wajib kene...saya tak minum susu lansung kali ni...memang bergantung 100% pada ostematrix.

4. Muka saya lebih berseri-seri, kata mereka nampak glowing..sampai ramai yg buat spekulasi, anak laki agaknya..tak pon mesti sbb minum ESP walaupon saya belum lagi amalkan ESP..(Plan masuk 6 bulan baru nak amalkan...)

Credit to Noor Syaheedah Zakaria.

Kepada yang berminat nak order sila email arnisyazila@gmail.com

Omega Guard Shaklee


Asid lemak penting yang diperlukan oleh tubuh anda.



Ikan laut dalam kaya dengan Omega 3 namun ia sarat dengan merkuri dan PCB ekoran dari pencemaran laut. OmegaGuard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari molekul pelbagai peringkat bagi memekatkan asid lemak Omega 3 tulen yang berkhasiat sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya lain seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan ikan.

Asid lemak Omega 3 EPA & DHA merupakan sejenis asid lemak yang penting dan diperlukan oleh keseluruhan kesihatan manusia. Memandangkan ia tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh maka kita perlu mendapatkannya melalui diet atau pengambilan supplemen. Asid lemak Omega 3 sangat penting dalam perkembangan dan fungsi otak yang sihat, juga untuk keseluruhan proses perkembangan dan tumbesaran manusia. Tambahan lagi asid lemak omega 3 dapat menyokong kesihatan jantung, mata dan fungsi sendi.

Menyokong kesihatan jantung

Peranan penting asid lemak Omega 3 dalam kesihatan jantung tidak dapat disangkal lagi. Menerusi satu kajian yang belum konklusif menunjukkan bahawa pengambilan EPA dan DHA di dalam asid lemak Omega 3 mampu mengurangkan risiko penyakit jantung termasuk mengekalkan kolesterol baik dan tahap tekanan darah normal.

Menggalakkan Fungsi Otak Yang Sihat

Asid lemak Omega 3 merupakan struktur bagi komponen dan sel pada sistem saraf pusat dan juga nutrien terpenting bagi perkembangan otak yang sihat. DHA pula merupakan asas asid lemak Omega 3 bagi perkembangan otak, sistem saraf dan mata terutamanya kepada bayi. Bagi orang dewasa pula terdapat kajian yang menyatakan minyak ikan mempunyai hubungkaitan dalam meningkatkan daya ingatan, mengingat kisah lampau dan daya tumpuan.

Menyokong Fungsi Sendi Sihat

Asid lemak Omega 3 juga dapat menyokong dalam kesihatan fungsi sendi dan pergerakkan tubuh. Apabila sesendi bergeser Asid lemak Omega 3 telah diumpamakan sebagai minyak pelincir bagi membantu mereka bergerak secara bebas.

Sumber Shaklee Today

Bagi sesiapa yang berminat nak order sila email arnisyazila@gmail.com


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Apa Itu Jeragat?

Jeragat



Dalam kesibukan kita dengan belajar, kerja dan rumahtangga kita terlupa yang muka kita juga perlukan perhatian. Eh muka aku dah ada jeragat? Jangan risau belum terlambat untuk kita cantikkan muka kita kembali :)

Jeragat ialah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya akan tetapi kehadirannya menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat selain menjejaskan penampilan. Jeragat juga dikenali sebagai tompok hitam. pigmentasi pada kulit atau biji hitam seperti tahi lalat yang bertapak secara berkelompok dibeberapa bahagian badan, wajah dan leher.

Pengambilan vitamin boleh membantu mengurangkan  masalah jeragat

Vitamin C

Penting dalam pembentukkan kolagen.

Vitamin E

Juga terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu ia membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit.

Protein

Ia membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jeragat). Tompokan hitam pada kulit sangat sukar dihilangkan jika tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk mendapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang berasaskan protein yang baik.

Air 

Sangat penting dalam pengaliran darah, penyerapan semua nutrien dari sumber makanan untuk diserap oleh tubuh. Kekurangan air boleh menyebabkan kita mempunyai kulit yang kering seterusnya mempunyai kulit yang bermasalah, Sekurang-kurangnya minum air 8 gelas sehari, Jika anda seorang yang mengamalkan vitamin anda perlu minum 3 liter sehari untuk penyerapan vitamin dengan lebih optimum.

Saya juga ada menyediakan set kecantikkan kulit untuk anda, vitamin yang terdapat dalam set ini ialah Vitamin C Shaklee, B Complex, Vitamin E Shaklee anda juga boleh add on ESP untuk kesan yang lebih mengancam. Memandangkan bulan December ialah bulan promo Kolagen Shaklee beli 6 free 1 kotak, anda jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk mendapatkan Kolagen Shaklee supaya kulit lebih cantik, anjal dan awet muda



Anda boleh lihat testimoni mereka yang berjaya dengan set kecantikkan Shaklee di sini.


Kepada yang berminat nak order sila email ke arnisyazila@gmail.com.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Shaklee Collagen


Bulan December bulan promo Collagen Shaklee. Shaklee Collagen merupakan pilihan yang bijak untuk mereka yang ingin dapatkan kulit yang cantik, awet muda dan anjal.







Apa fungsi setiap bahan dalam Shaklee Collagen Powder?

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir bg sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidak selesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan.

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga.

Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Testimoni anda boleh lihat di sini

Kepada sesiapa yang berminat sila email arnisyazila@gmail.com.

Testimoni Set Kecantikkan Shaklee


Testimoni Set Kecantikkan Shaklee





Ni testimoni sendiri sebelum dan selepas sy mengambil supplement Shaklee :-)
Gambar ni tanpa make up tau dan tanpa edit pun

supplement dan vitamin yg sy ambil
1) ESP - utk kulit lebih halus dan gebu, disamping tu utk tingkatkan susu badan sbb anak sy still BF lg
2) Set D (kecantikan) - sbb kulit sy ada jerawat dan parut kan jadi saya ambil ni juga
3) GLA - utk stabilkan hormon saya
4) Mealshake - utk turunkan berat badan
5) Performance drink - kongsi ngan suami utk kecerdasan sepanjang hari.

Credit to Hasrini Azhar.

Sesiapa yg berminat nk order blh email arnisyazila@gmail.com atau PM saya :)

Set Kecantikkan Kulit/Set D

Siapa yang tak mahu kulit yang cantik, gebu dan mulus apakata kita baca mereka yang telah mengamalkan Vitamin Kulit Shaklee dan mereka juga sangat berpuashati dengan kesan pengambilan vitamin Shaklee.


salam saya pun guna vit shaklee set d unt kulit plus esp...sgt ok sbb kulit sy sgt sensitif...cpt menggelupas area dagu,tepi bibir n hidung..jerawat mmg byk tiap hari naik ..plus sy ni ske tkr produk skincare..smpai kne g hospital amik pencuci dr husm tp x jadi jgk smpaila sepupu sy Aeidah Amrun kenalkan produk shaklee ni..skrg bebas je rasa sbb nk period ke ape jrwt x naik byk..sebijik je..parut pudar n kulit dh ok..alhamdulillah

Credit to Migafa Mussie





testimoni sendiri...sy xda mslh jerawat n juz nk sharing b4 ni sy cuma ada mslh kulit xbrapa nk cerah :).. N skarang after 3 weeks minum esp + Set D (dh 2bln) now Alhamdulillah kulit dh cerah n bila sunburn pn xla seteruk sblm ni yg sgt rentung.. Dan masa yg sama badan jd lebih bertenaga... Thanks Shaklee 
Sharing is caring..

Credit to Nasreeni Ab Manap

Apa keistimewaan Set Kecantikkan Shaklee/Set D ni


Vitamin B Complex - Menyebabkan kulit anda nampak glowing dan cantik berseri

Vitamin C - Memberi kolagen kepada kulit anda untuk kelihatan tampak tegang dan sihat

Vitamin E - Vitamin paling penting untuk kecantikkan kulit. Memperbaiki struktur  asas kulit 
mengatasi masalah jerawat, kulit kering, kulit berminyak dan kurangkan parut.

Peranan ESP untuk kulit yang cantik, gebu dan mulus




ESP boleh membantu mengurangkan kulit anda yang berparut kerana ia protein soya yang membantu menghasilkan sel-sel baru dengan lebih cepat.

Selain itu pengambilan air masak sebanyak 3 liter setiap hari juga membantu untuk mendapatkan kulit yang cantik, yang penting anda rajin dan istiqamah.


Kepada yang berminat nak order sila email ke arnisyazila@gmail.com.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.





Vitamin C Untuk Ibu Mengandung


Vitamin C turut dikenali sebagai asid askorbik. Vitamin ini sangat penting ketika hamil kerana ia membantu penyerapan zat besi, merangsang kesihatan gusi, tulang dan gigi serta mengekalkan daya ketahanan tubuh. Anda dan bayi memerlukan vitamin C mencukupi setiap hari kerana ia penting untuk pembentukkan kolagen sebagai komponen tulang rawan, otot, tulang dan kulit.

Berdasarkan kajian penyelidik percaya bahawa kekurangan Vitamin C di kalangan bayi baru lahir boleh melemahkan perkembangan mentalnya. Anda boleh memperolehi Vitamin C daripada buah-buahan sitrus, sayur-sayuran hijau, jambu batu dan tomato.

Bagaimana Vitamin C Shaklee boleh membantu anda?


Setiap tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg) dan pembebasan 1.5 Vitamin C buah tersebut ke dalam tubuh kita setiap jam. Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid yang 25% diekstrak dari kulit buah. Ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C di dalam tubuh kita melegakan inflamasi, menentang infeksi bakteria dan radikal bebas.


Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan vitamin ibu mengandung, berpantang penyusuan dan kecantikkan kulit boleh email arnisyazila@gmail.com. Pembelian dari saya akan mendapat konsultasi percuma.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.





Vitamin Ibu Menyusu

Set Breastfeeding Set B


Set breastfeeding atau set menyusu Shaklee sangat berkesan untuk membantu ibu-ibu yang sedang menyusukan anak mereka. Saya sendiri masih lagi mengamalkan set breastfeeding  ini dan hasilnya badan saya segar bertenaga dan anak saya yang berumur 23 bulan masih lagi menyusu dengan saya dengan syarat pengambilan air masak setiap hari ialah 3 liter dan konsep SUPPLY and DEMAND di praktikkan.

Keistimewaan Set Vitamin Menyusu Shaklee ialah

Vitamin B Complex

B Complex sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil untuk menjadi tenaga, meningkatkan pembentukkan sel darah merah. Ia membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan kelesuan dan stress.Vitamin ini juga berperanan untuk bertindak sebagai penenang dan meningkatkan fokus. B Complex juga bertindak menjaga kulit dari dalam dan ia juga dikenali sebagai vitamin kecantikkan.

Vitamin C 

Membantu mempertingkatkan sistem pertahanan badan atau imun sistem dan juga berperanan sebagai membentuk kolagen. Berperanan sebagai anti oksida dan memelihara kulit agar menjadi cantik. Membantu pembentukkan sel-sel yang baru, mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam.

Vitalea (Multivitamin)

Mengandungi vitamin dan galian yang diperlukan oleh tubuh badan manusia, dilengkapi dengan formula zat besi. Vitalea mengandungi 23 jenis vitamin mineral yang lengkap untuk keperluan harian. Membekalkan tubuh ibu dengan nutrien yang perlu agar ibu menjadi sentiasa cergas, sihat dan bertenaga. Dilengkapi dengan zat besi yang sangat diperlukan oleh ibu yang menyusukan anak.

Alfalfa

Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan. Membantu meningkatkan sistem imunisasi dan membuatkan sistem badan berjalan dengan lancar. Bertindak sebagai MILKBOOSTER dan membantu mempercepatkan penghasilan susu. Juga membantu mengatasi masalah keputihan.

Anda juga boleh menambah ESP (Energizing Soy Protein) dan Ostematrix (kalsium) untuk membantu semasa anda menyusukan bayi anda.

Konsep utama penyusuan ialah SUPLLY and DEMAND, minum air masak 3 liter sehari, pam setiap 3 jam dan berdoalah kepada Allah agar memudahkan perjalanan penyusuan bayi anda. Enjoy your breastfeeding moment

Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan vitamin penyusuan boleh email arnisyazila@gmail.com. Pembelian dari saya akan mendapat konsultasi percuma.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.





GLA Shaklee


GLA Shaklee adalah vitamin yang wajib ada di rumah saya, apa keistimewaan GLA Shaklee?

Apa itu GLA?

GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA). Ia merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan, ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan pelbagai fungsi lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Faedah GLA Shaklee

GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yang biasa dalam sindrom pra-haid(PMS), arthritis rhematoid dan ECZEMA. Selain itu GLA membantu mengurangkan sakit dan kebas yang berkaitan dengan masalah kencing manis. GLA juga dikatakan dapat membantu mengawal kencing manis (jenis 2) dengan membaiki kadar insulin & kolesterol. GLA juga membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yang ingin mengurangkan berat badan.

Antara testimoni GLA Shaklee

sy ibu menyusu...sy mkn..ok jer...x problem kat bb..sy mkn sbb senggugut..org kata klu dah kahwin, bersalin senggugut akan hilang tp sy x pun...tp alhamdulillah sejak mkn GLA, time period ok jer...darah yg keluar pun x berketul2 mcm selalu...bhgn ari2 pun x sakit....alhamdulillah....kesan lain yg sy nmpk, kulit jd lembut dan lembap...



Kepada yang berminat nak order sila email ke arnisyazila@gmail.com.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Testimoni

Testimoni Alfalfa Shaklee





nak tanya..mcmn lepas menambil Set B?Alhamdulillah dgn izin dr Nya bnyk perubahan yg kita perolehi..betul tak??mcm tu juga dgn dilla dan hasben..jgn terkejut!hasben dilla pun ambil Set B tau..kenapa??ini jawapannya :

1)Hasben:
Dalam Set B (vitalea,vit c,b com,alfalfa) ada Set A (vitalea,vit c,b com) dan Set G (vit c,b com,alfalfa)

- hasben berulang tiap2 hari dari Ipoh ke Tapah dgn menaiki bas pukul 6am, ptg pukul 7pm baru sampai rumah..so dia perlukan tenaga supaya sentiasa cergas.
- hasben dilla juga mmg kuat resdung..sbb tu dia ambil alfalfa.
- malah senjak ambil alfalfa ni, perut dia sgt lawas..tiap2 hari mesti membuang, so badan rasa ringan je.

2)Dilla:
-sama seperti di atas, rutin harian dilla sgt2 busy..start pukul 5.30am bangun tidur, non stop buat kerja sampai lah ke mlm.
-dilla salah seorng yg mengidap eczema, so senjak amalkan alfalfa ni..nampak bnyk sgt2 perubahan.
-dilla juga ada masalah dgn sembelit dan susah nk membuang..dulu dlm 1 minggu kadang2 1kali je membuang..skrg ni 5-6 kali dlm seminggu, sembelit??tiada lagi!!
-yang ni paling dilla suka..tiada lagi keputihan, hasben puji tau!hubungan suami isteri semakin hangat (tambahan pula senjak ambil vit E..bertambah2 hangat, kulit pun makin cantik..heheee)



Credit to Dilla Jalil



Bagi yang berminat yang dapatkan vitamin Shaklee sila email: arnisyazila@gmail.com

Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder

Apa itu kolagen? Kolagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah.

Kolagen banyak membantu kecantikkan dan kesihatan

Mengekalkan badan yang muda 

Anti penuaan 

Mencegah penyakit dan meningkatkan kesihatan badan

Antara kesan-kesan jika kita kehilangan kolagen ialah rambut menjadi kering dan bercabang di hujung, garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, gusi yang tidak sihat, garis halus kelihatan pada leher, payudara dan punggung kelenturan, kuku senang pecah (pudar dan kekuningan), liang roma menjadi lebih besar, pigmentasi, jeragat, kulit hilang keanjalan, kehilangan kalsium, sakit belakang dan sakit sendi.

Kelebihan kolagen Shaklee berbanding dengan kolagen lain



  • Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.
  • Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.
  • Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja. [1box mengandungi 15 uncang
Sumber Website Shaklee

Berikut adalah testimoni mereka yang berjaya dengan Shaklee Collagen Powder

Pic dua2 ni mmg pic asli.. Xpakai make up ke apa.. Sebab tu korang bleh tgok lagi kesan pigmentasi yg semakin samar2 tuh.. Kalo sekiranya sy apply fondation mmg kesan tuh hilang rata je ngan kulit.. Dulu kakak sy sndiri slalu suh sy guna naturactor bagai hehehe. Cuma sy rasa masih pelik kalo bersih tang2.. Dah bertahun2 ngan jeragat nih.. Semakin teruk bila mengandung.. Menjadi2.

Jadi sy amik keputusan.. Biarlah sy tunggu hilang sndiri je dgn supplement shaklee nih..xyah susah2 nak smbunyikn..sebab sy yakin ia akan hilang. 

Kesan utama collagen nih.. Sgt terasa kulit kita lembuttt je. Semakin cerah bukan kat muka je.. Tp semua2. Kesan calar2,sunburn..semua xde dah..sebab dulu sy nih mmg ahli persatuan..aktif berjemur,berkhemah sana sini.



Kepada yang berminat nak order sila email ke arnisyazila@gmail.com.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Sembelit Dan Perut Buncit



Perut anda buncit, tidak selesa dan kurang menyenangkan, berikut adalah beberapa tip yang boleh anda lakukan untuk mengurangkan ketidakselesaan yang anda rasai.

Makan perlahan-lahan

Jangan makan dengan gelojoh, kerana ketika anda menelan terlalu cepat, udara tertahan dalam usus dan membentuk gas yang dapat mengakibatkan penggelembungan perut. Duduk ketika makan dan mengunyah makan secara perlahan-lahan.

Minum Banyak Air

Minum lebih banyak air juga menjamin fungsi hempadu efektif untuk mengeluarkan bahan toksin, Jangan kurangkan pengambilan air ketika berdiet, kerana banyak bahan yang sukar dicernakan dan akan menyebabkan perut menggelembung. Jangan makan bersulam dengan air, salah satu punca perut menjadi buncit.

Kurangkan Pengambilan Garam

Terlalu banyak garam galian dalam diet menambah lebih sodium terhadap cairan tubuh yang memperlambatkan mekanisme sehingga mendorong air keluar dari sel. Akibatnya perut terasa penuh dan menggelembung.

Pengambilan Serat

Serat adalah elemen penting dalam diet, makanlah serat dalam buah-buahan seperti epal, pear yang memiliki banyak kandungan air.

Hindari Sembelit

Sembelit didefinasikan sebagai memiliki lebih sedikit dan tiga kali buang air besar dalam seminggu atau jika terlibat ketegangan. Akibatnya perut terasa bertambah berat. Untuk meransang isi perut, tingkatkan pengambilan serat dan buah-buahan dan sayuran, amalkan secara istiqamah untuk menghindari fermentasi dan pengeluaran gas yang berlebihan.

Akhir sekali anda disarankan untuk bersenam

Bagaimana Herblax Shaklee boleh membantu mengurangkan masalah anda


Pembersihan najis yang tersekat

Meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita

Membantu masalah sembelit

Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus dan secara langsungnya membantu masalah sembelit

Mengempiskan perut

Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum

Credit to Cery Mamafaiz

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan vitamin sila email ke arnisyazila@gmail.com





Pucat/Anemia

Pucat ataupun Anemia adalah salah satu komplikasi yang sering melanda ibu yang mengandung. Situasi ini adalah keadaan di mana kepekatan darah merah berkurangan  daripada biasa. Pucat ini disebabkan kekurangan hemoglobin dalam darah terutamanya ketika mengandung, keperluan hemoglobin untuk ibu dan anak adalah melebihi daripada biasa.

Sewaktu mengandung tahap kepekatan hemoglobin dalam darah sebaik-baiknya tidak kurang dari 9gm. Kekurangan darah sewaktu hamil memberi akibat yang buruk kepada kandungan jika tidak di atasi dan diberi rawatan . Antaranya ialah kemungkinan si ibu akan mengalami keguguran ataupun melahirkan anak yang tidak cukup bulan.

Bayi dalam kandungan kecil dan lahir dengan keadaan tidak cukup bulan

Keadaan kurang darah dapat dikesan melalui pemeriksaan awal semasa mengandung. Untuk mengatasi masalah ini, si ibu akan diberi tambahan darah dan vitamin sampingan seperti zat besi. Si ibu akan digalakkan memakan makanan yang membina sel darah merah.

Bagaimana Vitalea Shaklee boleh membantu ibu yang mengalami keadaan ini?




Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah. 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.

Perbezaan Shaklee

Kemajuan saintifik

- Disokong oleh 7 kajian klinikal

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif

- Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan       penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Vitamin D - menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf  dan otot-otot
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi.
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalan perkembangan tulang.
Magnesium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot, dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet. 


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Kepada sesiapa yang berminat untuk mendapatkan vitamin sila email ke arnisyazila@gmail.com




Sindrom Baby Blues

Selepas melahirkan bayi kita akan melalui tempoh berpantang. Dalam masa pantang selepas bersalin sesetengah ibu yang baru melahirkan anak kerap mengalami tekanan jiwa dan emosi. Tekanan ini memang telah wujud sejak ibu hamil dan berterusan hingga melahirkan anak. Ketika pantang pula ibu perlu memberi jagaan yang rapi kepada bayinya dan anak-anak yang lain jika ada.



Tekanan fizikal dan mental mempunyai kesan yang kuat terhadap jiwa dan emosi ibu. Akibat tekanan ini segolongan wanita mengalami masalah kemurungan atau meroyan. Ianya boleh dijauhi jika ibu tersebut mendapat sokongan dan nasihat daripada orang yang penting dalam hidupnya seperti suami.

Terdapat banyak penyebab berlakunya baby blues antaranya ialah perubahan hormon, pengalaman melahirkan, keletihan, perubahan cara hidup, rasa tidak berkebolehan , pengasingan dan komplikasi pada bayi.

Antara tip-tip yang boleh membantu mengatasi sindrom baby blues ini ialah

Kurangkan perkara-perkara yang boleh menyebabkan gangguan perasaan. Jika anda tertekan dengan kerja-kerja rumah usahakan seseorang untuk membantu anda.

Jangan pendam perasaan. Biarkan diri anda menangis kerana ia cara semulajadi untuk mengurangkan tekanan. Jangan rasa malu untuk meluahkan perasaan

Jelaskan kepada suami anda kenapa anda menjadi emosional.

Berbual-bual dengan kawan-kawan atau ahli keluarga yang memahami tekanan perasaan yang anda alami.

Minta pertolongan, Jika anda memerlukan pertolongan atau nasihat carilah seseorang yang boleh membantu anda

Dekatkan diri dengan Allah swt. Ingat kembali banyak kelebihan yang dijanjikan kepada anda yang hamil dan melahirkan. Rasakan kebesarannya dan ingat sentiasa bahawa Allah sentiasa melindungi hambanya.

Jika anda mendapatkan Vitamin Berpantang sila email ke arnisyazila@gmail.com atau rujuk di sini.


Tip Menyusu Untuk Ibu Berkerjaya




Setiap ibu mahukan yang terbaik untuk anak-anak mereka, memberi susu ibu merupakan salah satu pilhan yang tepat. Jika anda seorang yang berkerjaya ianya bukan penghalang untuk anda meneruskan pemberian susu ibu selepas anda berpantang.

Berikut beberapa tip yang anda boleh lakukan selepas anda kembali bekerja

Sewaktu bayi dalam kandungan, sentiasa berniat dan mendoakan agar dapat menyusukan bayi dengan susu badan.

Sokongan dari suami dan ahli keluarga yang lain sangat membantu, kerana ketika membuat kerja-kerja rumah dan bayi menangis untuk minum susu, ibu perlu menyusukan bayi dan di sini peranan suami dperlukan untuk membantu menyiapkan kerja.

Semasa cuti bersalin 2-3 bulan pastikan bayi hanya minum susu ibu. Sekiranya susu tidak mahu keluar, cuba usahakan agar bayi menghisap juga.

Jangan risau susu akan kehabisan kerana lebih kerap kita mengosongkan payudara maka lebih banyak susu akan dihasilkan.

Ketika anda pergi shopping, seboleh-bolehnya pergi ke tempat yang menyediakan bilik penyusuan bayi.

Pocho amat membantu untuk menyusukan bayi di tempat awam.

Sentiasa bawa pam penyusuan ke pejabat dan pam secara disiplin mengikut waktu yang sama pada setiap hari. Sekurang-kurangnya 3 kali sehari.

Ibu digalakkan memastikan susu diperah di dalam keadaan yang bersih (cuci tangan terlebih dahulu). Simpan susu dalam bekas simpanan dan peralatan pemerahan yang bersih.

Pilihlah pam yang selesa, sesuai, tahan lama dan lebih senyap.

Untuk 6 bulan pertama elakkan memakai coli yang berdawai untuk mengelakkan saluran susu tersumbat.

Pastikan anda mengambil makanan yang seimbang dan pengambilan air masak sekurang-kurangnya 3 liter sehari.

Jika anda berminat untuk mendapatkan vitamin untuk Ibu  Menyusu boleh rujuk di sini.



Bahaya Anak-anak Kurang Khasiat

Sekiranya anak anda tidak dapat memenuhi keperluan nutrisi hariannya dia mungkin berhadapan dengan pelbagai masalah kesihatan. Kanak-kanak boleh mendapat anemia sekiranya zat besi yang diambilnya tidak cukup.

Kanak-kanak yang menghidapi anemia mudah rasa letih dan pucat. Selain itu jika seseorang kanak-kanak itu kekurangan zink, deria akan terganggu, Akibatnya mereka hilang selera makan. Sekiranya anak anda tidak makan dengan betul, perkembangan dan tumbesaran mereka turut terjejas.


Bagaimana MealShake Shaklee boleh membantu anak anda mendapat khasiat yang cukup setiap hari bagi membantu perkembangan mereka.


Vitamin A-Z, anak sihat cergas dan cerdas, cantik kulit, awet muda, lazat french vanilla. Semua ini dengan hanya 1 cawan MealShakes setiap pagi. 

Apa itu MealShake? Shaklee MealShake merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan kanak-kanak untuk membesar kuar dan sihat.

Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Tiada perasa tiruan atau pewarna tambahan.
Siapa yang perlukan MealShake?

Ia sesuai untuk semua kanak-kanak 1 tahun ke atas terutamanya yang kurang selera makan atau yang sembelit atau kanak-kanak obese. Juga sesuai untuk ibu mengandung, menyusu, pesakit dalam proses pemulihan selepas pembedahan, mereka yang inginkan kulit cantik, inginkan kulit sihat.



Berikut testimoni dari Pn Wirda Diyana


SALAM PAGI SEMUA...SALAM AIDILADHA...SY nak share...ttg mealshake..genap 2minggu sy bg anak sy yg 1thn minum mealshake..mmndgkn ank sy fully bf..sy just cmpurnya dlm nestum dan bubur...mule2..mcm dh fadeup nape xmo mkn jugak..jgn korg terkejut klo anak sy nie.. penah xminum susu @mkn pape selame 12jam!!!sbb kami pergi camping...ramai org!!dan die jenis yg telinga lintah!!!kalo nak myusu pun hanya sy dan dia sy shj!!!daddy die pun xleh ada!!uhuu..sampai kena masuk air ritu...uhuuuuuuuuu....tp..genap 2mggu bg mealshake....alhamdulillah...sy kira setiap suapan yg masuk dlm...muulut NUR SOFEA SOLEHAH...pengasuh sy ckp...jam 8pg..dh heret tgn pengasuh...tunujuk kat bekalan..NAK..NAK...mkn bubur sampai 9sudu!!!!kelmarin...makan roti nan 8 suap!nestum 13 sudu!g open house raidiladha...nasi himpit...3ketul...ns minyak...5suap!!skaligus!!!heppi yg amat...syukur pdmu Ya Allah..makin berat dan tembam..pipi... My Little Solehah...tq....shakleee...

MEALSHAKE BUKAN PENGGANTI MAKANAN SEIMBANG

Bagi mereka yang ingin mendapatkan Mealshakee Shaklee sila hubungi arnisyazila@gmail.com



Alfalfa as Kacip Fatimah


Tahukah anda Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). ..Jadi jika rasa rasa mcm teruja nak cuba.. silakan yaa

Boleh juga diamalkan bersama-sama dengan Vitamin E,

Vitamin E ni pula selain daripada untuk mencantikkan kulit, antioksidan dan memanaskan badan (bagi yang mengalami lenguh-lenguh sendi ; Vitamin E juga adalah vitamin yang berkaitan dengan intimacy!..vitamin E to stimulate the production of sex hormones, thus leading to a healthier sex life...

Bagi yang berminat sila email arnisyazila@gmail.com



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Pemakanan Yang Sihat Untuk Ibu Mengandung

Pengambilan minyak ikan Omega 3 merupakan makanan terbaik untuk perkembangan otak bayi. Kandungan EPA dan DHA yang boleh ditemui dalam minyak ikan diperlukan untuk perkembangan yang sihat.

Minyak ikan juga penting untuk ibu. Pada peringkat ketiga kehamilan , ibu akan memindahkan kebanyakkan simpanan DHA kepada janin yang diperlukan untuk pembentukkan sistem saraf dan otak bayi.

Begitu juga dengan pengambilan susu semasa hamil. Susu mengandungi protein, kalsium, choline, potasium, fosfor, niasin, Vitamin A, Vitamin B12, Vitamin D dan beberapa mineral penting lainnya.

Ibu hamil yang secara rutin mengambil susu mengandungi choline akan melahirkan bayi yang memiliki kemampuan memori yang sangat baik. Susu yang mengandungi choline sangat berpengaruh kepada perkembangan otak dan pusat memori otak janin.

Bagaimana Omega Guard Shaklee boleh membantu

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak 50 tahun lalu, Omega Guard Shaklee adalah ultrapure, dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semulajadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan bukan hati ikan yang memberi kesan toksik.

Siapa yang sesuai mengambil Omega Guard?

Ibu hamil
Ibu menyusu
Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
Lelaki
Warga Emas
Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
Mereka yang mementingkan kehidupan sihat



Bagi mereka yang ingin mendapatkan vitamin untuk ibu mengandung boleh rujuk di sini

Sesiap yang berminat boleh email ke arnisyazila@gmail.com

Testimonial Alfalfa Shaklee


Testimoni : Saya memang mempunyai masalah keputihan semenjak dari bangku sekolah menengah lagi. Akibat daripada tak alert tentang kebersihan bahagian tu. Zaman sekolah belum pandai nak pakai pantyliner ke hape. Bila meningkat dewasa, saya perhatikan keputihan saya makin teruk tapi tak berani nak pegi klinik. Segan. Dengar2 doktor akan masukkan ubat dalam kita punya tu. Lagilah takut. Terbiarlah sampailah saya berkahwin dan hamil anak sulung. Semasa hamil, keputihan saya agak teruk jugak. Berbau dan berketul2. Malu dengan suami. Mujur suami jenis yang memahami. Suami suruh saya pegi check. Doktor bagi saya ubat yang masuk kat dalam kita punya tu. Malangnya tak lama lepas tu keputihan saya datang balik. Sedih. Giveup. Lepas tu langsung saya tak makan/pakai apa-apa produk pun sampailah saya mencuba set B yang ada mengandungi alfalfa. Saya dimaklumkan alfalfa boleh mengurangkan keputihan. Alhamdulillah setelah saya mencuba set trial yang untuk sebulan tu, keputihan saya dah x ade! Serius!!! Selalunya kalau saya pakai pantyliner daripada pagi, tengahari mesti dah penuh kesan keputihan tu tapi kali ni daripada pagi sampai petang, pantyliner saya bersih! Ya Allah rasa macam tak percaya. Saya tunjuk dengan suami, suami tersenyum je. Kalau dulu nak tidur pun saya terpaksa pakai pantyliner, sekarang tak perlu lagi. Alhamdulillah... Tak sia-sia saya mencuba. Saya tak malu nak berkongsi kegembiraan dengan semua orang. Dulu ader.. sekarang tidak lagi....Hehe.Terima kasih Shaklee.:-)

Credit to Fauzi Lizar

Alfalfa juga sesuai diambil oleh lelaki terutamanya mereka yang mengidap gout

Berminat sila email arnisyazila@gmail.co atau PM saya

Tip Elak Muka Dari Jerawat

Jerawat? Tahukah anda, ada empat jenis jerawat blackhead merupakan salah satu jerawat yang berlaku disebabkan pori-pori muka terbuka. Ia berwarna hitam dan bukan kotoran sebaliknya adalah panyumbat pori yang berubah warna kerana terdedah dengan udara.

Manakala whitehead pula disebabkan oleh pori-pori tersumbat. Ia kelihatan seperti tonjolan putih kecil di bawah kulit. Ia disebabkan oleh sel-sel kulit mati dan kelenjar minyak yang berlebihan pada kulit.

Mesti u all suka picit dengan tangan kan...NO...NO kerana tangan/kuku kita mungkin mengandungi bakteria dan kemungkinan akan ada parut jerawat di muka kita.

Antara tip elak muka dari jerawat yang boleh saya syerkan di sini ialah

Pentingnya pengambilan air masak sekurang-kurangnya 3 liter sehari, kalau boleh jangan culas sebab air masak ni penting lebih banyak kita minum air masak lebih banyak toksin yang akan keluar dari badan kita dan kulit akan lebih moist serta kita akan semakin sihat.

Kurangkan  makan makanan yang bergoreng dan berminyak, seperti yang kita sedia maklum makanan di Malaysia banyak yang jenis bergoreng, kalau boleh kurangkan, tak bagus untuk kesihatan kulit, kolesterol pun akan naik jugak.

Amalan harian seperti mencuci, melembab dan menyegarkan wajah juga penting supaya kulit kita sihat dan gebu. Jika anda seorang yang memakai make up sila cuci sebersih-bersihnya make up anda terutamanya sebelum anda tidur, jika tidak di cuci ia akan menutup liang pori-pori di muka anda dan menyebabkan kulit tidak sihat.

Yang paling penting ialah amalkan supplement untuk kulit secara istiqamah, selain untuk tenaga ia juga bagus untuk kesihatan kulit. Kulit wajah akan lebih cantik, sihat dan flawless.

Supplement kecantikkan yang boleh diamalkan ialah seperti B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP dan Kolagen.


Jika anda ingin mendapatkan vitamin sila email arnisyazila@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Senyum

Senyum :)

Wajah kita mudah sekali menggambarkan keadaan emosi berdasarkan ekspresi yang ditonjolkan sepanjang waktu.

Tahukah anda jika anda sering berasa runsing, marah dan sensitif, kulit anda turut mudah berkerut terutamanya sekali disekitar mata, sudut bibir atau garis-garis lain pada wajah.

Oleh itu senyuman dapat membuahkan keajaiban bagi kulit anda sekaligus menjadi awet muda. Jadi hiasi hari anda dengan senyuman yang berpanjangan...

Nak lagi cantik dan ceria, makanlah vitamin c, b complex, vitamin E dan ESP






Vitamin Untuk Keputihan

Adakah anda mengalami masalah keputihan? Keputihan yang berbau dan boleh mengganggu hubungan suami isteri amat tidak selesa. Apa itu keputihan? Keputihan merupakan rembesan vaginal abnormal pada wanita. Keputihan yang disebabkan oleh jangkitan biasanya disertai dengan rasa gatal dalam vagina dan disekitar bahagian luar bibir kemaluan.

Keputihan sering disebabkan oleh bakteria, fungus dan parasit. Jangkitan ini boleh menjalar dan menimbulkan peradangan hingga ke saluran kencing sehingga menimbulkan rasa pedih semasa membuang air kecil. Jenis jangkitan juga boleh dikenalpasti melalui warna rembesan.

Sekiranya anda mengesyaki keputihan yang dialami tergolong sebagai abnormal, segeralah bertemu doktor kerana rawatan khusus harus dilakukan segera bagi mencegah komplikasi yang lebih teruk. Komplikasi yang dimaksudkan sering berlaku apabila kuman mula menyerang serviks . Komplikasi jangka panjang yang lebih ngeri ialah anda mungkin mengalami masalah mandul organ peranakan terutamanya tiub fallopio rosak. Pastikan apabila anda ingin bertemu doktor, anda tidak membersihkan dengan sabun pencuci, ini untuk memudahkan doktor mengenal pasti keadaan sebenar keputihan.

Mencegah itu adalah lebih baik , vitamin Shaklee yang boleh membantu masalah keputihan ialah Alfalfa Shaklee


Khasiat Alfalfa

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid.
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat asma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
15. Memulihkan urat selepas bersalin
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (Sila minum air yg banyak utk mengelakkan sembelit)

AMARAN : Alfalfa tidak boleh diambil oleh pesakit SLE!



Kepentingan Kalsium & Wanita Hamil

Anda tidak suka minum susu, bau susu meloyakan? Tahukah anda bahawa wanita hamil memerlukan 1200 mg kalsium setiap hari. Ini kerana 99 peratus daripadanya untuk tulang dan gigi manakala1 peratus untuk darah dan jaringannya. Susu yang kaya dengan kalsium akan membuatkan keperluan kalsium mereka mencukupi.

Antara peranan kalsium ialah 

Penting ketika proses ovulasi

Proses ovulasi atau pembenihan yang menyebabkab terjadinya kehamilan juga melibatkan kalsium di dalamnya. Ia memberi tenaga kepada sperma untuk bergerak ke rahim. Komponen kalsium berada di hujung depan sperma dan membantunya memasuki membran sel telur.

Untuk tulang

Tulang adalah organ tubuh yang mengandungi 2 jenis kalsium iaitu karbonat dan fosfat. Kedua-duanya membentuk tulang yang padat dan kuat. Keperluan kalsium harian wanita hamil  meningkat kerana proses pembesaran janin. Jika pengambilan kalsium kurang , janin akan mengambil kalsium daripada tulang ibunya. Akibatnya tulang ibu kurang  kalsium , menjadi rapuh dan keropos.

Untuk gigi

Jika ibu kurang kalsium, gigi mudah rapuh, berlubang, goyang dan tanggal. Itu sebabnya kehamilan juga dikaitkan dengan permasalahan gigi dan ketika hamil ibu memerlukan rawatan gigi


Untuk Jantung 

Kehamilan menyebabkan kerja jantung bertambah berat. Apa yang menyebabkan jantung secara berterusan berdenyut dan mengepam? Jawapannya ialah Kalsium. Ketika jantung mengepam , ion kalsium mengatur degupannya, kalsium pula mengaktifkan protein untuk menggerakkan otot jantung mengempis dan mengembang. Kekurangan kalsium melemahkan kemampuan otot jantung berdegup dan menyebabkan pelbagai penyakit jantung.

Untuk Sistem Imun

Sistem ketahanan tubuh bertindak melindungi dan menolak unsur asing manakala ion kalsium yang pertama memberi tanda "bahaya" dan mengarahkan sistem ketahanan badan bertindak melawan "musuh" dengan mengubah bentuk dan memusnahkannya . Jika ibu kekurangan kalsium, sistem kekebalan tubuh akan terganggu hingga kerjayanya tidak maksimum. Sistem imun yang terganggu memberi kesan sampingan gangguan kulit  sperti keradangan kulit dan jerawat.

Untuk pertumbuhan dan kesihatan janin

Selama pertumbuhannya janin memerlukan 13 mg kalsium daripada darah ibu. kecukupannya menjamin pertumbuhan tulang dan gigi janin yang kuat.


Bagaimana Ostematrix (kalsium) Shaklee boleh membantu ibu hamil


Harga : RM61.00, EM RM65.00 (120 biji)

Kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari laut mati, mengandungi kalsium, magnesium fosforus dan Vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Manfaat utama

Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoperosis, menguatkan kuku, kerangkan, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, kuku rapuh, ekzema dan gusi berdarah.

Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas

Meringankan stress

Memperbaiki masalah haid

Memperbaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.

Sesuai untuk semua golongan terutamanya ibu yang mengandung dan menyusukan bayi, vitamin untuk ibu mengandung boleh rujuk di sini


Jika anda ingin mendapatkan vitamin sila email arnisyazila@gmail.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.