Shaklee Bisnes Yang Mudah


Assalammualaikum Dan Selamat Pagi sahabat-sahabat yang dihormati.

Saya nak share kenapa saya suka dengan bisnes Shaklee, sebelum ini saya pernah buat pelbagai bisnes lain, even saya pernah buka salun kecantikkan di Putrajaya. Antara sebab-sebab saya seronok dengan bisnes Shaklee ialah

1) Modal yang diperlukan sangat rendah hanya RM75 sahaja
2) Tak perlu simpan stok sehingga beribu-ribu RM
3) Hampir semua urusan dilakukan secara online even coaching pun secara online tak perlu keluar
    rumah hingga lewat malam
4) Grup jutawan kami yang "mantap", nak tau kena la jadi ahli
5) Dan macam-macam lagi yang eksklusif hanya di grup kami

Untuk adik-adik yang masih single, masa ni la uolls nak start bisnes, bisnes Shaklee ni sangat mudah jika anda rajin  berusaha, anda akan dibimbing sehingga berjaya, usah ragu-ragu. Malu nak bisnes? Tak minat bisnes? Tapi kalau ada extra income mesti uolls nak kan :)

Untuk yang dah berkahwin, kalau ada extra income lagi best :) Boleh buat simpanan untuk pendidikan anak-anak, boleh pergi bercuti, pendek kata boleh macam-macam lah.

Disamping kita menjaga kesihatan keluarga kita, kita juga membantu mereka yang lain menjaga kesihatan dan juga menambah pendapatan.

Berminat nak jadi ahli Shaklee? Email saya laju-laju















Vitamin Set Berpantang Shaklee

Bagi mereka yg masih mencari2 set berpantang, ini lah jawapannya, boleh diteruskan semasa menyusukan bayi 

Alhamdullilah..ari ni ari yg ke 12 sy berpantang..kali ke 3 operation. .berpantang dgn set shaklee..sgt2 membantu..luka luar cpt kering..cpt sembuh..walaupun mula2 sakit sikit2 tp berkat amalkan dgn konsisten skrng byk perbezaan..bdn segar..xletih..sentiasa rasa kenyang..pergi klink pun org akn tegur knpa jln laju sgt..xnmpk mcm org bersalin operation pun.. syukur sgt2 kali ni luka cpt sembuh..berbanding ank yg no 1 dan 2 dulu..susu pun sgt meriah..thanks shaklee kerana membuat sy rasa segar bugar..tak letih..bertenaga spnjng hari..rasa rugi lambat tahu pasal shaklee..

Credit to Farah Ramadzan

Vitamin Untuk Mendapatkan Anak


Bagaimana ESP dan GLA membantu mereka yang ingin mendapatkan anak. Jom baca testimoni berikut.

Saya dah preggy. Penangan ESP dan GLA. Consume ESP pasal nak kuatkan rahim dan nak gebukan kulit. Dh 2 thn menunggu, dgn izin Allah sy preggy 3bln. Masih continue ESP.

Credit to Sumie Jelly Sue


Vitamin Untuk Hamil - Folic Asid

Setiap kali mengandung ketiga-tiga orang anak saya, doktor akan membekalkan Folic Asid, masa ni tak kenal lagi vitamin Shaklee, kalau dah kenal of coz saya akan mengambil Shaklee. Bagi yang baru mengandung pasti ingin tahu kebaikan Folic Asid betul tak?

Kepentingan Folic Asid kepada wanita yang mengandung dapat mengurangkan risiko untuk mendapat bayi yang menpunyai masalah serius di otak dan saraf tunjangnya. Ia adalah penting untuk mengambil Folic Asid sebelum hamil kerana masalah ini terjadi di awal kehamilan - hanya tiga hingga empat minggu selepas perjaninan. Wanita memerlukan dalam 0.4mg Folic Asid setiap hari. Antara makanan yang mengandung Folic Asid ialah sayuran hijau, buah-buahan seperti oren dan pisang, susu, bijirin dan organ dalaman haiwan (seperti hati ayam).

Perbezaan B Complex Shaklee berbanding Folic Asid yang lain


Para saintis Shaklee telah mencipta asid Folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability ) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang ada dalam terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.

B Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting Vitamin B  termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna. Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui sistem percernaan. Oleh itu adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B Complex setiap hari.



Vitamin Untuk Ibu Berpantang


Ramai yang telah mendapat kebaikan dr ESP Shaklee. Selalu juga kehabisan stok disebabkan permintaan yg tinggi dr customer2 kami. ESP bukan sahaja diminum oleh ibu yang berpantang malah mereka

- Yang menyusukan anak
- Yang menjaga kecantikkan kulit
- Yang ingin mendapatkan cahayamata
- Yang ingin menurunkan berat badan

Sesuai diminum lelaki, wanita, pelajar sekolah dan orang tua

KELEBIHAN SHAKLEE ESP UNTUK ANDA
---------------------------------------------
1) Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
2) Bantu hilangkan parut jerawat di muka.
3) Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih.
4) Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
5) Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan. Testimoni sebenar dari rakan saya yang berjaya menurunkan berat badan sebanyak 7kg dalam masa kurang dari sebulan hanya dengan ESP.
6) Membantu meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
7) Membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim menjadikan bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
 Membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu mengandung di tahap optimum
9) Untuk yang alami masalah kesuburan, ESP bantu membentuk tisu rahim serta sel ovum dan sel sperma yang sihat dan sempurna sekaligus menaikkan tahap kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil.
10) Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung dan prostat.

Vitamin Untuk Ibu Mangandung

Shaklee merupakan vitamin yang lengkap dr ingin mengandung, mengandung, berpantang dan menyusukan. Ramai yg telah mendapat manfaat dr vitamin Shaklee. 

Salam Syawal warga GBS. Nak Share sikit dengan semua.Alhamdullilah syukur pada Allah. 8/8/13 genap usia kandungan sy 5 bulan. Masih berbaki 4 bulan sebelum si precious ni kuar. Terima kasih Allah sebab ditemukan dengan Shaklee dan diberi rezeki setelah 2 tahun tunggu. Awal bulan 2 2013 sy dan suami start makan SET KESUBURAN + ESP , lepas disahkan hamil bulan 3 2013, sy sambung dengan pengambilan SET HAMIL TRIMESTER 1 (VITALEA,BCOMPLEX,VITA C,OSTEMATRIX + ESP) dan sy sambung dengan SET HAMIL TRIMESTER 2/3 dengan hanya tambah OMEGA GUARD. sy langsung tak ambil ubat dari doctor. 100% SHAKLEE.
Bulan 12 ni Inshaallah sy bersalin. boleh la ambil Set Pantang Shaklee pulak Shaklee mmg terbaik!
Sharing is Caring

Credit to Farah Nur Zahirah.



Vitamin Untuk Kecergasan

Kebanyakkan para ibu menghadapi situasi yang sama setiap hari dengan situasi testimoni berikut. 

Energy Tea Mix Shaklee BFF ku ♥♥♥
============================

Saya nak share sikit mengenai ETM ni. Baru je saya consume dalam seminggu ni tapi alhamdulillah saya jatuh cinta lagi dengan lagi 1 produk Shaklee...hehe...
Saya bukanlah nak fokus pada pengurusan berat badan tapi sekadar nak test power je... tapi memang sungguh bagai di kata, energy yg diberikan memang kaw2! Nak taw kenapa? Ne yg nak habaq mai ne, sbg ibu bekerjaya la katakan, mmg rutin saya agak busy. Pagi pukul 5am dah bangun utk persiapan ke office & plus plak nak urus anak ke taska...saya kena pastikan berada dlm kereta tepat jam 6.45am utk drive dari kajang ke cyberjaya. Nak ikutkan lebih kurang 30minit je tp memandangkan laluan saya agak jammed, so sy kena pastikan tentatif harian saya betul2 punctual. kalau tak mmg masak la bontot dlm keta...mana dengan anak mengelinjang kebohsanan..hehe

Bila dah pg2 da terkejar-kejar, energy pon agak drop la bila tiba dimuka pintu opis....nak touch access card kt guard pon rasa malas. Serius ne! Mata plak kalau disorong bantal mmg dibuai-buai la gamaknya...

Tapi sejak start amik 1 sachet ETM tiap pg sebelum srpn/ sebelum lunch, saya rasa lain...rasa segar bugar...nak buat2 tidur pon xboleh da...tapi saya consume belah siang je sbb klu malam, jadi burung hantu plak nanti...hehe...

Yang bestnya, dalam masa yang sama, saya rasa badan sedap...rasa ringan & tak lagi susah nak membuang...best...best...best...
Mmg produk ne sy highly recommended la sbb sangat berbaloi utk kita yang jenis perlukan tenaga xtra + keep slimming...2 in 1 gitu!!!

Credit to Noorly A Puad



Vitamin Untuk Sakit Lutut


Ramai yg telah mendapat kesan positif hasil pengambilan Shaklee dgn konsisten dgn izin Allah jua. Bg mereka yg selalu ibu ayah mengadu kesakitan lutut apakata anda hadiahkan mereka sesuatu yg berharga agar mereka dpt menjalani kehidupan seharian tanpa kesakitan.

Jemput baca testimoni Joint Health Tablet.




Salam...nak share testimoni mak sy..mak sakit dan bengkak pd lutut hampir 3-4 bulan.mcm2 ubat n rawatan..tp xberkesan..mak sakit smpai tahap merangkak nk pg sana sini dlm umah.solat pon duk kt kerusi..2mggu sblm raya, sy tergerak utk cube produk shaklee.slps diperkenalkan oleh kawan Mariam Wahid sy setuju utk cube shaklee advance joint health tablet..alhamdulillah.kesan positif.mak sy merasakan perubahan yg positif.dpt bergerak dgn baik.sakit lutut pon kurang seawal pengambilan.dan bersyukur sgt2 dgn izin Allah,die dpt menunaikan terawih di masjid di ujung2 Ramadhan dan solat sunat aidilfitri...skrg..die sibuk mempromot produk ni kpd rakan2 seangkatan..hehe..p/s: mak sy bkn seorg pengamal supplemen/ubatan tegar.tp produk ini memberikan impak positif pd die... mekasihhh..

Credit to Hasmah Haniff

.Bulan ni promo Joint Health Tablet beli 6 free 1.

Vitamin Untuk Anak Ada Asthma


Bagi mereka yg mkn secara konsisten Mealshakes dan Omega Guard, jom baca testimoni

Hari ini saya nak share tentang testimoni anak saya.
Anak saya ni ada asthma n setiap kali makan or minum minuman sejuk pasti akan terkena asthma...
3 bulan yg lepas saya berikan dia mealshake n omega...
Syukurlah selepas menggambil supliment ini dia x diserang asthma lg..wlpn ada batuk tp cepat sangat sembuh..dan paling best ASTHMA tiada suda...tq MEALSHAKE &. OMEGA.

Credit to Christine Asiusin

Vitamin Untuk Kulit Cantik



Omega Guard salah satu vitamin kegemaran kami sekeluarga, perubahan yg paling suka time Raya sbbnya masa Raya kita makan pelbagai jenis makanan, perut akan jd sebu, badan lesu tapi sejak amalkan Omega Guard rasa badan lebih selesa dan yg penting proses pembuangan berjalan dgn lancar . Selain itu, jom kita baca testimoni ini

TESTIMONIAL!! TESTIMONIAL!!! SHAKLEE OMEGAGUARD TESTIMONIAL!!!

So.. I was promoting Shaklee products to several friends.. And found out that this one particular friend is already using Shaklee Omegaguard for 2 months.. I asked if it was effective on her..this was what she had to say
****This testimonial is for real, coming from a friend..




Credit to Fay Davina Francis

Vitamin Hari Raya


Sepanjang perjalanan pergi balik ke Johor melalui N9, pokok durian sedang mengeluarkan hasil, sedap kan buah durian, buat serawa durian mkn dgn roti dan pulut. Ditambah lagi dengan lemang, pelbagai rendang ayam, daging. Minum air sirap, kordial, air bergas dan berais, bertandang ke rumah saudara mara keluar masuk dr dlm keta yg beraircond ke kawasan panas. Air masak pula kurang minum, menjelang petang kepala start berdenyut-denyut, tekak mula rasa lain macam peritnya, hidung dah start berair. Sendi-sendi mula terasa sakit berdenyut-denyut. Bila dah demam habis plan nak beraya melawat saudara mara dan rakan taulan.

Belum terlewat lagi untuk menjaga kesihatan sebelum melarat tak dapat bekerja dan ke sekolah. Ada baiknya anda minum Performance Drink dan Nutriferon untuk mengurangkan kesakitan dan ketidakselesaan sepanjang musim perayaan ini. Untuk yang memandu jauh dan terpaksa pula mengadap jem, anda disarankan mengambil Joint Health Tablet Shaklee, bulan ni promosi beli 6 free 1 botol.

Khasiat Performance Drink



Mengandungi proprietari elektrolit OPTI-LTYE dengan campuran unik karbohidrat yang membekalkan tenaga segera dan berkekalan untuk menyokong penghidratan optimal.

Khasiat Nutriferon




Melindungi dari influenza - Ia melindungi kepada kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob termasuk selsema , flu, alergi, inflamai dan influenza.

Meringankan Stress dan Kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

Khasiat Joint Health Tablet.




Menyokong keselesaan sendi
Membantu mengekalkan tulang rawan
Memelihara tisu penyambung yang sihat

Kesemua vitamin ini berbaloi dengan wang yang anda laburkan