Daging Penting Untuk Pertumbuhan Remaja



Kebiasaannya seminggu sekali saya akan ke pasar membeli barang-barang basah selain dari ayam, udang, sotong, ikan, sayur-sayuran dan buah-buahan, saya juga akan membeli daging, biasanya saya akan membeli daging batang pinang, daging bahagian ni kurang berlemak. Nak tahu makna daging batang boleh klik daging batang pinang.


Entri kali ini bukan nak cerita pasal daging nak masak apa, walaupun lagi beberapa hari kita akan menyambut Hari Raya Haji, Hari Raya Korban. Entri kali ini saya kongsikan mengapa anak-anak remaja perlu makan daging, sebaiknya bukan daging yang berlemak.


Remaja yang usia 13 - 19 tahun perlu makan daging kerana tubuh mereka masih melalui phasa pertumbuhan  dan perkembangan. Jika mereka tidak mengamalkan cara makan yang sihat atau kurang berkhasiat boleh menimbulkan masalah seperti jerawat, cepat letih, menstruasi yang terlalu berat atau ringan dan mood yang tidak menentu.


Remaja di usia ini adalah remaja yang tengah lasak, disamping sedang dalam proses pembelajaran di sekolah. Ada juga remaja di usia ini sibuk untuk berdiet dan mungkin menyebabkan mereka kekurangan zat tanpa mereka sedari, sedangkan pengambilan makanan yang berkhasiat sangat penting diusia begini.


Salah satu bahan makanan yang amat disarankan untuk remaja adalah daging lembu tanpa lemak yang merupakan sumber seperti protein, zat besi, zink dan Vitamin A, B2, B6 dan B12. Pengambilan yang cukup, mampu mempengaruhi pertumbuhan kulit dan rambut, ketajaman otak, kesegaran tubuh, sistem imun dan sewaktu haid. Lebih-lebih lagi anak yang kuat bersukan dan bersenam seperti gambar di bawah. Kalau anda nak tahu anak bujang saya yang umur 14 tahun setiap hari akan mengangkat dumbell :) Nampak tak kenapa saya perlu beli daging tanpa lemak setiap minggu. Tapi ini bukan gambar anak saya ya hehe






Mungkin ada yang anak-anak tak suka makan daging, apakata anda cukupkan keperluan makanan mereka dengan memberi vitamin Shaklee antara vitamin yang boleh dimakan untuk anak-anak usia remaja ialah Vitalea, B Complex dan Vitamin C. Jika mereka tidak suka menelan tablet, pengambilan ESP dan Mealshakes dalam bentuk serbuk amat digalakkan.


Walaubagaimanapun pengambilan makanan yang berkhasiat dan berserat perlu untuk kita ambil setiap hari bagi mengekalkan kesihatan yang optimum. 






Majlis Anugerah dan Motivation Rally Shaklee Di SACC Convention Centre


Selama saya berbisnes , Shaklee merupakan bisnes saya yang paling berjaya setakat ini. Apabila mendapat surat dari Shaklee mengatakan saya perlu hadir untuk terima anugerah dari Shaklee, perasaan saya masa itu bercampur baur sukar untuk digambarkan... rasa terharu, gembira dan pelbagai perasaan yang datang mengenang kembali perjalanan saya dalam shaklee yang masih jauh dengan keazaman untuk membantu lebih ramai orang lagi untuk kesihatan yang lebih baik dan menambah pendapatan.



Inilah surat dari Shaklee yang saya terima


Pada 28 September 2014, hari ahad kami sekeluarga ke SACC Convention Centre, Shah Alam, dekat je pun dengan rumah kami. Untuk makluman ianya meraikan  kepada mereka yang berada di sekitar Selangor dan Kuala Lumpur. Anugerah ini untuk menyuntik semangat kami yang berbisnes Shaklee agar selepas ini masing-masing bersemangat untuk meneruskan bisnes Shaklee. Mungkin anda masih tercari-cari bisnes yang fleksibel, memudahkan anda untuk akses dimana-mana sahaja tanpa perlu meninggalkan anak-anak, dapat memberikan pendapatan yang tinggi, produk yang bermutu tinggi dan halal, sentiasa mendapat sokongan, Shaklee adalah jawapannya. Jom tengok suasana di dalam dewan SACC Convention Centre hampir 1500 orang yang hadir dimajlis yang gemilang ini. Suasananya dah seperti mini National Conference :).







Antara kejayaan Shaklee Malaysia yang membuka mata ramai orang untuk menambah pendapatan dan kesihatan yang lebih baik.



Suasana sebelum majlis bermula...Meriahkan



Selain dari anugerah yang diterima inilah juga masa untuk berukhuwah sesama kami, memang selama ini kami saling berhubung tapi biasanya dialam maya sahaja akan tetapi bila mata bertentang mata maka ia akan jadi lebih mesra.


Motivation Rally



Anak-anak pun boleh naik pentas untuk sama-sama meraikan kejayan ibubapa masing-masing, suami saya tak naik pentas, beliau sedang sibuk shoot dari bawah gambar kami di atas pentas :) Inilah istimewanya program Shaklee anak-anak boleh sama-sama dalam setiap acara Shaklee. 

Jika anda seorang berpangkat Senior Supervisor dalam Shaklee, kelebihan yang anda dapat ialah





Selain dari penyampaian anugerah kepada Supervisor, Sr Supervisor, Coordinator, Sr Coordinator, Key Coordinator dan Sr Key Cooridnator, sesi Motivation Rally kali ini diserikan dengan perkongsian kejayaan 2 orang Master yang hebat iaitu Master Farihah dan Master Hadhatina.  







Antara perkongsian Master Farihah




Ini sedikit sahaja dan sebenarnya ada banyak ilmu yang anda boleh pelajari jika menyertai bisnes Shaklee, saya dah merasainya dan atas dorongan itu saya akan terus berjuang dalam perniagaan Shaklee.




Sempat berposing dengan Master Hadhatina, selepas itu beliau berkongsi di atas pentas analogi basketball. Nice sharing Master :)


Dan hari itu juga saya sangat bertuah kerana memenangi cabutan bertuah, saya memenangi Phytocol-St, Alhamdullilah selain dari Phytocol-St antara hadiahnya ialah Collagen Powder Shaklee, Mealshakes dan Vivix.

Phytocol-St Shaklee Mengawal Kolesterol


Semua orang berpeluang untuk berjaya dalam bisnes Shaklee walaupun anda baru daftar keahlian hari ini, semangat dan usaha memang diperlukan untuk berjaya dalam mana-mana bisnes sekalipun, anda sentiasa berpeluang untuk belajar, gunakan teknologi yang ada untuk anda keluar dari comfort zone.


Anda dialu-alukan untuk menyertai grup hebat kami, leader kami adalah leader yang disegani dalam Shaklee, segala ilmu beliau curahkan kepada kami semua, kami juga akan mencurahkan ilmu yang kami dapat untuk membantu anda, Sama-sama kita bergandingan untuk mencapai kejayaan, antara nak dengan tak nak sahaja.


Anda boleh hubungi saya untuk daftar keahlian Shaklee atau anda mempunyai masalah kesihatan dan ingin kesihatan yang lebih baik, sila hubungi saya melalui


Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp : 010-2995619






  







Cegah Stretchmark Di Perut Semasa Mengandung


Sebagai seorang ibu yang pernah melahirkan anak, saya sendiri mengalami perubahan semasa mengandung, cuma saya mungkin bernasib baik kerana tidak mengalami Morning Sickness sebagaimana wanita lain akan tetapi perubahan lain yang juga saya alami ialah seperti pertambahan berat badan, kelesuan, sakit belakang dan yang paling ketara sekali ialah Stretchmark diperut tinggalan selepas mengandung. Stretchmark ialah rekahan kulit atau parut kecil yang terjadi di permukaan kulit akibat dari kesan regangan kulit yang semakin membesar waktu hamil.



Cegah stretchmark semasa mengandung

Ini bukan perut saya ya, gambar ini ihsan dari Google


Untuk makluman kesan regangan ini bukan sahaja berlaku dibahagian perut atau abdomen malahan ia boleh berlaku di bahagian tubuh yang lain seperti payu dara, lengan dan peha, kesan ini bergantung kepada faktor pertambahan berat badan, genetik dan amalan yang dilakukan bagi mencegah Stretchmark semasa mengandung. Perubahan Badan Ibu Mengandung ada saya kongsikan di link berikut Perubahan Badan Ibu Mengandung.


Terdapat pelbagai tips yang boleh anda lakukan bagi mencegah Stretchmark diperut semasa mengandung atau dibahagian tubuh yang lain tetapi ingat tips ini perlu dilakukan di peringkat awal anda mengandung.


Minum Air Kosong




Sepanjang tempoh anda mengandung sebaiknya minum air kosong antara 6 - 8 gelas sehari. Ya betul anda akan kerap ke tandas untuk membuang air kecil, ketahuilah ia bagus kerana tubuh anda kekal hidrat sekaligus kulit anda pun sama-sama hidrat dan tidak meregang dengan teruk.


Makanan Segar




Sebaiknya ibu yang mengandung lebihkan makanan segar seperti buah-buahan, sayur-sayuran segar, minyak yang kurang kolesterol dan makanan rendah lemak. Vitamin adalah penyumbang terbaik dalam usaha kulit yang sihat seperti Vitamin C. Dalam Set Vitamin Ibu Mengandung Shaklee ada menyediakan vitamin yang sesuai diambil oleh ibu mengandung.


Berat Ideal


Kawallah berat badan anda sepanjang anda mengandung, boleh makan banyak kali tetapi dengan kuantiti yang sedikit, bukan makan ikut tekak ya. Jika anda berupaya mengekalkan pertambahan berat badan yang ideal mengikut usia kandungan kulit anda hanya meregang  secara semulajadi sekaligus mengurangkan risiko kesan regangan yang teruk. Kekalkan pertambahan berat badan yang sihat antara 11 - 16kg sehingga penghujung kehamilan.


Urutan Lembut


Semasa mandi lakukan urutan lembut seperti dikawasan abdomen/perut, lengan, peha, paha ataupun payudara dengan menggunakan span atau berus yang lembut bukan guna berus baju tau boleh terkoyak kulit dibuatnya.


Diet Berkhasiat


Pastikan pengambilan makanan yang berkhasiat sepanjang anda mengandung, anda juga disarankan untuk mengambil Vitamin Ibu Mengandung ianya penting untuk kesihatan kulit, rambut, gigi anda dan juga untuk perkembangan bayi di dalam kandungan.


Senaman Regangan


Lakukan senaman ringkas seperti senaman regangan yang bersesuai untuk ibu yang mengandung kerana ia mampu memperbaiki peredaran darah, menganjalkan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat. Sebelum anda melakukan sebarang senaman sebaiknya berbincanglah dahulu dengan doktor anda untuk mengelakkan sebarang komplikasi yang mungkin berlaku.


Hindari Tekanan




Elakkan tekanan yang melampau semasa anda mengandung. Rehatkanlah diri anda, cari waktu yang sesuai atau biasa  dipanggil "Me Time" mungkin dengan membeli belah atau sekadar berehat sambil membaca buku mungkin dapat menenangkan diri anda. Jika anda tertekan, kulit anda juga akan mengalami tekanan. 



Elakkan Menggaru


Bila kulit kita meregang automatik tangan tu nak menggaru, rasa yang amat gatal, syok ya menggaru bayangkan kalau kita menggaru rupa kulit tu nanti selepas anda bersalin atau anda boleh google rupa kulit selepas anda bersalin, mesti tak nak menggaru dah lepas tu.


Untuk makluman semua tips ni jangan anda terus tinggalkan sebaik sahaja anda melahirkan bayi anda. Anda masih berisiko untuk mengalami kesan regangan berikutan perubahan berat badan mendadak setelah bersalin. Teruskanlah panduan yang telah saya kongsikan.


Bagi anda yang dah lama tak bersalin atau dalam ertikata lain dah tak nak mengandung lagi, tapi dalam masa yang sama nak kulit yang cantik, tegang dan anjal, mengembalikan kecantikan anda, saya cadangkan anda mengambil Collagen Powder Shaklee, ESP dan GLA.


Antara manfaat Collagen Powder Shaklee selain dari anda kelihatan lebih muda dan rasa lebih muda, Collagen Powder Shaklee akan membantu kulit anda kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik. Kulit juga akan sembuh dengan cepat dan ini akan membantu mengurangkan parut.


Jangan lupa ya bulan ni berlangsung promosi beli Collagen Powder Shaklee 6 kotak anda dapat percuma 1 kotak yang berharga RM298, percuma keahlian Shaklee dan anda juga boleh dapat bonus bulan yang berikutnya.


Berminat nak order atau nak menjadi ahli Shaklee, sila hubungi saya


Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp : 010-2995619








Ikan Elak Anak Asma


Dikalangan keluarga kami sendiri ada yang mengidap asma sejak dari kecil lagi. Kesian sangat bila melihat  mereka diserang asma, susah nak bernafas, perlu banyakkan berehat. Hanya yang mengalaminya tahu bagaimana seksanya apabila asma menyerang. Faktor pemakanan seharian juga menyumbang kepada pencetus asma selain dari cuaca, alergi kepada bulu haiwan dan habuk.


Mungkin ada yang tak tahu apa itu asma, biasanya orang dulu-dulu sebut semput. Asma terjadi apabila laluan pernafasan pada peparu (bronchial tubes) membengkak dan terjerut. Otot-otot pada laluan pernafasan menegang dan menghasilkan lebihan lendir atau lebih dikenali sebagai hingus (mucous) yang boleh menghalang laluan pernafasan anda.



Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik Untuk Anak Asma



Semak menu harian anak-anak anda yang sering diserang asma. Cuba tukar menu anak-anak yang setiap hari yang hanya minat untuk makan ayam goreng sahaja atau ayam masak kicap, kari ayam, ayam masak lemak, ayam...ayam...dan ayam atau hanya berminat dengan daging Apakata sesekali anda tukar menu dengan menambah ikan dalam masakan anda.


Tak tahu resepi apa yang best, boleh google. Leceh la nak siang ikan buang perut semua tu, kalau pergi pasar basah, pasar tani atau pasar malam mereka ada sediakan perkhidmatan menyiang ikan. Nanti tercekik tulang ikan macam mana? Belilah ikan yang senang untuk anda asingkan isi dan tulang, janganlah beli ikan parang atau ikan terubuk untuk anak-anak makan. Sekarang ni mana yang penting kesihatan anak-anak atau sikap anda, fikir-fikirkan lah ya.


Kenapa ikan bagus dalam menu harian kita terutamanya mereka yang mengidap asma, kerana ikan mampu dipercayai menurunkan risiko asma bagi bayi berusia setahun. Manakala untuk kanak-kanak yang berusia 6 - 12 tahun pula, mereka berdepan risiko paling rendah untuk mengalami sesak nafas berbanding teman-teman mereka yang tidak mengambil ikan sebagai menu.


Seperti yang kita sedia maklum semasa proses memasak banyak zat yang telah hilang, mungkin apa yang kita makan silap-silap hanya hampas. Untuk memastikan anak-anak mendapat zat yang secukupnya dan mencegah mereka daripada serangan asma, Omega Guard Shaklee bersedia membantu.


Omega Guard Shaklee Minyak Ikan Terbaik



Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia. Bukan saya yang cakap ya :) Kenapa ia dikatakan terbaik di dunia, ini adalah kerana ia bukan dari hati minyak ikan, kena ingat tu sebab kita tidak digalakkan untuk makan organ dalaman binatang. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.


Manfaat Omega Guard Shaklee kepada anak anda


Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru

Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis , SLE dan penyakit buah pinggang. Anda boleh baca selanjutnya kebaikan Omega Guard Shaklee dengan klik Omega Guard Shaklee minyak ikan terbaik.


Selain dari Omega Guard Shaklee, anak-anak juga boleh digalakkan untuk mengambil MealShakes Shaklee sebagai minuman harian, Mealshakes bukan gantian susu , terdapat sukatan yang perlu diambil mengikut umur anak-anak anda.


MealShakes Shaklee Vitamin Terbaik Untuk Anak Sering Sakit


Manfaat MealShakes Shaklee Kepada Anak Anda


Membantu Tumbesaran

Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan  untuk membina tulang dan sel-sel  untuk proses membesar


Anti-oksida

Mengandungi Vitamin A, C, E, Zinc, Selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.


Mealshakes Shaklee orang dewasa pun boleh ambil ya terutamanya untuk mereka yang tidak suka menelan pil, maklumat lanjut boleh klik Mealshakes Shaklee Vitamin Terbaik Untuk Anak-anak.


Bulan September ni promosi beli MealShakes 3 dan anda dapat percuma 1, jimat RMxxx. Rugi kalau tak order bulan ni.


Berminat nak order Mealshakes dan Omega Guard sila hubungi saya


Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp : 010-2995619



Perubahan Badan Ibu Mengandung




Semua dah nampak kan perubahan badan yang berlaku kepada seorang ibu apabila dia mengandung, bagi yang belum berkahwin atau yang baru mengandung anak pertama macam seram je tengok gambar ni, relaks la ya hakikatnya bila anda dah tengok bayi yang anda lahirkan semua perasaan ni akan  hilang tapi sekejap je,  bila dah tengok balik di cermin baru perasan macam-macam nak kena jaga balik, betulkan allignment yang dah banyak lari hehe. 


Saya akan kongsikan beberapa panduan supaya anda semua tak terkejut dengan perubahan badan semasa mengandung dan perkongsian ini juga diharap membantu selepas anda melahirkan bayi, badan anda akan terasa segar, sihat, wajah berseri-seri dan bonusnya kembali ke berat badan yang asal. Yakinlah anda semua sangat istimewa kerana berpeluang mengandung dan melahirkan bayi. Pengalaman ni sangat indah tau. 


Seperti yang kita sedia maklum kehamilan membawa perubahan yang ketara bukan sahaja kepada bentuk fizikal malahan ia turut mempengaruhi emosi seorang wanita. Antara perubahan yang ketara ialah kulit anda. Dengan peningkatan hormon estrogen, progesteron dan regangan pada kulit akibat pembesaran janin menjadikan kulit ibu mengandung mengembang secara maksimum dan memerlukan perawatan tambahan untuk mengatasinya kerana kulit mempunyai daya elastik.  Untuk makluman cabaran terbesar masa ini ialah kulit yang meregang akan menyebabkan perut rasa gatal yang amat. AWAS ya elakkan menggaru dengan bersungguh-sungguh, nak garu boleh tapi lapikkan kuku anda dengan tisu dan hanya layangkan sahaja tempat yang gatal. Kalau tak nanti selepas bersalin boleh menangis tengok rupa perut anda hehe. Terdapat pelbagai produk dipasaran untuk mengurangkan kesan strech mark, di Shaklee kami panggil krim ajaib iaitu Herbal Blend untuk anda sapukan diperut secara perlahan-lahan atau kawasan yang terasa sangat gatal tu.





Kalau nak tahu lebih lanjut tentang krim ajaib ni dan sentiasa laris di pasaran , klik Herbal Blend. Harganya pun tak mahal RM27.50 sahaja. Kalau nak order boleh klik Order Herbal Blend Cream.


Selain perubahan pada kulit, wanita yang mengandung juga mengalami perubahan hormon yang mendadak hingga menyebabkan jerawat berlumba-lumba timbul pada kulit muka dan disekitar kulit badan. Manakala garisan kehamilan berbentuk vertikal pada perut bermula dari pusat hingga ke bawah akan meninggalkan garis gelap yang lebih ketara selepas wanita bersalin. Ibu yang hamil juga akan mengalami hiper pigmentasi yang menyebabkan lapisan kehitaman timbul sekitar permukaan pipi, dahi, hidung dan ketiak, kawasan feminin wanita, peha dan pusat. Kegatalan dan iritasi juga berlaku pada wanita hamil akibat pergeseran kulit selepas berat badan ibu hamil bertambah.

Kawasan sekitar bahagian berlipat seperti bawah payu dara, perut, peha dan bawah lengan merupakan bahagian paling sensitif untuk mengalami simptom ini. Macamana? Nak biarkan sahaja atau nak cantikkan balik luar dan dalam selepas bersalin. Jawapannya ditangan anda, saya boleh cadangkan Set Ibu Mengandung Shaklee dan Set Berpantang Shaklee untuk mengatasi masalah anda.

Set Mengandung Dan Berpantang Shaklee


bagi ibu yang menghadapi payudara bengkak semasa berpantang, saya cadangkan pengambilan Lecithin untuk mengurangkan bengkak payudara dan dalam masa yang sama  peranan Lecithin ialah mengangkut lemak keluar dari badan anda.


Vitamin Untuk Kurus


Anda boleh dapatkan Lecithin dengan klik Order Lecithin



Dan bagi mereka yang mementingkan kecantikkan kulit selepas bersalin, boleh rujuk Vitamin Kecantikan Kulit

Vitamin Cantikkan Kulit


Anda boleh dapatkan Set Kecantikan Kulit Shaklee, dengan klik Order Set Kecantikan Kulit Shaklee


Selepas 44 hari berpantang bagi masyarakat melayu, bermulalah proses untuk memulihkan semula kesihatan diri dan dalaman. Ada juga yang berpantang 100 hari, yang dimaksudkan dengan berpantang 100 hari ialah tempoh berpantang untuk tidak bersama suami, sepanjang tempoh berpantang 44 hari amalan pemakanan bagi ibu yang berpantang perlu dijaga , bagi ibu yang bersalin secara caeserian boleh rujuk Makanan Yang Dielakkan Semasa Berpantang Caeserian. Sebaiknya dalam tempoh berpantang jagalah pemakanan agar badan kita segar, sihat dan ia juga dapat elakkan masalah kemurungan selepas bersalin dan yang paling penting anda dapat menyusukan bayi anda sepenuhnya. Ingat ya badan kita nak pakai lama, janganlah umur belum 35 tahun badan dah lemau, sematkan dalam kepala tagline Kerana Dirimu Begitu Berharga bukan sahaja kepada suami, anak-anak, ibubapa bahkan juga kepada masyarakat sekeliling.


Apa Akan Terjadi Kepada Keinginan Wanita Selepas Bersalin?


Ini juga salah satu taboo atau kerisauan kepada ibu-ibu selepas bersalin iaitu masalah kedinginan atau takut nak "bersama" suami. Takkan nak biarkan suami kesepian lama-lama kut, sebulan, 2 bulan, 3 bulan mungkin suami boleh bersabar, kalau dah lama sangat? Secara logiknya selepas bersalin para ibu mengalami proses kesakitan dan keletihan serta fobia dengan luka bersalin (eposiotomi) atau luka caeserian. Jika proses kelahiran adalah lama dan sukar, wanita mungkin takut untuk mengandung lagi jika "bersama" dengan suami. Perubahan hormon dan kerisauan juga mempengaruhi keinginan seksual wanita selepas bersalin yang akan menyebabkan kekeringan di bahagian sulit. Perubahan ini biasa berlaku dalam tempoh 3 bulan pertama selepas kelahiran. Faktor masa untuk menyesuaikan diri dengan bayi yang baru lahir, mungkin anda kepenatan, kelesuan atau kekurangan nutrisi.


Bagaimana Shaklee Boleh Membantu Masalah Kedinginan?

Vitamin Untuk Kedinginan Seks


Dan

Vitamin Untuk Kedingiinan Seks



Kenapa saya cadangkan Shaklee? Bukan semata-mata sebab saya SID Shaklee tapi Shaklee adalah syarikat yang mementingkan kualiti produk yang dihasilkan bersesuaian dengan tagline Sentiasa Selamat, Sentiasa Berfungsi dan Sentiasa Mesra Alam. Anggaplah perubahan badan ibu mengandung ni sesuatu yang sangat istimewa bukannya bebanan untuk anda.


Berminat nak order Vitamin Shaklee, hubungi saya

Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp : 010-2995619





Atasi Anak Cerewet Makan Dengan Mealshakes Shaklee

Vitamin Tambah Selera Anak Makan, Mealshakes Shaklee


Bagi mereka yang ada anak-anak kecil mesti pernah atau selalu menghadapi masalah anak tak nak makan atau hanya makan makanan yang tertentu, rasa-rasanya geram tak? Dah masak penat-penat anak tak nak makan. Untuk elakkan pembaziran maknya pulak kena habiskan maka maknya yang terlebih khasiat hehe.


Biasanya umur anak-anak yang mula cerewet dengan makanan ialah antara umur satu tahun setengah hingga empat tahun, memang mencabar kesabaran seorang ibu waktu anak-anak membesar. Saya akan kongsi dalam entri kali ini cabaran anak yang berumur 4 tahun berperang dengan makanan mereka. Bagi anak-anak yang minum susu formula kebiasaannya mereka akan kurang makan nasi berbanding dengan anak-anak yang menyusu ibu sepenuhnya, anak yang minum susu formula lebih gemar minum susu berbanding makan nasi dan makanan pepjal yang lain, ini berdasarkan pengalaman saya sepanjang membesarkan anak-anak.

Secara umumnya kanak-kanak yang berumur 4 tahun memang aktif dan mereka memerlukan kalori yang tinggi bagi menampung keperluan kalori untuk aktiviti harian mereka, sebaiknya apabila anak berumur 4 tahun kurangkan kebergantungan mereka hanya kepada susu formula sahaja untuk membekalkan nutrien dan kalori sehariannya. Lebih-lebih lagi sukatan susu yang diberikan berkurangan dari yang sepatutnya dan sukatan tersebut tidak dapat lagi membekalkan nutrien lengkap untuk pertumbuhan dan perkembangan anak yang berusia 4 tahun.


Penggunaan botol susu yang kerap juga mempengaruhi pengambilan makanan pejal anak-anak. Untuk menggalakkan anak-anak makan makanan pejal tanpa hanya bergantung kepada susu formula. anda boleh pelbagaikan aktiviti yang melibatkan anak-anak agar mereka suka kepada pelbagai jenis makanan. Antara aktivit yang dicadangkan ialah aktiviti memasak, anak-anak boleh diajar untuk membasuh dan memotong sayur, mungkin aktiviti sebegini boleh mendorong anak-anak mencuba makanan yang dia sediakan sendiri.


Semasa anda membeli barang keperluan di pasar raya, libatkan anak-anak sekali untuk memilih buah-buhan  kesukaan mereka atau produk tenusu seperti yogurt, keju. Atau makanan seperti biskut dan jus buah-buahan. Selain itu ibu juga boleh berkreatif dalam menyediakan makanan seperti memasak makan yang berbentuk comel mungkin dalam bentuk haiwan dan huruf untuk menggalakkan anak-anak makan. Jangan biarkan anak-anak menikmati hidangan makanan berseorangan, ibuayah temankanlah anak-anak makan, selain menggalakkan mereka makan, aktitvit begini juga merapatkan hubungan kekeluargaan.


Selain itu pengambilan makanan tambahan juga membantu anak-anak mengatasi masalah cerewet makan atau picky eater. Memilih Mealshakes Shaklee sebagai makanan tambahan untuk anak-anak adalah pilihan yang bijak.


Vitamin Tambah Selera Anak Makan, Mealshakes Shaklee


Mealshakes Shaklee menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan seharian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi, buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya, lactalbumin  (sejenis susu) dan lain-lain. Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protein yang sangat berkualiti dan mudah diserap  ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi  hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Mealshakes Shaklee dihasilkan untuk  semua golongan dari pelajar, kanak-kanak membesar, ibu mengandung, para atlet, pengamal sayuran (vegetarian) orang sakit, orang yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera. Jika anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, Mealshakes Shaklee merupakan pilihan yang bijak.


Manfaat Utama Mealshakes Shaklee



Nutrisi Lengkap


Menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lesitin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.


Membekal Nutrisi Kepada Sel Tubuh

Kaya dengan protin (tidak mengandungi laktosa) membantu pembinaan sel-sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain-lain


Membantu Tumbesaran


Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.


Anti-Oksida


Mengandungi Vitamin A, C, E, Zinc, Selenium yang merupakan agen antioksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.


Mengembalikan Seri Wajah

Mengandungi Vitamin B yang lengkap, zat besi dan copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleks wajah/kulit yang lebih cantik.


Detoksifikasi


Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.


Kelazatan rasanya

Minuman yang lazat untuk diambil bersama fruktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga. Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan. Lazat dinikmati oleh semua golongan.


Antara Testimoni Mealshakes Shaklee 




Credit to Maslinda Saidin


Salam semua. Anak kurang makan dan badan kecil saja..sure orang lain ingat baru setahun..begitu juga salah seorang custumer saya.. Sangat risau mengenai anaknya yang 2 tahun lebih..pelbagai supplemen dh cuba..badan tetap sama dan selera makan tak bertambah. Saya cadangan cuba mealshake dan alhamdulillah 2 hari lepas beliau sms saya seperti ini " Wsslm.. Bru tringt nk msg akk td. Alhamdulillah kak, mkn mkin brselera.. Srnok sy tgk. Kra msk moi kt bby, wat lbh utk dia skali. Kak tau x, msa 1st time sy bg.. Dr pg smpi mlm nk tdo bru brenti mkn, haha. Mkn xbyk, tp xbrenti.. Tgk semput pn da kurg da.. Klu x, btuk ckt ja.. Msti mlarat smpi ssak nfas.. Ni tgk, btuk ckt2 pas2 hlg.. Lega rsa sy kak.. Da lma cri supplement yg ssuai utk ank cmni.. Tqvm kak" ..bagi ibu2 diluar sana masih mencari supplemen untuk anak anda, cubalah mealshake.. Cust saya ni br cuba 2-3 hari dh nampak kesan..


Credit  to Nor Elina

Saya pun nak share testimoni anak sendiri... same lah dgn anak Umi Shafie, hari ni masuk hari ke-4 Yusuf Qaid & Qistina Auni minum mealshake... yg ketara nmpk Yusuf Qaid. Slalu mkn 3 suap jer hari ni berlumba2 dgn kakak. kat pinggan dah habis, siap tinjau lg... Susu tak usah ckp laa, tgh mlm habis minum menangis tak cukup...disbbkan Yusuf Qaid batuk saya tak layankan sgt just bg air suam jer sbb takut muntah pula.
Cuma skrg saya menunggu selsema & batuknya reda...dah 1 bln batuk selsema tak reda2 smpi dah bw p pakar. Dlm pd tu teringatkan blog2 kwn2 shaklee kata mealshake bleh mbantu, saya ikhtiar jg la. Mudah2 an Yusuf Qaid akan berisi semula mcm dulu...



Bagi ibubapa yang masih risau dengan pemakanan anak-anak, Meashakes Shaklee adalah pilihan yang terbaik untuk atasi anak yang cerewet makan.


Berminat nak order Mealshakes Shaklee, sila hubungi saya

Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp : 010-2995619


Promosi Bulan September Mealshakes Shaklee beli 3 percuma 1

Kepentingan Iodin Sewaktu Hamil

Vitamin Ibu Mengandung, pentingnya iodin



Sebelum kita bercerita kepentingan Iodin sewaktu hamil, saya nak kongsi akibat kekurangan iodin bagi wanita hamil, antaranya ialah


Gangguan terhadap perkembangan otak bayi dalam kandungan

Keguguran

Kematian bayi dalam kandungan

Mati sewaktu dilahirkan

Kelahiran anak yang juga kurang iodin


Seperti kita sedia maklum wanita hamil/ibu mengandung/ibu yang menyusukan memerlukan nutrien yang cukup untuk kesihatan ibu dan bayi. Kekurangan nutrien yang tertentu boleh menyebabkan bayi yang dikandung mengalami masalah, antara nutrien yang perlu diambil semasa hamil/mengandung  ialah iodin.


Kenapa Iodin Penting Sewaktu Hamil?


Iodin perlu untuk perkembangan otak dan sistem saraf bayi yang normal ketika dalam kandungan dan keperluan ini berlanjutan hingga usia kanak-kanak 2 atau 3 tahun.


Wanita yang hamil dan bayi memerlukan iodin untuk menghasilkan hormon tiroid. Hormon tiroid akan menyokong pertumbuhan dan perkembangan pada tahap yang normal, hormon tiroid juga membantu mengekalkan tahap metabolisma badan.


Tahukah anda jika kanak-kanak kekurangan iodin boleh menyebabkan paras tiroksin rendah yang akan merencatkan pertumbuhan mental dan fizikal kanak-kanak.


Dah baca...kan kepentingan iodin sewaktu hamil, jadi pastikan bayi dalam kandungan dan kanak-kanak mendapat iodin secukupnya. Iodin tidak disimpan didalam tubuh, ia perlu diambil setiap hari. Antara sumber makanan yang mengandungi iodin ialah makanan laut, susu dan produk tenusu. Anda hamil dan vegetarian? Itu tidak menjadi masalah untuk mendapat sumber iodin dari makanan anda, anda hanya perlu pastikan mengambil susu yang secukupnya untuk menampung keperluan harian anda.


Terdapat kajian yang dijalankan akibat kekurangan iodin semasa mengandung dan ia menyebabkan pelbagai masalah kepada bayi yang baru lahir, antaranya ialah terencat akal, pembesaran terbantut, pekak, bisu dan lemah anggota badan.


Iodin itu apa sebenarnya, fungsi dia untuk apa, penting sangat ke iodin ni sewaktu hamil. Iodin merupakan nutrien penting untuk bagi manusia untuk merangsang proses tumbesaran, perkembangan saraf dan pembentukan sel otak bayi dalam kandungan dan kanak-kanak. Kuantiti yang diperlukan untuk tubuh juga sedikit dan iodin wujud dalam kebanyakan makanan.


Kalau saya makan vitamin Shaklee Set Ibu Mengandung dah ada ke iodin dalam tu?


Untuk makluman semua, dalam Set Ibu Mengandung Shaklee terdapat Vitalea, dimana didalam Vitalea terdapat nutrien Iodin secara ringkasnya ia baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membantu ligamen/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal dan juga mengawal berat badan.


Vitamin Ibu Mengandung


Walaubagaimanapun saya galakkan ibu yang mengandung mengambil set lengkap Vitamin Ibu Mengandung kerana set ini cukup sepanjang anda mengandung, berpantang dan menyusukan bayi.



Multivitamin yang sangat lengkap dengan zat besi. Penting untuk pembinaan sel darah supaya ibu tidak pitam dan anak membesar dengan sihat



Lengkap dengan biotin dan asid folik yang sangat perlu untuk pembentukkan sel darah merah yang sihat dan secara langsung membantu anak membesar dengan sihta. Ibu juga akan turut rasa lebih tenang dan mudah mengawal tekanan perasaan.



Perlu untuk peningkatan sistem imun tubuh. Memandangkan ia adalah vitamin yang larut air, ia mudah musnah apabila kita berpeluh, terdedah dengan matahari dan apabila kita stres. Pengambilan Vitamin C secara konsisten sangat penting.


Ostematrx

Ianya adalah kalsium, magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa Vitamin D yang mencukupi ia boleh mengganggu penyerapan zat kalsium itu sendiri. Ianya juga bukan hanya dari kalsium karbonat semata-mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit untuk ibu yang mengandung dan semasa berpantang.

Kalsium bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah. Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusukan bayi, ibu akan kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoperosis iaitu kerapuhan tulang.


Energizing Soy Protein

Protein adalah binaan asas kepada sel. Seluruh tubuh kita terbentuk dari protein. Memang benar protein boleh didapati dari ayam, daging, telur dan sumber kekacang namun sangat sukar kita nak pastikan kita boleh mendapat 9 essential asid amino yang sangat penting tetapi tidak boleh dibuat oleh badan. 



Asid lemak Omega 3 merupakan struktur bagi kompenen sel-sel pada sistem saraf pusar dan juga nutrien terpenting bagi perkembangan otak yang sihat. DHA pula merupakan asas asid lemak Omega 3 bagi perkembangan otak, sistem saraf dan mata terutamanya kepada bayi

Ketahuilah ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan bayi, nutrien yang cukup perlu untuk menyokong kesihatan anda dan bayi anda. Semoga dengan info Kepentingan Iodin Sewaktu Hamil dapat membantu anda untuk menjaga kandungan dan seterusnya dapat melahirkan bayi yang sihat.


Link yang berkaitan 

Testimoni Ibu Mengandung selepas mengambil Set Ibu Mengandung Shaklee


Berminat nak order Set Ibu Mengandung Shaklee, klik Set Ibu Mengandung Shaklee


Saya akan membantu anda cara-cara untuk makan Set Ibu Mengandung agar pelaburan anda untuk kesihatan anda dan bayi menggembirakan anda.








Masalah Uri Bawah Atau Placenta Praevia


Apabila seorang ibu mengandung rutin beliau ialah check-up di klinik atau hospital, sesetengah hospital atau klinik setiap kali check-up akan scan kedudukan bayi, biasanya doktor akan menyatakan perkembangan bayi dalam kandungan.


Terdapat sesetangah ibu yang mengandung mengalami masalah uri bawah atau Placenta Praevia, ada yang mengalaminya setiap kali mengandung, ada juga yang mengalaminya mungkin masa mengandung anak yang kedua dan tidak pada anak-anak yang lain. Kebiasaannya doktor akan mencadangkan caeserian untuk menyelamatkan ibu dan bayi bagi mengelakkan risiko.


Placenta Praevia




Placenta Praevia atau uri bawah bahasa melayunya yang biasa dipanggil. Ia adalah komplikasi kehamilan yang mana plasenta atau uri berada dibahagian uterus atau rahim dan menutupi sebahagian atau ke semua serviks atau pembukaan rahim. Antara tanda-tanda ketara yang seorang ibu mengandung mengalami masalah Placenta Praevia atau uri bawah ialah mungkin berlaku pendarahan. Apabila bahagian bawah rahim atau uterus mulai regang pada peringkat kedua kehamilan, plasenta mungkin terpisah menyebabkan pendarahan yang teruk. Bayi juga tidak boleh keluar secara normal melalui vagina jika plasenta menutupi keseluruhan pembukaan rahim.


Terdapat 4 tahap Placenta Praevia


Tahap 1 

Low lying - Uri berada dibahagian bawah rahim tetapi tidak melindungi bukaan rahim. Jaraknya antara uri dan bukaan rahim kurang dari 2cm dalam ultracound scan


Tahap 2

Marginal - Uri menyentuh tetapi tidak melindungi bukaan rahim


Tahap 3

Partial - Uri menutupi sebahagian bukaan rahim


Tahap 4

Complete - Uri menutupi keseluruhan bukaan rahim. Tahap keempat adalah tahap yang paling serius.


Pendarahan yang tidak dapat diberhentikan boleh menggugat nyawa ibu dan anak. Jika pendarahan tidak berhenti, bayi terpaksa dikeluarkan melalui pembedahan caeserian dan ia mungkin kelahiran pra matang.


Sehingga kini tidak diketahui mengapa masalah Placenta Praevia boleh berlaku. Tiada langkah pencegahan untuk mengelakkan masalah ini berlaku. Namun terdapat beberapa perkara yang dikenalpasti menyebabkan situasi ini berlaku antaranya ialah


1. Usia wanita yang semakin meningkat

2. Jumlah anak yang lebih ramai

3. Pernah mengalami pembedahan caeserian

4. Pernah mengalami masalah Placenta Praevia di dalam kandungan sebelumnya

5. Ibu yang merokok

Masalah Uri Bawah atau Placenta Preavia mungkin berlaku kepada sesiapa sahaja wanita yang hamil.
Ingin ditekankan di sini bahawa semua wanita tidak dapat mengatasi masalah ini berlaku, sebaiknya lakukan pemeriksaan antenatal di klinik atau hospital agar kandungan anda selamat. Sebagai orang Islam berdoalah agar dipermudahkan semua urusan semasa mengandung dan melahirkan bayi anda. Sedikit petua untuk mereka yang mengalami Placenta Preavia, semasa anda solat dan bersujud, sujudlah dengan lebih lama sikit agar dapat membantu menaikkan uri, kerana kedudukan sujud itu sendiri dapat memperbaiki kedudukan rahim ke tempat asal, semasa bersujud lama itu jangan lupa berdoa ya :)

Bagi anda yang masih tercari-cari vitamin semasa mengandung, boleh klik Vitamin Ibu Mengandung

Bagi anda yang mencari vitamin semasa berpantang, boleh klik Vitamin Ibu Berpantang.

Mengapa Saya Memilih Shaklee Sebagai Vitamin Keluarga dan Bisnes


Mengapa saya memilih Shaklee Sebagai Vitamin Keluarga dan Bisnes ? Selepas baca, jangan lupa kongsikan kepada rakan-rakan yang lain ya hehe..

Misi Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa sahaja. Kelebihan Shaklee ialah dengan membuat produk semulajadi yang begitu luar biasa dan kita hanya perlu memberitahu rakan-rakan kita. Setiap produk yang masuk ke dalam setiap botol Shaklee direka untuk meningkatkan kesihatan, berfungsi tanpa kompromi dan mesra alam.

Bukan itu sahaja Mengapa Saya Memilih Shaklee Sebagai Vitamin Keluarga dan Bisnes.

Shaklee ialah syarikat pemakanan semulajadi nombor 1 di Amerika Syarikat

Menjadi syarikat pertama di dunia yang diperakui Clinate Neutral (pengimbangan pelepasan karbon secara total untuk memberi kesan impak yang sifar  pada alam sekitar)

Menjana 54 Pingat Emas di sukan Olimpik dengan produk Shaklee

Melabur lebih daripada USD250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan

Ujian untuk ketulenan dan keselamatan produk dengan lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun

Bergabung tenaga dengan pengembara Jacques Cousteus, Nobel Laureate Dr Wangari Maathai Nobel Keamanan 2004 dan penyokong bumi lain.

Memenangi anugerah untuk amalan perniagaan yang mampan dan rekabentuk dalaman yang mesra alam untuk ibu pejabat sedunia kami

Mengitar semula 1,000,000 paun kadbod daripada syarikat-syarikat lain

Shaklee juga mempelopori model perniagaan yang memberi pilihan kepada orang ramai untuk bekerja dari rumah, menghabiskan lebih banyak masa melakukan perkara-perkara yang penting kepada mereka dan memperolehi pendapatan yang sihat dengan membantu orang lain. Bayangkan sebuah perniagaan dimana anda boleh mendapat ganjaran kewangan, perjalanan mewah ke lokasi-lokasi eksotik dan pengiktirafan untuk membantu orang.

Bukan itu sahaja yang menjadikan Shaklee berbeza. Bahagian lain adalah kecemerlangan tanpa kompromi produk Shaklee.


Shaklee adalah Semulajadi Selamat dan Terbukti Berkesan


Produk Shaklee Yang Berkesan



Misi kami di Shaklee ialah memberikan kehidupan yang lebih sihat untuk semua orang dan kehidupan yang lebih baik untuk sesiapa sahaja. Kami melakukannya dengan membuat produk semulajadi yang begitu luar biasa, tolong beritahu rakan-rakan anda....jangan lupa yang itu.

Apabila anda memilih Shaklee, anda akan tahu tiga perkara yang benar

Sentiasa Selamat

Sentiasa Berfungsi

Sentiasa Mesra Alam


Sentiasa Selamat

Shaklee menjamin keselamatan tanpa syarat, dimulakan dengan alam semulajadi, Saintis Shaklee  mencari diseluruh dunia untuk mendapatkan sumber bahan-bahan semulajadi yang terbaik. Kemudian Shaklee menjalankan lebih 350 ujian ke atas setiap ramuan botani yang baru untuk logam berat, racun serangga  atau beratus-ratus bahan cemar berbahaya yang lain. Dan Shaklee terus menjalankan lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan dan keselamatan bagi setiap produk.


Sentiasa Berfungsi


Banyak syarikat mendakwa keberkesanan produk mereka. Tetapi di Shaklee, kami mempunyai bukti. Anda dapat  melihatnya di dalam lebih 100 kerja saintifik, 90 daripada mereka yang diterbitkan dalam jurnal ulasan, yang membuktikan keberkesanan produk Shaklee. Anda melihat Shaklee melabur lebih daripada USD250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan. Tahun 2007 Kajian Landmark yang dijalankan dengan kerjasama  penyelidik dari Sekolah Kesihatan Awam UC Berkeley yang menunjukkan  bahawa orang-orang yang mengambil suplemen makanan Shaklee mempunyai kesihatan dengan  ketara lebih baik daripada mereka yang mengambil multivitamin tunggal atau tidak mengambil suplemen langsung.

Dan bukti yang paling ketara ialah semua ini adalah dalam berjuta-juta orang sebenar yang telah hidup lebih sihat, kehidupan yang lebih produktif kerana Shaklee. Sebelum sebarang produk Shaklee sampai ke tangan anda, Shaklee telah melakukan kerja keras untuk memastikan ia akan melakukan apa yang patut ia lakukan.


Sentiasa Mesra Alam

Dr Forest Shaklee menubuhkan syarikat Shaklee berdasarkan pada prinsip Hidup Berharmoni Dengan  Alam Semulajadi, Itu adalah lebih setengah abad yang lalu  dan kami terus memimpin melalui teladan.

Shaklee adalah syarikat pertama di dunia yang menjadi Climate Neutral yang telah disahkan untuk benar-benar mengimbangi pelepasan karbon yang menyebabkan impak sifar terhadap alam sekitar. Ibu pejabat korporat dunia Shaklee adalah pemenang anugerah  bagi reka bentuk  alam sekitar.

Melalui penjualan Shaklee Get Clean Basic H2 pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah mampu menyingkirkan 2.4 bilion botol konvensional, pencuci tingkap 26 auns yang tersedia untuk digunakan - jika diletakkan hujung ke hujung, botol-botol ini akan meliputi seluruh bumi lebih daripada 18 kali!! Wow..


Shaklee juga menyertai pasukan dengan orang lain yang mengambil berat untuk mewujudkan pergerakan perubahan seperti Jacques Cousteau dan Nobel Keamanan 2004 Nobel Laureate Dr  Wangari Maathai pengasas pergerakan Green Belt dan orang pertama memenangi Hadiah  Nobel Keamanan untuk alam sekitar.

Dan kini hampir semua orang melihat bahawa terdapat keperluan untuk merawat alam sekitar dengan lebih  baik, kepimpinan Shaklee lebih 50 tahun untuk alam sekitar yang diiktiraf dengan meraih banyak anugerah berprestij.

Antara anugerah  yang telah dicapai oleh Shaklee

- 88 juta - Bilangan paun pelepasan gas rumah hijau  dihapuskan dengan Get Clean Starter Kit

- 10.2 juta - Bilangan paun sisa  pembungkusan dikeluarkan daripada tapak pelupusan dengan Get Clean Starter Kit

- 1 juta - Bilangan pokok yang ditanam melalui kempen "A Million Trees, A Million Dreams dengan Nobel Keamanan 2004 Nobel Laureate Dr Wangian Maathai

- Top 20 - Ditetapkan oleh Agensi Perlindungan Alam Sekitar  (EPA) sebagai salah satu Top 20 Syarikat Mesra Alam di Amerika Syarikat


        * Anugerah-anugerah 2009 Perniagaan untuk Kelestarian dari Acterra

        * Anugerah Udara Bersih Pengurangan Pelepasan Gas Rumah Hijau California

        * Anugerah Stevie untuk Best Korporat  Program Bertanggungjawab  kepada Alam Sekitar


Selain dari syarikat yang bertahan selama lebih 50 tahun, produk yang selamat, berfungsi dan mesra alam, ikatan ukhuwah yang terjalin dalam grup kami juga membuatkan saya jatuh cinta dengan Shaklee.


Grup Shaklee kami yang sentiasa menganjurkan majlis ilmu samada secara online atau offline, sentiasa memberikan motivasi dan semangat dalam Bisnes Shaklee. Kami bersedia menghulurkan tangan bagi mereka yang memerlukan. Ini adalah bukti bergambar bagaimana kami menyokong antara satu sama lain.







Bisnes Shaklee adalah pilihan bisnes untuk mereka yang mementingkan kesihatan, keluarga dan ingin membantu orang lain dengan modal yang kecil, bonusnya anda  mendapat pendapatan yang lumayan, peluang melancong ke luar negara dan pelbagai insentif dari Shaklee. Saya pasti Mengapa Saya Memilih Shaklee Sebagai Vitamin Keluarga dan Bisnes adalah sangat tepat.

Berminat bersama-sama dengan kami untuk berjaya dalam perniagaan Shaklee? Hubungi saya dengan segera 

Email : arnisyazila@gmail.com

Whatsapp : 010-2995619

Testimoni Collagen Powder Shaklee - Kulit Anjal, Tegang dan Awet Muda


Collagen Powder Shaklee pun dah ramai testimoninya, yang belum cuba tu cubalah sekotak dah rasa penangan Collagen Powder Shaklee pasti takkan berpaling ke produk yang lain. Biasanya saya akan bancuh Collagen Powder Shaklee bersama-sama dengan Performance Drink, rasanya? Perghh mantap rugi tau kalau tak minum Collagen Shaklee ni.


Collagen Powder Shaklee Awet Muda



Berikut saya senaraikan Testimoni Collagen Powder Shaklee


Salam semua..
Alhamdulillah salah seorang customer sy telah mencuba Collagen Powder Shaklee. Belum pun habis sekotak,nk tau ape katanya sebentar tadi di dalam mesejnya yg berbunyi:
"Wsalam...alhamdulillah,rs mcm ok ckit sbb lps amik kolagen 2 jerawat dah kurang..cuma ada gatal2 ckit kt blkg bdn..xpasti sbb colagen @ mknn lain (mmg alergik seafood)..,ape yg menggembirakan sy jerawat batu mmg dah xmuncul."
Shaklee Collagen Powder memang BEST kan???

Credit to Nsheila MrsNick

________________________________________________________________________

Pada awalnya wajah saya memang penuh dengan pimples dan merah2, selepas menggunakan sekotak Collagen dan ESP dalam masa sebulan, parut semakin pudar dan jerawat tak ada lagi.
Kulit makin cerah dan pinkish.



Credit to Izzy AdlinaS





___________________________________________________________________________


Duk tgk org try amik collagen ni..teringin rasa.dh try br tau..mmg superb laa..br 5hr minum dh nmpk beza.skrg duk rasa kulit muka menegang jer..kulit mmg xde jerawat..tp ada kesan2 jerawat lama.dh nmpk semakin pudar.seronok sgt..
 

Credit to Farha Damia


_____________________________________________________________________________


Selepas saya minum 3 kotak Collagen Powder Shaklee . Kesan nya kpd RAMBUT - Before this stp kalli cuci rambut.. rasanya hampir segenggam rambut sy gugur..termasuklah di lantai bathroom .. di tmpt tidur apalagi jika semasa sisir rambut.. En hubby la yg tlg bersihkan.. Tapi slps 2 bln sy consume collagen..alhamdulillah kesan positif... sy sdiri pun x perasan mula2 , slps En hubby tegur.. "napa dah x banyak rambut mommy gugur skrg?".. yr la.. baru ku tahu..ketara smsa cuci rambut dah xde yg gugur lagi..kalo ada pun dlm 2-4 helai jer.. rambut juga semakin lebat dan hitam ... dan plg best dulu ada juga nampak tumbuh sehelai dua uban yg nk tumbuh... skrg xde dah..
Dan satu lagi kesan sy nk share.. power mata rabun jauh sy pun berkurangan.. dulu 200 kiri kanan skrg turun 150 .. biasa kalo mlm sy drive mesti pakai cermin mata.. skrg.. xperlu lagii..
So jom cuba collagen powder mmg Proven spt yg di janjikan oleh Shaklee.. itu belum lg boleh mghilangkan parut2, mencerahkan kaw yg gelap dan hub intim .. dah ramai tesyimoni.. so x perlu sy cerita lg.. anda cuba lah.. Collagen Powder Shaklee mmg THE BEST !!

Credit to Sue Suri Mohd

_______________________________________________________________________________




_____________________________________________________________________________




Pic dua2 ni mmg pic asli...xpakai make up ke apa...Sebab tu korang bleh tgok lagi kesan pigmentasi yg semakin samar2 tuh...Kalo sekiranya sy apply fondation mmg kesan tuh  hilang rata je ngan kulit...Duly kakak sy sndiri slalu suh sy guna naturactor bagai hehehe...Cuma sy rasa masih pelik kalo bersih tang2....Dah bertahun ngan jeragat nih...Semakin teruk bila mengandung...Menjadi2

Jadi sy amik keputusan...Biarlah sy tunggu hilang sendiri je dgn supplement Shaklee nih...xyah susah2 nak smbunyikn...sebab sy yakin ia akan hilang.

Kesan utama Collagen nih...Sgt terasa kulit kita lembuttt je. Semakin cerah bukan kat muka je..Tp semua2. Kesan calar2, sunburn..semua xde dah..sebab dulu sy nih mmg ahli persatuan..aktif berjemur, berkhemah sana sini


___________________________________________________________________________

Bagaimana, dah baca semua  testimoni Collagen Powder Shaklee? Ada banyak lagi testimoni yang saya tidak kongsikan di sini. Kebaikannya hanya anda yang dapat rasakan selepas sekotak, 2 kotak atau berkotak-kotak. Naluri perempuan memang sentiasa ingin kelihatan cantik dan sihat terutamanya wanita yang dah berkahwin.

Masih berfikir-fikir? Jangan lewat sangat ya order Collagen Powder Shaklee dengan saya, bulan September ni promosi Collagen Powder Shaklee beli 6 anda dapat 7, bukan itu sahaja dengan setiap pembelian anda dapat keahlian percuma, bonus lagi untuk bulan yang berikutnya, pakej yang anda dapat ialah kulit yang cantik, anjal, duit poket bertambah dan dengan usaha dan keazaman anda boleh membina empayar perniagaan Shaklee anda sendiri dengan modal yang minimum, pelaburan yang sangat berbaloi.


Berminat nak order Collagen Powder Shaklee dan menjadi Ahli Shaklee dengan percuma? Hubungi saya dengan segera

Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp : 010-2995619