Ostematrix Shaklee

Ostematrix Shaklee juga dikenali sebagai kalsium mempunyai pelbagai manfaat kepada mereka yang mengamalkannya.


Antara manfaatnya ialah 

1. Menguatkan tulang - Kalsium menghalang osteoperosis, menguatkan kuku , kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, kuku rapuh dan gusi berdarah.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.

3. Meringankan stres - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid.

5. Magnesium - Ini adalah ion positif no 2penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf , mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot. 

Sesuai diambil oleh ibu yang mengandung. berpantang dan menyusukan bayi.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kepada yang berminat sila email : arnisyazila@gmail.com

Shaklee Collagen

Kolagen pelihara kulit anjal

Dewasa ini kebanyakkan wanita berkerjaya mahupun surirumah amat mementingkan kecantikkan kulit. Terdapat pelbagai cara wanita boleh mendapatkan kulit yang cantik, anjal dan berseri menerusi pelbagai produk yang terdapat banyak di pasaran. Jika dahulu ramai tidak tahu tentang kepentingan kolagen, namun kini ramai wanita yang memilih makanan kesihatan berasaskan kolagen kerana ia dikatakan mampu melambatkan proses penuaan selain menjadikan kulit lebih anjal dan cantik.

Kolagen berfungsi untuk mempertingkstkan penghasilan sel baru, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya serta efektif menghilangkan kedutan dan mencegah proses penuaan. Namun apabila usia semakin meningkat, pengurangan kolagen akan berlaku seterusnya menyebabkan kulit menampakkan garis penuaan, berjeragat, kusam dan kurang bermaya, di tambah faktor alam sekitar seperti debu dan kotoran, terdedah terlalu lama kepada matahari, penggunaan bahan kosmetik yang tinggi kandungan kimia, tekana di tempat kerja serta wanita yang sering melahirkan anak menyebabkan pengurangan penghasilan kolagen dalam, sekaligus menyumbang kepada kelesuan kulit.

Kenapa saya memilih Kolagen Shaklee?



Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snipper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi yang diekstrak daripada sisik ikan merahm, Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 dalton, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.


Tujuh bahan utamanya termasuk ekstrak biji benih Camellia japonica,ekstrak Plaffia, kolagen ikan, ekstrak kerang-kerangan, Lectobacillus acidophilus, vitamin c dan vitamin Byang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikkan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

Shaklee Collagen Powder terbukti berkesan, dan selepas 8 minggu menggunakannya

Kelembapan kulit meningkat, kekasaran dan kekeringan akan berkurangan, kelembutan dan kelicinan meningkat, make up yang dipakai tahan lebih lama, keanjalan dan ketegangan meningkat, ketebalan rambut meningkat, garis-garis halus akan berkurangan.



Cepat..cepat segera dapatkan Shaklee Collagen Powder daripada saya , sila email arnisyazila@gmail.com



These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease











Shaklee Set Ibu Mengandung


Testimonial Set Mengandung.

Ini pengalaman saya sendiri mengamalkan set mengandung sepanjang 4 bulan lebih ni...Apa bezanya pengalaman mengandung kali ni berbanding dengan yg first?

1.Berat badan saya naik dengan terkawal..dah 4 bulan lebih berat saya baru naik dalam 3.5kg..

2.Muka pon tak nampak kembang sangat...sampai mak mertua pon tegur semalam.."tak naik sangat ye mengandung kali ni" hehe..even saya naik lrt pon orang boleh buat xtau je sbb tak nampak saya mengandung (kesian jugala sbb kene berdiri).

3.Simpul mengkarung alhamdulillah tak pernah lagi datang menyinggah di kaki..sebelum ni almost every day sejak 5 bulan, wajib kene...saya tak minum susu lansung kali ni...memang bergantung 100% pada ostematrix.

4. Muka saya lebih berseri-seri, kata mereka nampak glowing..sampai ramai yg buat spekulasi, anak laki agaknya..tak pon mesti sbb minum ESP walaupon saya belum lagi amalkan ESP..(Plan masuk 6 bulan baru nak amalkan...)

Credit to Noor Syaheedah Zakaria.

Kepada yang berminat nak order sila email arnisyazila@gmail.com

Omega Guard Shaklee


Asid lemak penting yang diperlukan oleh tubuh anda.



Ikan laut dalam kaya dengan Omega 3 namun ia sarat dengan merkuri dan PCB ekoran dari pencemaran laut. OmegaGuard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari molekul pelbagai peringkat bagi memekatkan asid lemak Omega 3 tulen yang berkhasiat sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya lain seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakkan ikan.

Asid lemak Omega 3 EPA & DHA merupakan sejenis asid lemak yang penting dan diperlukan oleh keseluruhan kesihatan manusia. Memandangkan ia tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh maka kita perlu mendapatkannya melalui diet atau pengambilan supplemen. Asid lemak Omega 3 sangat penting dalam perkembangan dan fungsi otak yang sihat, juga untuk keseluruhan proses perkembangan dan tumbesaran manusia. Tambahan lagi asid lemak omega 3 dapat menyokong kesihatan jantung, mata dan fungsi sendi.

Menyokong kesihatan jantung

Peranan penting asid lemak Omega 3 dalam kesihatan jantung tidak dapat disangkal lagi. Menerusi satu kajian yang belum konklusif menunjukkan bahawa pengambilan EPA dan DHA di dalam asid lemak Omega 3 mampu mengurangkan risiko penyakit jantung termasuk mengekalkan kolesterol baik dan tahap tekanan darah normal.

Menggalakkan Fungsi Otak Yang Sihat

Asid lemak Omega 3 merupakan struktur bagi komponen dan sel pada sistem saraf pusat dan juga nutrien terpenting bagi perkembangan otak yang sihat. DHA pula merupakan asas asid lemak Omega 3 bagi perkembangan otak, sistem saraf dan mata terutamanya kepada bayi. Bagi orang dewasa pula terdapat kajian yang menyatakan minyak ikan mempunyai hubungkaitan dalam meningkatkan daya ingatan, mengingat kisah lampau dan daya tumpuan.

Menyokong Fungsi Sendi Sihat

Asid lemak Omega 3 juga dapat menyokong dalam kesihatan fungsi sendi dan pergerakkan tubuh. Apabila sesendi bergeser Asid lemak Omega 3 telah diumpamakan sebagai minyak pelincir bagi membantu mereka bergerak secara bebas.

Sumber Shaklee Today

Bagi sesiapa yang berminat nak order sila email arnisyazila@gmail.com


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Apa Itu Jeragat?

Jeragat



Dalam kesibukan kita dengan belajar, kerja dan rumahtangga kita terlupa yang muka kita juga perlukan perhatian. Eh muka aku dah ada jeragat? Jangan risau belum terlambat untuk kita cantikkan muka kita kembali :)

Jeragat ialah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya akan tetapi kehadirannya menyebabkan kulit wajah seseorang kelihatan tidak sihat selain menjejaskan penampilan. Jeragat juga dikenali sebagai tompok hitam. pigmentasi pada kulit atau biji hitam seperti tahi lalat yang bertapak secara berkelompok dibeberapa bahagian badan, wajah dan leher.

Pengambilan vitamin boleh membantu mengurangkan  masalah jeragat

Vitamin C

Penting dalam pembentukkan kolagen.

Vitamin E

Juga terkenal sebagai vitamin awet muda. Ia juga dikatakan melambatkan proses penuaan. Selain itu ia membantu keseimbangan hormon dan mengawal kadar minyak dalam liang kulit.

Protein

Ia membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jeragat). Tompokan hitam pada kulit sangat sukar dihilangkan jika tidak mendapat cukup protein yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk mendapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang berasaskan protein yang baik.

Air 

Sangat penting dalam pengaliran darah, penyerapan semua nutrien dari sumber makanan untuk diserap oleh tubuh. Kekurangan air boleh menyebabkan kita mempunyai kulit yang kering seterusnya mempunyai kulit yang bermasalah, Sekurang-kurangnya minum air 8 gelas sehari, Jika anda seorang yang mengamalkan vitamin anda perlu minum 3 liter sehari untuk penyerapan vitamin dengan lebih optimum.

Saya juga ada menyediakan set kecantikkan kulit untuk anda, vitamin yang terdapat dalam set ini ialah Vitamin C Shaklee, B Complex, Vitamin E Shaklee anda juga boleh add on ESP untuk kesan yang lebih mengancam. Memandangkan bulan December ialah bulan promo Kolagen Shaklee beli 6 free 1 kotak, anda jangan lepaskan peluang keemasan ini untuk mendapatkan Kolagen Shaklee supaya kulit lebih cantik, anjal dan awet muda



Anda boleh lihat testimoni mereka yang berjaya dengan set kecantikkan Shaklee di sini.


Kepada yang berminat nak order sila email ke arnisyazila@gmail.com.

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.