Shaklee Meal Shakes


Dengan tabiat yang sering berkejaran dan tergopoh-gapah, kanak-kanak selalunya tidak punya waktu untuk duduk diam menikamati hidangan mereka. Sebab itulah mereka perlukan pilihan makanan yang bukan hanya segera tetapi juga berkhasiat untuk mereka seperti pilihan berkhasiat hidangan Shakes Shaklee yang rendah lemak dan rendah glisemik.

Rasa yang hebat , pek minuman extra nutrisi yang mudah dibancuh  dan dicampur dengan hidangan lain. Shake tersebut menawarkan 19 vitamin dan mineral penting dan kaya dengan sumber kalsium serta sumber protein yang hebat. Ia juga merupakan nutrien asas untuk tumbesaran kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar untuk kekal kuat dan sihat.

Tentu mereka akan menggemari pilihan berperisa vanilla. Cubalah rasa bancuhan shake Shaklee di pagi hari yang dicampur bersama yogurt tanpa perisa atau susu rendah lemak beserta buah-buahan atau ESP Shaklee dan Performance Drink Shaklee.

- Snek nutrisi yang enak pada bila-bila masa

- Hidangan ideal yang rendah kolesterol, lemak dan sodium

- Hidangan segera bagi para atlit


Sumber : Majalah Shaklee



Hari Keluarga

Baru-baru ni Persatuan Penduduk taman kami telah mengadakan sambutan hari keluarga, lebih kurang 40 keluarga yang menyertainya. Kami bermalan di Camar Laut Resort, Bagan Lalang. Bermula dengan konvoi beberapa kereta dan sampai di tempat penginapan lebih kurang jam 2 petang.




Sebelum tu kami menikmati hidangan makan tengahari di gerai yang berhampiran mengadap laut yang terbentang luas. Kami kembali ke resort dan melepaskan penat seketika sebelum acara sukaneka bermula jam 3.30 petang. Pelbagai acara di sediakan untuk pasangan suami isteri, dewasa dan kanak-kanak, wah masing-masing begitu sporting dan kami semua memakai baju warna oren. Saya masuk acara tarik tali mak aii first time okey, sakit 1 badan gara-gara menarik tali ni team kami berjaya mendapat tempat ke 2 hahah. Sebelum tidur siap-siap makan Ostematrix dan Omega supaya keesokkan paginya boleh bangun dengan cergas.






Acara sesi memanaskan badan sebelum bermulanya sukaneka


Sukaneka dah start dengan tema bermain dengan air

Pada malamnya ada dinner dengan tema warna warni Rainbow Night, ada live band ya musiciannya terdiri dari penduduk taman kami jugak. pada malam itu  ada pelbagai acara termasuk persembahan dari anak-anak TSI, sesi live band, upacara penyampaian hadiah sempena kejohanan sukan yang diadakan sepanjang bulan November dan Disember 2012. Lorong kami juara keseluruhan, We're the Champion family kami je bawak balik 8 medal. Tak percaya, sila lihat gambar di bawah :)




Kemeriahan dinner TSI dengan tema Rainbow night.

Hidangan pada malam tu yang paling best kambing panggang ler udang bakar, ayam bbq, nasi dan lauk pauk sangat menyelerakan, yummy...Tidur pun selesa dengan bilik resort yang cool.

Keesokkan paginya acara bebas, selepas sarapan pagi di resort anak-anak dah tak sabar nak terjun dalam air laut. Sebelum anak-anak masuk air saya dah bagi mereka Omega Guard untuk elak kena selsema.


Menjelangnya kul 11.30 pagi, anak-anak sila keluar dari air ya, time check out resort ya, kalu tak panggil alamatnya sampai ke petang la jawabnya berendam dalam air. Anyway kami semua enjoy dengan family trip ni, yang mana terkurang tu adatla kan yang penting anak-anak happy dan  kemesraan kami sesama jiran pun terjalin dengan lebih erat lagi. Alhamdullilah.




Testimoni Set berpantang dan menyusu Shaklee.

Salam semua .. Harini saya nak sambung testimoni saya. Sebelum ni testimoni saya tentang set Ibu mengandung. Kali ni saya cerita semasa berpantang dan sekarang ni iaitu menyusu kedua2 anak saya dengan sepenuhnya. Selepas saya bersalin saya still masih sambung set mengandung tu iaitu vit c, vitalea, vit b comp dan ostematrix. Tapi cuma tambah esp sahaja. Alhamdulillah, sepanjang saya berpantang tiada apa2 masalah. Yang pertama saya operate, yang kedua ni alhamdulillah saya normal. masih ingat lagi doctor dah suruh masuk labour room, saya cepat2 minum esp agar ada kekuatan masa nak push. alhamdulillah, 2x push sahaja. sebab 1st time kan, so tak tahu nak push macam mana. Selepas bersalin pon saya masih ada kekuatan lagi untuk berjalan ke toilet. nurse dah risau takut saya jatuh. tapi alhamdulillah masih ada kekuatan untuk berjalan sikit. Dan masa berpantang ni juga saya masih menyusukan anak pertama saya yang berumur dua tahun. Ikutkan masa anak pertama, susu saya tidak la semeriah anak kedua ni. Masa anak pertama saya tidak makan apa2 suppliment pon. Yang kedua ni baru saya makan shaklee. Saya bukannya nak mendabik dada ataupon riak sebab saya banyak susu, tapi inilah hasilnye selepas saya makan shaklee. Saya hanya ingin menkongsikan cerita saya . saya sokong dan suka sangat bila ada kawan2 saya yang baru sahaja melahirkan anak dan mahu menyusukan anak dengan susu badan sepenuhnya. saya sokong sangat . Dan memang banyak perbezaan antara masa pantang yang pertama dan yang kedua ni. Alhamdulillah sebab bila dah dua2 menyusu pon, saya tetap pump untuk simpanan bila saya dah kerja nanti. Yang paling saya suka makan shaklee ni juga sebab kulit2 gatal saya dulu dah hilang. Memang hilang. Saya berani tulis testimoni ni sebab memang ia sangat berkesan. Bersyukur sangat. Mungkin saya serasi dengan produk ini. Tu sebab saya berani memperkatakan shaklee ini hebat. Tapi tidak lupa juga kuasa Allah yang menentukan semuanya. 

* saya ada buat esp tu sebagai masker. Memang berkesan. Alhamdulillah. Jom try buat esp sebagai masker. InsyAllah kulit muka akan jadi bersih. Jerawat pon akan mengecut.

Credit to Honey King

Testimoni Shaklee


Testimoni Shaklee

Sejak Farah berusia 11 bulan, (kini dah 2 tahun 4 bulan) saya dah merancang untuk mendapatkan baby ke 2. Tapi tak tahu di mana silapnya....tak lekat2. mungkin rezeki tak sampai lagi. Mula mula fokus untuk kecikkan saiz badan sebab berat lebih pun mempengaruhi. Ambil Lecithin + Alfalfa + ESP. memang ada penurunan. Oleh kerana tak lekat lagi... ambil set D + Kolagen. Memang nampak perbezaan kulit muka yang berjeragat dah mula pudar. Then...cuba pujuk suami ambil Men Health Set (Omega +Zink +Vit E). Alhamdulillah...dengan izinnya...sebulan consume...kini suami saya 'berjaya sekali lagi' menghamilkan diri saya......hehehehe....

Credit to Dee Fadrafa

Testimoni Alfalfa Shaklee


Testimoni Alfalfa Shaklee

Knp saya suka dengan alfalfa?

1. Alfalfa sebagai milkbooster - susu cpt bengkak pas makan alfalfa lebih2 lagi bila kita minum air dalam kuantiti yang cukup. Saya terpaksa reducekan dose sbb tak tahan dgn bengkak susu
2. Alfalfa menghilangkan keputihan - mmg completely hilang, takde kesan smpi sekarang
3. Alfalfa membantu pelawasan - sy ni mmg jenis membuang 3 hari sekali. Makan alfalfa mmg setiap hari membuang which is bagus sebenarnya untuk kesihatan usus.
4. Alfalfa to reduce weight - mmg terbukti turun..tak byk tp still turun. 0.5kg utk 2 minggu..still ada penurunan kan?
5. Alfalfa sebagai kacip fatimah - rasanya yang pernah amik mesti da tau kan mcmana kesannya
6. Alfalfa mengurangkan masalah resdung - Ini part yang paling sy suka..dah bertahun2 ada resdung, g buat treatment pun tak berkesan, alhamdulillah dengan alfalfa npk perubahan. Takde bersin2 lagi pagi2, makan seafood pun tak gatal. No worries da bila nak makan seafood.
Best kan alfalfa ni?? ^_^

Credit to NurFatin Raihanah Emelie Rosales

Kepentingan Protein




Protein adalah bahan utama dalam pembentukkan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga meransang fungsi psikologi. Maka setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ.

Manfaat utama protein

Awet muda - asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ kulit. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.

Baik untuk hormon - Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolesterol , mencegah osteoperosis dan sakit jantung.

Kulit remaja - Meransang pembentukkan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot, percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.

Pembekal tenaga - Membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.

Membaiki pigmentasi - Membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua

Membaiki memori - Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan

Perbezaan Shaklee

Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi "non-GMO"(non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. ESP Shaklee satu-satunya produk di pasaran yang yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur. Manakala kandungan Indeks Glisemik juga rendah. 

Siapa yang perlukan ESP Shaklee?

Pelajar/Pekerja/Individu dewasa - Sebagai penambah tenaga / Energy Booster

Lelaki/wanita - Untuk mencegah dari penyakit

Ibu mengandung - Membantu kehamilan dan  perkembangan fetus dengan lebih baik

Ibu yang menyusu - Menggalakkan dan mengekalkan penghasilan susu, Pengambilan ESP yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihat.

Wanita yang ingin kelihatan cantik - Menganjalkan kulit dan awet muda kerana protein penting untuk  kulit yang cantik dan ton warna yang sekata


Mata Kering

Adakah mata anda sentiasa kering? Nampaknya anda perlu menambah pengambilan ikan dalam menu harian anda. Untuk itu pilihan ikan adalah ikan salmon, sardin dan mackerel yang kaya dengan asid lemak omega 3. Asid lemak ini digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan air mata dan juga beberapa fungsi yang lain. Penyelidik mencadangkan agar mereka yang sering mengalami masalah mata kering untuk meningkatkan hidangan ikan-ikan seperti ini.

Promosi beli 6 free 1 Omega Guard Shaklee masih berlangsung, bagi yang berminat boleh PM atau email arnisyazila@gmail.com


Testimoni Omega Guard dan Vitalea For Children


Sharing is caring..


Assalamualaikum... hari2 baca testimoni hebat kwn2...teruja sgt2 so kali ni nak share giliran testimoni sendiri plak.
Saya mula amalkan suppliment omega guard pada anak saya start bulan Jan 2013. Sblm tu memang kerap bawak harraz g klinik disebbkan kerap selsema n banyak kahak. Hati ibu mana yang x risau kan? klu tiap2 hari bgn pagi nak solat mesti selsema n hidung tersumbat... bila disuruh buang kahak katanya kahak x nak keluar... hah! apa kes plak x nak keluar kahak ni.
Tapi biasalah doc akan beri ubat batuk, cair kahak n selsema ... spi bila2 pun itula ubatnya klu kita dok ulang alik ke klinik kan... so saya ambik keputusan untuk bg die makan omega guard + vita lea children shaklee.
Alhamdulillah dalam musim hujan skrg ni die x de nak ngadu hidung sumbat n x leh nafas lagi.. Beransur kurang dah x mcm dulu... Happy sgt2 sbb saya akan berusaha buat yg terbaik untuk harraz...

Credit to Umi Shida

Rahsia Awet Muda Semulajadi


Testimoni


Testimoni Omega Guard Shaklee

Slama ni duk bace testimoni org je... Arini sempena tahun baru, nk la wat testimoni sendiri...Saya amalkan esp+omega+alfafa.. memula dlu sye mmg tak yakin. Tp bile tgok hasilnya,mmg sgt memuaskan. Susu badan makin byak,berat badan sye turun 7kg!!.. mmg tak sangka..n yg bestnye, ramai tegur Kate muka nampak berseri...

Credit to Qashlynn Sareh

Omega sesuai diambil oleh ibu yang menyusu, selain untuk ibu anak juga dapat khasiat.

Siapa Yang Perlukan Omega




Anda perlukan Omega Guard Shaklee sekiranya
1. Ada penyakit asma dan lelah kerana Omega berperanan
mengelakkan kesejukkan.
2. Ingin menurunkan berat badan kerana Omega
menggalakkan pembakaran lemak dan mengelakkan
pembentukan lemak.
3. Mempunyai penyakit gout kerana Omega mengelakkan
imflamation pada sendi-sendi dan langkah berjaga-jaga
supaya bengkak itu tidak membesar.
4. Ada penyakit kulit seperti alahan seafood, resdung,
ekzema dan gegata.
5. Penghidap penyakit jantung dan darah tinggi
6. Penghidap kanser.
7. Ingin meningkatkan daya tumpuan dan mengingat
seperti pelajar, kanak-kanak, ibu mengandung dan
ibu menyusu.
8. Mengalami sakit dan keradangan sendi seperti artritis
9. Anda mengalami kebas-kebas tangan, kesejukkan kaki
dan tangan terutama wanita lewat 50an.




Kenapa Omega Guard Shaklee istimewa?
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

Ultratulen & Bergred Farmaseutikal
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghlangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Kepada yang berminat sila email : arnisyazila@gmail.com

Bagaimana Omega 3 Fatty Acid Membakar Lemak


Wah..btol ke ni? Selama ni duk ingat fish oil untuk brain je..nampaknya Lecithin ade persaingan hehe Jangan risau ye, Lecithin mmg work so does Omega but the difference btwn them is the price and effectiveness ..well of course the one with extra cost work better but doesn't mean the cheaper one isn't gud. Terpulang pada kemampuan masing2 ye..


Dalam fish oil ade OMEGA fatty acid which consist of DHA dan EPA