Buah Petola Mampu Mengatasi Masalah Keputihan

Buah Petola Mampu Mengatasi Masalah Keputihan


Gambar ihsan Google


Betul ke buah petola mampu mengatasi masalah keputihan, macam tak percaya je kan. Kebiasaannya buah petola ni kita masak tumis air je betul tak, tak tau la pulak, rupa-rupanya buah petola ni banyak khasiatnya yang kita tidak ketahui.


Buah petola mengandungi karbohidrat, protein, lemak, mineral, besi, fosforus, kalsium, vitamin A, B1, B2, niasin dan Vitamin C. Buah atau akar buah petola bulat yang matang dikatakan boleh direbus dan diminum bagi melawaskan pembuangan air besar. Dalam ertikata lain julap sihat secara semulajadi. Dan mungkin juga buah petola digunakan untuk menyembuhkan penyakit buasir. Ia mempunyai keupayaan membantu sistem penghadaman perut.


Petola bulat yang telah dikeringkan pula boleh dijadikan teh herba untuk mencuci ulser dan faraj yang dijangkiti keputihan. Selain itu manfaat lain buah petola ialah


Bermanfaat Untuk Penyakit Kencing Manis


Kualiti tertentu terdapat pada petola membolehkan ia membantu pesakit kencing manis. Ini kerana kewujudan insulin seperti peptida dalam sayuran ini yang dapat mengurangkan paras gula dalam darah. Selain itu ia mengawal paras tahap insulin darah ke kuantiti yang diperlukan.


Selain itu khasiat petola ialah membantu penurunan berat badan, anti radang dan antibiotik, mengukuhkan sistem imun dan baik untuk perut.


Walaupun terdapat pelbagai kebaikan buah petola, penggunaannya perlulah mendapat nasihat dari pengamal perubatan terlebih dahulu bagi mengelakkan sebarang kemudaratan.


Jika anda mengalami masalah keputihan tapi tak suka makan buah petola. Anda boleh mengamalkan makan Alfalfa Shaklee.
Khasiat dan Kelebihan Alfalfa Shaklee

Melegakan sakit-sakit sendi
Menghilangkan kelesuan dan tekanan
Memberi sensasi rasa sejuk (Alfalfa Shaklee mengangungi minyak peppermint)
Memberi kelegaan semasa kedatangan haid
Merawat Arthritis
Merawat asma atau semput
Mencuci usus dan membuang toksik
Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
Meneutralkan asid dalam badan
Merawat masalah keputihan pada wanita
Membesar dan menegangkan payudara
Bertindak sebagai kacip fatimah kepada para isteri (istimewanya Alfalfa) dan sangat berkesan apabila bergabung dengan Vitamin E. Gabungan ini kami panggil sebagai jamu moden.
Memulihkan urat selepas bersalin
Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
Meningkatkan stamina seorang suami
Melegakan sembelit (sila minum air yang banyak untuk mengelakkan sembelit)

AMARAN : Alfalfa tidak boleh diambil oleh pesakit SLEUntuk bacaan lanjut berkenaan Alfalfa Shaklee anda boleh klik Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Shaklee


Jangan lepaskan peluang promosi bulan Januari 2015 ini. Berminat nak order sila hubungi

Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp/ Telegram : 010-2995619


Labels: