Testimoni


Testimoni Mealshakes Shaklee.

baru 3 hari perkenalkan MEALSHAKE pada Hadif..memang membantu;-)..sebelum ni susah betul nak pujuk dia makan, terutama nasi..baru nak suap, dah geleng kepala..asyik nak main saje..umur dah setahun lebih xkan nak membesar dgn susu je..mana cukup kan? semalam cikgu Taska dia gtau..sarapan bubur nasi & lunch makaroni sup habis:-)..sebelum ni 2-3 mulut je, siap susu bekal 4oz sekali minum x cukup..suka sangat;-D..rini kt umah, pg td nasi kunyit abis separuh..tgh makan nasi sampai kenyang..tokmi dia cakap muka Hadif pun dah nampak berisi drp dulu.. utk ibu yg mempunyai masalah anak tiada selera makan..cubalah MEALSHAKE..ternyata sangat membantu:-D

Credit to Umi Shafie.

Testimoni

Berikut adalah testimoni yang berpuasa hati dengan Shaklee

Testimoni Shaklee

Salam..slamat hari raye....just nak share betape bestnye ESP utk ibu2 yg BF baby....sebelum ni jarang2 je
minum ESp sebab selalu terlupe & malas...tapi dalam bulan puase ari tu saya minum ESP setiap kali sahur
(3 sudu ESP)...minum hanye sebab nak puase , so bleh lah tahan lame sikit kat perot & tak cepat rase lapar....
bile dah straight minum. saya rase pelik..sebab baby dah kurang minum susu...ingatkan sebab dah start
makan solid food....rupe bile saya perhatikan betol2...susu saya jadi pekat sgt...itu maksudnye susu saya jadi
lebih lemak berkrim....jadi baby pon tak minum byk..hanye minum sikit dah kenyang....best sgt2....so ibu2
bleh lah try ESP ye...

Credit to Ct Rosni


Testimoni Shaklee..

Alhamdulillah rasanya resdung sy semakin kurang dengan nutriferon..selalunya pagi2 time nak subuh msti
hidung tersumbat, msuk dapur mesti bersin sbb tempat lembab..apetah lagi dengan habuk mesti bersin 

tahap gaban..Saya bru je blk dr kampung selasa lps..tolong mak kemas rumah..bila turunkan langsir, 
bersihkan sawang, sapu sampah habuk sure bertebaran..sy mmg x bole blah dgn habuk ni..dh adat org 
resdung bersin2 la jdinya smpai rasa nk demam..

Bila dh selsema berjangkitlah pada anakku harith..sy pun amiklah nutriferon + 3 gem + 2 bj vit c
dikunyah2 + 2 bj alfallfa time sahur..bila dh masuk pengambilan kali ke 3 sy perasan hidung sy x sumbat dh
 bila bangun sahur..harith pun dh tak berair hidungnye..susuibu ade nutriferon katakan,hehe.. tak bersin lg
 pagi2, tak bersin lg bila masuk dapur..
Alhamdulillah..nutriferon mmg bestlah!..
Cepat dapatkan nutriferon dari pengedar anda.. 

Credit To Kikin Nazri.

Testimoni pengguna Shaklee utk set kecantikkan
Just nk share.... setelah 3 bulan saya amalkan makan vitamin secara konsisten (vita lea, vit b, vit c,
ostematrix dan ESP) saya dapati kulit muka saya halus, licin,dan cerah sekata. Tiada lagi masalah kulit
kering. Garis2 halus dimuka pun semakin berkurangan. Kalau dulu, kulit saya kering. Pakai bedak pn jd
bertompok2 sbb kulit mengelupas. Sangat sedih... Now rasa hepi sgt dengan perubahan ini. Tidak sia2
 amalkan shaklee. walaupun mahal, tp berbaloi2..

Credit to Sya Rahaimah

Kepada mereka yang berminat untuk mendapatkan set Shaklee bagi ibu yang mengandung, ibu berpantang,
ibu yang menyusukan bayi atau untuk kecantikkan kulit boleh email ke arnisyazila@gmail.com. 

Lecithin

Wah lama rasanya tak update blog maklum la sibuk beraya. Apa khabar semua, ramai yg dh mula bekerja hari ini, anak2 pun dah start sekolah hari ni. Minggu ini ada cuti 3 hari bersambung dengan hari kemerdekaan kita, memandangkan kita masih dalam mood Raya, saya pasti jemputan rumah terbuka Hari Raya sudah berderet-deret, Alhamdullilah rezeki tu :)

Juadah Hari Raya memang enak dinikmati, ketupat, rendang, lemang dan pelbagai jenis kuih muih dan lauk pauk. Dalam kita bergembira, enak menjamu selera, kesihatan juga perlu dijaga. Apakata sebelum dan selepas menghadiri rumah terbuka kita makan Lecithin dan Herblax untuk hilangkan lemak dan kolesterol.


Fungsi-fungsi  Lecithin ialah

Lecithin bertindak sebagai "pembersih" salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi  dan metabolisme lemak, kolesterol dan trigliserid dalaman tubuh

Pelansingan - Menghalang obesiti. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

Menghalang tekanan darah tinggi - memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis , menggalakkan peredaran darah.

Meringankan sembelit - lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

 Fungsi Herblax

Pembersihan najis yang tersekat

Meransang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita

Membantu masalah sembelit

Mengempiskan perut


Jika anda berminat dengan produk Shaklee, sila email kepada saya arnisyazila@gmail.com


Selain daripada hadiahkan utk ibubapa tersayang kuih muih sempena Hari Raya, apakata kali ni kita hadiahkan juga vitamin Joint Health Tablet agar mereka dapat bergerak dgn bebas secara semulajadi. Apa kelebihan Joint Health Tablet ini.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unit Boswellia aktif dgn paten tertunda , ekstral jagung dan nutrient penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Campuran formula saintifik ini juga mengandungi ekstrak jagung yang membekalkan satu sumber glukosamina yang pekat dalam campuran yang akan memanfaatkan kesihatan sendi dengan berikut

- Menyokong keselesaan sendi 

- Membantu mengekalkan tulang rawan

- Memelihara tisu penyumbang yang sihat

Kepada yg berminat blh PM atau email saya arnisyazila@gmail.com.