Anda Ibu Bekerja Dan Menyusu Tetapi Mempunyai Masalah Menyediakan Stok..Ikuti Kisah Berikut


Ibu Yg PANIK Nak Tambah Susu Badan; Hingga Sanggup.... from iReach HD on Vimeo.



Bagi ibu bekerja dan masih menyusukan bayi, pelbagai masalah, persoalan yang timbul dalam menjayakan penyusuan sekurang-kurangnya 6 bulan pertama dan sebaik-baiknya adalah sehingga 2 tahun menyusukan bayi.


Mungkin anda telah menggunakan pelbagai cara tetapi masalah yang sama tetap berulang. Dengan menonton video berikut saya harap ia dapat membantu uolls memberikan yang terbaik untuk bayi anda dan juga diri anda. Menyusukan bayi adalah satu pengalaman yang indah. Gunakan masa tersebut dengan sebaik-baiknya.


Testimoni ada memberikan beberapa vitamin yang beliau ambil bagi menjayakan penyusuan. Saya akan terangkan fungsi setiap vitamin.






Peranan B Complex ialah menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga, meningkatkan pembentukan sel darah merah, ia juga membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan kelesuan dan stres. B Complex juga bertindak sebagai penenang dan meningkatkan fokus dan istimewanya ia juga bertindak menjaga kulit dari dalam dan dikenali juga sebagai vitamin kecantikan.



Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan atau imun sistem dan juga berperanan sebagai membantuk kolagen, juga sebagai anti oksida dan memelihara kulit agar menjadi cantik. Membantu pembentukan sel-sel yang baru, mempercepatkan proses penyembuhan luka dan demam.



Mengandungi vitamin dan galian yang diperlukan oleh tubuh manusia. Dilengkapi dengan formula zat besi. Vitalea mengandungi 23 jenis vitamin mineral yang lengkap untuk keperluan harian. Membekalkan tubuh ibu dengan nutrien agar ibu menjadi sentiasa cergas, sihat dan bertenaga. Vitalea dilengkapi dengan zat besi yang sangat diperlukan oleh ibu yang menyusukan anak.




Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan sistem imunisasi dan membuatkan sistem badan berjalan dengan lancar. Bertindak sebagai milkbooster dan membantu mempercepatkan penghasilan susu. Juga membantu mengatasi masalah keputihan.



40 peratus daripada susu ibu adalah kalsium. Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusukan bayi disarankan mengambil sebanyak 1300mg kalsium setiap hari.






ESP atau Energizing Soy Protein merupakan protein berkualiti tinggi yang berasaskan tumbuhan yang lengkap, ESP bukan GMO (organisma tidak diubah suai secara genetik), rendah lemak secara semulajadi, bebas kolesterol, protein yang lengkap dengan ke semua sembilan asid amino perlu.



Testimoni Set Menyusu Shaklee


Salam semua .. Harini saya nak sambung testimoni saya. Sebelum ni testimoni saya tentang set Ibu mengandung. Kali ni saya cerita semasa berpantang dan sekarang ni iaitu menyusu kedua2 anak saya dengan sepenuhnya. Selepas saya bersalin saya still masih sambung set mengandung tu iaitu vit c, vitalea, vit b comp dan ostematrix. Tapi cuma tambah esp sahaja. Alhamdulillah, sepanjang saya berpantang tiada apa2 masalah. Yang pertama saya operate, yang kedua ni alhamdulillah saya normal. masih ingat lagi doctor dah suruh masuk labour room, saya cepat2 minum esp agar ada kekuatan masa nak push. alhamdulillah, 2x push sahaja. sebab 1st time kan, so tak tahu nak push macam mana. Selepas bersalin pon saya masih ada kekuatan lagi untuk berjalan ke toilet. nurse dah risau takut saya jatuh. tapi alhamdulillah masih ada kekuatan untuk berjalan sikit. Dan masa berpantang ni juga saya masih menyusukan anak pertama saya yang berumur dua tahun. Ikutkan masa anak pertama, susu saya tidak la semeriah anak kedua ni. Masa anak pertama saya tidak makan apa2 suppliment pon. Yang kedua ni baru saya makan shaklee. Saya bukannya nak mendabik dada ataupon riak sebab saya banyak susu, tapi inilah hasilnye selepas saya makan shaklee. Saya hanya ingin menkongsikan cerita saya . saya sokong dan suka sangat bila ada kawan2 saya yang baru sahaja melahirkan anak dan mahu menyusukan anak dengan susu badan sepenuhnya. saya sokong sangat . Dan memang banyak perbezaan antara masa pantang yang pertama dan yang kedua ni. Alhamdulillah sebab bila dah dua2 menyusu pon, saya tetap pump untuk simpanan bila saya dah kerja nanti. Yang paling saya suka makan shaklee ni juga sebab kulit2 gatal saya dulu dah hilang. Memang hilang. Saya berani tulis testimoni ni sebab memang ia sangat berkesan. Bersyukur sangat. Mungkin saya serasi dengan produk ini. Tu sebab saya berani memperkatakan shaklee ini hebat. Tapi tidak lupa juga kuasa Allah yang menentukan semuanya.
* saya ada buat esp tu sebagai masker. Memang berkesan. Alhamdulillah. Jom try buat esp sebagai masker. InsyAllah kulit muka akan jadi bersih. Jerawat pon akan mengecut.

Credit to Honey King


Tetibe rasa nak share rasa gumbira ni...permulaan yg sedih di awal pengumpulan stock Ebm...hanya dgn 80mls di hari pertama on 16/11...tp dgn berkat doa..usaha..n set menyusu SHAKLEE...Alhamdulillah pd ari ini...diri ini dpt mengumpul 22oz sehingga pukul 6pm td...selain dr usaha...produk SHAKLEE mmg HEBAT..!!!!!

Credit to Nur Izzana


Assalamualaikum..
sy nk share pengalaman sendiri : 
alhamdulillah rezeki utk ank ..mula2 biasalah slps bersalin susu xkeluar.. Dgn pelbgai usaha antaranyer,Pengambilan set menyusu shaklee semasa pantang sehingga sekarang membantu sy dlm penghasilan susu.. B4 this pki manual..
Dr 6oz skrg 18oz.. Dgn bantuan pam elektrik snow bear juga dpt buatkan breast jd kosong..
Betul kata org.. Mkn b compleks juga boleh tambah kepekatan susu.. Sy penah cuba.. Mudah2han sy dpt menyusukan ank sehingga 2thun

Credit to Nurul Nadia



Berminat nak order Vitamin Shaklee, sila hubungi

Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp/Telegram/SMS : 010-2995619
















Berita Tergempar ....15 Testimoni Vitamin Kecantikan Shaklee Dan Video


Seperti yang uolls sedia maklum bulan ni adalah bulan kecantikan Shaklee, sebab apa? Sebabnya ialah Shaklee menawarkan harga yang tak masuk akal untuk Set Vitamin Kecatikan agar uolls boleh sentiasa menjaga kecantikan dan kesihatan kulit uolls dengan modal yang minima.


Bagi yang terlupa promo bulan ni, saya naikkan lagi poster Vitamin C, Vitamin E dan Collagen Powder Shaklee.







Pernah baca atau tengok hasil testimoni mereka yang berpuas hati dengan Set Kecantikan Shaklee? Saya kongsikan dengan uolls, pasti lepas ni uolls berebut-rebut nak order Set Kecantikan Shaklee dengan saya :)


















Testimoni Vitamin Kecantikan Shaklee



Lepas 7 Tahun Geram Muka Berjerawat Teruk, Ini Yg Dia Buat from iReach HD on Vimeo.



Macam mana? Tak perlu fikir panjang jom order dengan saya

Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp/Telegram/SMS : 010-2995619


Promosi Berganda-ganda Dari Shaklee...Jimat Dan Murah


Bulan Disember ni Shaklee buat kejutan melampau dengan menawarkan promosi  yang sangat jimat, murah dan harganya memang di luar jangkaan. Ni bukan cerita dongeng tapi kisah benar...eh pandai je cakap Shaklee dah tak nak beroperasi kat Malaysia, Shaklee buat promosi ni tanda penghargaan untuk pelanggan kita yang setia dengan produk Shaklee, Shaklee sayang dengan korang semua. Jom kita tengok promosi yang ditawarkan.



Promosi Berganda-ganda Dari Shaklee...Jimat Dan Murah




Promosi Berganda-ganda Dari Shaklee...Jimat Dan Murah



Promosi Berganda-ganda Dari Shaklee...Jimat Dan Murah



Bagi mereka yang suka jaga kecantikan dan kesihatan kulit, inilah peluangnya untuk berjimat. Yang sedihnya Collagen Powder Shaklee lepas ni dah takde di pasaran, berkemungkinan besar akhir tahun 2015 baru ada, lama tu nak menunggu bagi peminat Collagen Powder Shaklee.


Bakal pengantin, keluarga pengantin jomlah rebut peluang ni, satu keluarga berseri-seri dihari bahagia uolls. Psst boleh buat hantaran tau set kesihatan Shaklee ni.


Dengan tawaran ini anda jimat sehingga RM6xx dan keahlian Shaklee percuma.


Bagi mereka yang belum tahu khasiat Sustained Release Vitamin C Shaklee boleh klik Vitamin C Shaklee.


Khasiat Vitamin E Shaklee boleh klik link Vitamin E Shaklee, selain untuk kesihatan kulit juga bermanfaat bagi mereka yang mengalami masalah kesuburan.


Khasiat Collagen Powder Shaklee boleh klik Collagen Powder Shaklee.


Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit


Sila hubungi email : arnisyazila@gmail.com atau Whatsapp/SMS - 010-2995619

5 Petua Lebatkan Rambut Secara Semulajadi

5 Petua Lebatkan Rambut Secara Semulajadi


Aduhai stresnya tengok rambut sendiri kat sikat, di atas lantai, dalam bilik air, macam mana ni, mau botak tak lama lagi, lebih-lebih lagi selepas bersalin, kesian tengok rambut. Mesti ada petua lebatkan rambut secara semulajadi. 


Sebelum kita mengamalkan petua semulajadi bagi lebatkan rambut, kita tengok dan senaraikan corak pemakanan dan gaya hidup kita. Pada dasarnya, rambut gugur dan sukar untuk tumbuh kembali berpunca daripada kekurangan gizi, gen, hormon, depresi atau aktiviti harian yang aktif selain faktor penyakit atau ubat-ubatan. Selain dari menggunakan produk rambut yang banyak dipasaran mungkin dengan cara tradisional dapat membantu anda mengatasi keguguran rambut yang kronik.


5 Petua Lebatkan Rambut Secara Semulajadi


1. Madu


Madu memang kaya dengan nutrisi dan memberi kebaikan pada tubuh. Oleh kerana itu, ia banyak dimanfaatkan sebagai bahan istimewa di dalam produk kosmetik. Untuk kesihatan rambut, lumurkan madu pada kulit kepala dan urut kira-kira 15 minit. Jadikan ia sebagai masker rambut dan jika diamalkan, anda dapat merasakan perubahan rambut yang semakin lebat dan lembap.


2. Daun Pandan Wangi


Ia juga berkhasiat untuk kesihatan rambut selain penting untuk mengharumkan masakan. Daun yang harum aromanya ini perlu diambil patinya untuk digunakan sebagai syampu rambut. Caranya mudah sahaja. Rebus lima hingga 10 helai daun ini yang telah dipotong-potong ke dalam 1 liter air. Keluarkan daun tersebut jika air sudah dan berubah kehijauan. Biarkan ai rersebut semalaman. Taraaa....dah siap syampu anda yang istimewa.


3. Minyak Kelapa


Memiliki rambut kering dan rosak memang menggeramkan, betul tak? Semua dah dilakukan termasuk rawatan moden tapi hasilnya mengecewakan. Apakata anda cuba gunakan minyak kelapa, ia sangat baik untuk membantu menjaga kelembapan rambut supaya sentiasa halus dan sihat.


4. Lidah Buaya

Daun yang unik ini memang memiliki banyak khasiatnya. Daun lidah buaya biasanya digunakan sebagai rawatan semulajadi kulit wajah. Ia juga boleh digunakan untuk merawat rambut. Caranya ialah dapatkan lendir di dalam daun ini dan usap perlahan-lahan bermula dari pangkal rambut hingga ke hujungnya. Biarkan seketika kemudian bilas dengan air bersih.


5. Daun Bunga Raya


Ambil beberapa helai daun bunga raya dan tumbuk/kisar hingga lumat. Kemudian gosokkan pada kulit kepala dan biarkan hingga kering. Selepas beberapa ketika bilas dengan air suam dan cuci rambut menggunakan syampu yang sesuai dengan anda.


Antara Faktor Lain Yang Mempengaruhi Rambut Kita


1. Kafein Berlebihan


Pengambilan kafein secara berlebihan boleh menyebabkan keguguran rambut. Sebaiknya kurangkan makanan atau minuman yang mengandungi kafein seperti kopi, coklat atau minuman tenaga. Lebihkan minum air putih agar kelembapan dan kesuburan rambut dapat dikekalkan.


2. Pemilihan Syampu

Pilihlah syampu yang mempunyai label extra body shampoo, volumizing shampoo, extra volume hair serta bodifying. Syampu yang mempunyai label tersebut biasanya memiliki kandungan  bahan-bahan kimia aktif yang menjadikan rambut lebih lebat.


3. Cukup Nutrisi

Protein dan Vitamin B kompleks memiliki peranan yang sangat penting dalam pertumbuhan rambut. Jadi ia perlu diambil dalam jumlah yang mencukupi untuk menjadikan rambut lebih subur dan lebat. Zat protein banyak terkandung di dalam daging dan telur manakala Vitamin B kompleks terutamanya B6, banyak terkandung dalam sayur-sayuran hijau serta pisang.


4. Urut Kepala

Picit dengan lembut kulit kepala anda untuk melancarkan aliran darah di kepala. Jika peredaran darah lancar , maka pertumbuhan rambut tidak akan terganggu. Anda boleh menggunakan minyak zaitun untuk melakukan urutan ini. Minyak-minyak berasaskan tumbuhan memiliki fungsi untuk menguatkan akar-akar rambut serta menghindarkan rambut dan kulit kepala daripada kekeringan.


Vitamin Shaklee Membantu Penjagaan Rambut Dari Dalam


5 Petua Lebatkan Rambut Secara Semulajadi



Protein

Kekurangan Protein dalam badan adalah antara punca rambut tidak sihat, gugur dan rapuh kerana rambut dihasilkan dari protein.


Zinc


Kekurangan Zinc berkait dengan keguguran rambut kerana ia boleh menyebabkan helaian rambut menjadi lemah dan lambat untuk tumbuh semula, apabila Zinc mencukupi ia membantu mempercepatkan pembentukan semula sel , pembinaan tisu dan pembaikan semula tisu yang rosak, Zinc juga penting untuk mengekalkan pengeluaran minyak dikalenjar yang melekat pada folikel rambut, maka rambut kita menjadi lebih kuat.


B Complex

Biotin dalam B Complex adalah sumber yang paling penting bagi pertumbuhan semula rambut. Bagaimana B Complex membantu masalah keguguran rambut? Pengambilan B Complex memastikan pengumpulan kolesterol  pada kulit kepala dapat dikawal dengan memperbaiki aliran darah ke kulit kepala, menggalakkan pertumbuhan rambut, melindungi rambut dan kulit kepala kepada radikal-radikal bebas yang merosakkan, melebatkan rambut dan menyihatkan rambut supaya ia bersinar dan tidak rapuh.


Vitalea (Multivitamin)


Selain dari protein, Zinc dan B Complex, vitamin lain yang diperlukan ialah Vitamin A, H (Biotin), C dan E adalah diperlukan. Pengambilan vitamin ini diperlukan untuk pertumbuhan rambut yang sihat.


Shaklee juga menawarkan rangkaian Syampu bagi penjagaan rambut, untuk rambut gugur saya cadangkan 


Revitalizing Shampoo


Humektan berperanan melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut

Sistem pembersih berpaten dengan mekanisma tindakan yang lembut

Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa menjadikannya terlalu lembap atau kering.


Bagi mereka yang juga mengalami masalah kelemumur saya cadangkan Nourishing Scalp Treatment Shaklee.


Rambut yang sihat, lebat dan bersinar juga menambah keyakinan kepada diri kita


Testimoni Yang Berpuashati Dengan Shaklee


Testimoni 1

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..
Hari ni excited sgt nak kongsikan pengalaman ina mengamalkan zink complex shaklee..
Ina baru lepas bersalin anak pertama..mak ada bgtau, klu anak dah start main2 bueh dalam mulut dengan air liur dia, rambut ibu akn gugur..mula2 tu cm xnk percaya je..sbb rmbut ok je..
tp bila ank da masuk 3bulan dia da start main buih dlm mulut, rambutmula gugur..mula2 berhelai helai..makin hari berpuluh2 helai..tuhan je yang tahu betapa takutnya setiap kali nak sikat rambut..yg lagi merimaskan, bila anak da pandai masukkn jari dlm mulut..kdg2 tu ada rmbut ina kt tangan dia..stress sgt time tu..akhirnya ina cuba mkn zink complex shaklee..alhmdulillh baru 4hari makan, rambut da kuranggugur..klula rambut ni bkn aurat bg wanita, lama da ina snap buat testimoni..hehe.,
alhmdulillah, masalah rambut gugur dapat ina atasi dgn zink complex juga dengan izinNya..kepada kawan2 yg ada masalah keguguran rambutni xkisahla ada ank atau belum, sebut je rambut gugur, cubala zink complex shaklee.terbaikkkk!!!


Credit to Ina Bakeri

Testimoni 2

assalam semue...
Nak share testimoni saya tiada lagi rambut ketika hamil dgn ESP & B COMPLEX
Saya memang ssh hati sgt2, tiap kali preggy mesti rmbut gugur byk, alhamdulillah sejak amal set preggy yg ade ESP & B COMPLEX dri SHAKLEE..suami sndiri akui..rambut dah kurang kat lantai..dulu lantai umah manjang ade je rmbut, klu en suami yg mnyapu die membebel"rambut awk ni merata laa.."
Alhamdulillah skrg x lagi, sy sndiri sblm ni bile sikat byk sgt rmbut kt pnyikat & kadng bile lurut rmbut ngn tgn pun bkn 2 3 helai..lebih dri tu.syukur sgt2 dgn khendak Allah jua, RAMBUT TAK GUGUR DAH..

Credit to Rosemawatie MHassan

Testimoni 3

TESTIMONI REVITALIZING SHAMPOO   
========================
Salam dan selamat sejahtera..
dekat cnie saya nk share tentang penggunaan saya terhadap shampoo revitalizing shaklee...
sekarang dah sebulan lebey saya menggunakannya..hasilnya sangat memuaskan hati   ..
saya ambik shampoo revitalizing utk melebatkan rambut..selama 2 mnggu penggunaan shampoo, hasil yg pertama sya dapati kulit kepala saya dh xda kelimumur lgi..saya perasan pda mulanya bila saya dh xrsa gtal2 pda kpala..bila tengok kelimumur dh xda..hehe ptotlaa(sbbnya bila tiap kali saya garu kapala msti ada kelimumur jatuh,skg dh xda)kulit kpala pn skg dh bersih..
skg bila dh sebulan pakai hasil yg saya dpt rambut saya lembut sgt2...baru saya terpikir bila nk lebatkan rambut kulit kpala kena laa sihat dahulu baru rambut tumbuh dgn sihat dan lebat   
adik prempuan saya yg berumur 4 taun pun puji rambut kak long lembutnyee..dia main rambut saya msa 2..hehehe lpas 2 dia pgang rmbut dia plak..dia ckp nk rmbut mcm kak long nie   
terima kasih pada kak Fatin Nur Enzatty kerana shorkan shampoo nie pada saya   
skg sya tengah nk mencuba REPLENISHING CONDITIONER plak utk hasil yg lebih superb!!! 
saya ada juga shorkan pada mmber shampoo nie sbb kulit kpala dia berkelimumur yg sgt terok...alhamdulillah dia pn dpt kesan yg positif mcm saya jugk kelimumur dia dh berkurang n rambut dia pn jd lembut hehehe hnya penggunaan yg xsmpai sebulan pn..
shampoo revitalizing pn leh tahan lebih dpd sebulan sbb shampoo yg saya pkai ada stengah botol lg..walhal dh pkai sbulan lbey dh... 
p/s : kpd sesiapa yg ada msalah kulit kepala yg xshat n berkelimumur boleh cuba shampoo nie yee   
anda akan mndapatkan kepuasan yg sgt puas

Credit to Nisah Isa


Testimoni 4

Salam rakan2 gbs.saya nak share testimonial saya sewaktu makan set berpantang....
Saya mKn set berpantang nie waktu tu saya berpantang untuk anak kedua saya yang lahir 25 september 2012. Setelah saya makan set berpantang, saya memang nampak keberkesanan yang cukup positif sewaktu berpantang sehingga mak sendiri bgtau time pantang....'mak xsempat nak buat reneh ubat kampung, muka pucat makan dulu vitamin shaklee tu.....' bila dah mkn, cepat je vitamin tu nampak kesan, mak tegur pulak 'nampak merah muka baru lah xnampak pucat sangat muka......' dari situ lah saya sedar betapa bagus nya makanan tambahan ini. Bukan sekadar tu je time pantang setelah mkn shaklee byk kebaikan yang saya perolehi.....
1) badan xletih....baby lahir anak 1st baru setahun 3bulan. Saya memang cukup tenaga sebab saya dapat jga lg anak 1st time berpantang. Bg dia mandi, makan, layan kerenah dia sebab baru pandai jalan....mmg sibuk gak dgn baby....baby menyusu dan memang cukup tenaga saya, xletih n lesu time pantang....mmg cukup bagus.
2) susu memang cukup meriah....cukup makan n minum serta cukup makanan tambahan iaitu shaklee, baby memang xbuat hal. Lepas menyusu kenyang n tido....bgn lpas 2 jam, susu memang dh banyak, menyusu je.memang seronok tgk baby senang sgt jga. Anak 1st xkenal shaklee mmg berjaga wktu mlm....
3) luka lepas bersalin memang cepat sembuh. Xtakut nak cuc n berjalan pun macam biasa. Xsakit....seminggu lebih ambik time pantang, mmg luka sembuh n xde risau sangat sbb luka bersalin dah baik.
4) kalau dulu anak first, nak buang air besar pun takut. Dah lah mkn bnyk, buang air besar pun takut. Tapi lepas mkn shaklee anak ke dua memang best....lawas sgt n xde sembelit langsung...tu yg saya suka sgt dgn shaklee.
5) rambut xde gugur time pantang....bersih je lantai rumah, xde nampak sampah rambut. Anak fisrt memang bertaburan rambut kat lantai.
-Sampai sekarang masih ambil shaklee untuk menyusu n slimming, husband pun ambik gak n husband mkin syg pun ada:) alhamdulillah 

Credit to Puteriku Ainanina


Tak cukup dengan testimoni bertulis, jom kita tengok video ni



Rambut Gugur Merimaskan, Terutama Wanita Bertudung Ini... from iReach HD on Vimeo.


Hubungi saya untuk mengetahui mana yang perlu untuk masalah rambut dan kulit kepala anda. Email saya arnisyazila@gmail.com atau SMS/Whatsapp : 010-2995619.


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Petua Menghilangkan Jeragat Dan Tompok Hitam DiWajah



Petua Menghilangkan Jeragat Dan Tompok Hitam DiWajah



Jeragat....oh jeragat kenapa la dia muncul, selain rawatan laser, ada tak cara lain untuk menghilangkan jeragat pada wajah mungkin penggunaan krim yang khusus atau vitamin atau petua menghilangkan jeragat dan tompok hitam di wajah, tengah rungsing ni suami pun dah tegur.


Sebelum kita melihat petua menghilangkan jeragat dan tompok hitam diwajah, kita perlu tahu punca jeragat muncul dan biasanya jeragat akan muncul disekitar akhir umur 20an. Selain faktor terdedah kepada sinar UV, masalah pigmentasi yang sering berlaku dikalangan wanita ialah jeragat atau melasma dan kebiasaannya dikaitkan dengan kehamilan, pil perancang dan pil gantian hormon menopaus. Melasma yang disebabkan oleh perubahan hormon boleh hilang sendiri beberapa bulan  selepas kelahiran atau apabila seseorang berhenti mengambil pil-pil hormon tersebut.


Berita sedihnya ialah tiada produk yang boleh merawat melasma secara menyeluruh. Antara langkah pencegahan  yang paling berkesan ialah adalah penggunaan pelindung matahari. Akan tetapi jika anda sudah mempunyai melasma, sunblock pun tidak dapat membantu menghilangkannya. Ia hanya boleh mengelakkan melasma merebak, walaupun krim anda mengandungi bahan pencerah.


Eh janganlah sedih mungkin kita boleh cuba beberapa petua tradisional dan amalkan pemakanan vitamin yang konsisten setiap hari untuk menghilangkan jeragat dan tompok hitam diwajah.


Petua 1 - Cari pisang berangan dan sapukan kulit pisang berangan ke jeragat. Biarkan selama 5 minit dan kemudian bersihkan muka dengan air bersih.


Petua 2 - Ambil putih telur dan kemudian rendamkan tisu dalam putih telur dan tekapkan tisu tersebut pada muka anda sehingga tisu menjadi kering. Selepas itu buang tisu tersebut dan bersihkan muka anda.


Petua 3 - Cari beberapa helai daun sireh muda dan simpan dalam peti sejuk. Setiap pagi ambil sehelai dan gosok ke disekitar kawasan muka yang berjeragat.


Petua 4 - Ambil hampas kelapa dan gosokkan diseluruh muka. Biarkan selama 15 minit atau lebih. Amalkan selalu. Selain dapat mengurangkan jeragat, kulit muka akan menjadi halus dan gebu.





Dan saya paham dengan kesibukan masa bekerja, melayan karenah anak-anak, tak ramai yang mempunyai peluang untuk merawat muka dengan kaedah tradisional.  Tapi dalam masa yang sama anda masih nak kelihatan kulit muka yang cantik , cerah dan menawan. 


Cadangan saya ialah pengambilan vitamin yang konsisten setiap hari. Merawat dari dalam juga adalah kaedah yang terbaik untuk merawat muka dari jeragat yang semakin menebal. Menjadikan kulit anda cantik, cerah, berseri secara semulajadi tanpa kesan sampingan. Ia juga membantu menghilangkan jerawat dari dalam secara alami, membantu kesihatan dan awet muda. Juga pilihan terbaik menggantikan suntikan dan laser.




Atau anda boleh pilih




Nak kulit lagi cantik berseri, anda boleh tambah





Hasil pemakanan vitamin secara konsisten kulit anda bebas dari kusam, tidak sekata, tidak bermaya, jerawat, pigmentasi dan jeragat.


Untuk order dan berminat nak mencantikkan kulit muka bebas dari jerawat dan jeragat, sila hubungi 

Email : arnisyazila@gmail.com
SMS/Whatsapp : 010-2995619


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.





Cara Mengatasi Kulit Kering Dan Kusam Dengan Shaklee



Cara Mengatasi Kulit Kering Dan Kusam Dengan Shaklee


Situasi kulit kering, menggelupas dan kusam mungkin kita pernah mengalaminya akibat tersalah memilih produk penjagaan muka yang mana kesannya sangat ketara sehingga apabila terkena pancaran matahari terasa peritnya akibat lapisan kulit menjadi semakin nipis. Pernah tak terjumpa mereka yang  kulit muka kemerah-merahan seperti kesan terbakar dan warna kulit muka sangat berbeza dengan warna kulit tangan. Saya akan kongsikan cara mengatasi kulit kering dan kusan dengan Shaklee.


Selain dari elakkan untuk memakai sebarang alat solek dalam tempoh 3 - 4 minggu, cadangan saya ialah memilih Set Kecantikan Kulit Shaklee untuk memulihkan kulit dari dalam.





Sebelum saya nak bercerita dengan lebih lanjut tentang kebaikan vitamin Shaklee bagi mengatasi kulit kering dan kusam, kita perlu mengetahui punca dan mengapa kulit menjadi kering, kusam dan menggelupas selain dari tersalah memilih produk penjagaan kulit.


Antara faktor yang menyebabkan kulit menjadi kering, kusam dan menggelupas ialah


Suhu yang rendah (cuaca yang bersalji)
Kulit kurang kelempan (anda kurang minum air putih yang secukupnya)
Kurang air dalam tubuh
Penggunaan sesetengah ubat-ubatan (terutama mereka mengambil ubat bersifat diuretik)
Kekurangn zat nutrisi
Kulit sensitif
Resdung/Alergi


Manfaat Utama Vitamin E


Vitamin E bersifat anti oksidan, ia boleh bertindakbalas terhadap bahan kimia yang reaktif yang boleh menyebabkan kerosakan. Vitamin E boleh menyerap tenaga dari sinar ultraviolet (UV). Dan ia memainkan peranan penting dalam melindungi kulit dari radikal bebas yang dihasilkan dari sinar UV.


Tahukah anda bahawa Vitamin E merupakan vitamin anti penuaan yang mana 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, jeragat. Secara asasnya Vitamin E memperbaiki struktur asas kulit, mengatasi masalah jerawat, kulit kering, kulit berminyak dan kurangkan parut.


Manfaat Vitamin C 


Merangsang pembentukan kolagen kepada kulit untuk kelihatan tampak tegang dan sihat.


Manfaat ESP Shaklee


Secara asasnya ialah untuk kulit yang cantik, gebu dan mulus.




Bagi mereka yang masih ragu-ragu dengan keberkesanan Vitamin Shaklee, sila baca testimoni berikut




Testimoni 1
Assalamualaikum. .
Ai nak share amazing result amalkan vitamin E..ai mkn n wt masker..this is 1weeks pya kesan..ai tgk cermin npk mcm xda perubahan tp bila ai wt pic before n after ni mmg hepi la tgk perubahan skin..
Ai tau pasti akn ada yg pkir the after pic tu ai guna app ke apa..up to them lah kan..yg penting my skin is getting better..
*cuba korg komen ckit apa perubahan yg korg nampak. .ai npk bykkkkk sgttt perubahan...
Credit Ainal Syifa

Testimoni 2

Assalamualaikum smua..sye nk share ckt psl produk shaklee ni..alhamdulillah,xsmpi sbln sye gne produk ni hasilnye sgt2 mmuaskan hati sye...trutama tang kulit muka sye..dl mmg sye rse down sgt sbb da la muka xchantek pstu kulit pn rse cm eeuuu...senang nek jrwt,whithead+blackhead pn brsarang sdp2 jer kt hdng sye ni..n plng pnting kulit nmpk kusam..tp lps sye gnekn produk shaklee ni sgalanye brubah..sye slalu gnekn esp+yogurt sbg masker..kdg2 sye mik vit c jdikn masker..mmg best..kulit sye jdi halus+segar+licin...skng mmg trasa la prbezaan dgn kulit muka sye yg dl..so mmg xsia2 la gne produk shaklee ni..thnkz 2 Shida Seth sbb knalkn produk ni kt sye..
*lg 1..pcye taw x kulit muka sye jdi mkin putih dr sblm ni.

Credit to Z'Rina Zain


Testimoni 3





Untuk maklumat dan nak order Vitamin Shaklee sila hubungi

Sms/Whatsapp : 010-2995619
Email : arnisyazila@gmail.com


Link berkaitan

Bagaimana Atasi Jerawat

Bagaimana Mahu Dapatkan Kulit Halus


Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit