Ibu Berpantang Caeserian Perlu Mengambil Shaklee




Kenapa ibu berpantang bersalin perlu berpantang makan minum, pergerakan dan berpantang bersama suami? Jawapannya ialah kerana dirimu sangat sangat berharga, badan kita perlu sihat sebab kita adalah tulang belakang keluarga kita, kalau kita sakit, stress kesian kat suami dan anak-anak kita, betul tak?

Dalam masa yang sama kita juga mencari produk vitamin atau jamu yang bersesuaian semasa berpantang akan tetapi kita sedia maklum bahawa jamu hanya boleh dimakan sekurang-kurangnya 2 minggu selepas bersalin. Tapi dalam tempoh itu, badan kita sangat perlukan zat untuk pulih dan dalam masa yang sama kita mahu menyusukan anak kita. Maka vitamin Shaklee sangat sesuai untuk anda yang dalam pantang.


Kelebihan Produk Shaklee Yang Perlu Anda Tahu Dan Selamat Untuk Mereka Yang Dalam Pantang


Sentiasa Selamat

Lebih daripada 80,000 ujian kualiti dijalankan setahun bagi memastikan ia berkesan dan tulen. Tiada Paraben, Bisfenol - A, peluntur, perisa tiruan, pewarna tiruan, lemak trans dan bahan-bahan larangan lain.


Sentiasa Berkesan

Lebih US300 juta dilaburkan dalam penyelidikan dan pembangunan produk. Bahan-bahan semulajadi yang paling halus dan tulen.

54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang menggunakan produk Shaklee.


Sentiasa Mesra Alam

Produk mesra alam yang benar-benar selamat untuk anda, keluarga, rumah juga bumi anda.

Peneraju dalam pergerakan alam sekitar dengan mengamalkan perniagaan yang mesra alam.


Itu kelebihan produk Shaklee bagaimana pula dengan vitamin untuk Set Berpantang Ceaserian? Saya akan terangkan dengan lebih lanjut tentang kelebihan Set Berpantang Caeserian.



Ibu Berpantang Caeserian Perlu Mengambil Shaklee


Vitalea - Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata juga membekalkan tenaga

B Complex - Membantu mengurangkan stress

Vitamin C - Meningkatkan sistem imun dalam badan

Zinc- Mempercepatkan proses pemulihan luka selepas bersalin 

Ostematrix - Membekalkan kalsium secukupnya untuk ibu dan bayi

ESP - Membantu memberikan tenaga dan menghasilkan susu



Kebaikan Set Berpantang Shaklee Untuk Ibu Yang Bersalin Caeserian


1. Set Berpantang Shaklee Membantu Memulihkan Tenaga Ibu Selepas Bersalin

Kebiasaannya selepas bersalin, ibu akan berasa lemah dan tidak bermaya. Ibu ini perlu segera diberi makanan yang berkhasiat untuk memulihkan tenaga mereka. Di sini fungsinya pengambilan Vitamin Shaklee khusus untuk ibu yang berpantang. Vitamin ini membantu ibu pulih dari kepenatan dan keletihan, seterusnya ibu akan rasa lebih cergas dan mempunyai tenaga untuk menguruskan diri dan bayi yang baru dilahirkan.


2. Set Berpantang Shaklee Membantu Memulihkan Luka Caeserian/Perineum Dengan Cepat

Ramai ibu-ibu yang berpantang dengan Shaklee memberikan testimoni yang positif yang mana luka pembedahan mereka lebih cepat sembuh  di samping menjaga pemakanan semasa berpantang.


3. Set Berpantang Shaklee Membantu Banyakkan Susu Ibu

Bagaimana Set Berpantang Shaklee membantu membanyakkan susu ibu? Boleh baca di Set Menyusu Shaklee berserta testimoni


4. Set Berpantang Shaklee Membantu Mengatasi Masalah Sembelit Ketika Berpantang

Pengalaman sendiri melahirkan anak dengan Caeserian, sangat seksa nak membuang sebabnya dengan menahan sakit luka di perut, nak meneran lagi  sangat seksa tau. Jadinya dengan pengambilan Ostematrix dengan cara yang betul boleh membantu mengatasi masalah sembelit bagi mereka yang dalam pantang.


5. Set Berpantang Shaklee Membantu Mengurangkan Stress Ibu Berpantang

Untuk makluman ibu yang berpantang tidak boleh terlalu stress kerana ini akan mengundang Meroyan, jika dibiarkan penyakit ini sangat merbahaya yang boleh beri ancaman kepada ibu sepanjang hayat dan boleh mengancam nyawa bayi.

Vitamin B Complex Shaklee membantu mengurangkan masalah stress ibu yang berpantang dan menyusukan. Dan mengelakkan masalah kemurungan akibat ibu yang tidak cukup rehat.


6. Set Berpantang Shaklee Membantu Mencantikkan Kulit Ibu Dan Bayi

Bonusnya Set Berpantang Shaklee ini membuatkan ibu kelihatan berseri-seri biasanya ibu dalam pantang ini muka kelihatan pucat, lesu dan kulit kering, mesti uolls tak nak kan. Tak perlu make up pun dengan pengambilan Set Berpantang Shaklee yang mengandungi Vitamin C, B Complex dan ESP selain memulihkan luka ia juga membuatkan kulit anda semakin berseri dan cerah, bayi anda juga mendapat khasiatnya melalui penyusuan susu ibu.



Nak order Set Berpantang Shaklee boleh klik Saya Nak Beli Set Berpantang Shaklee Dengan Harga Mampu Milik


Dan kalau nak bercerita dengan lebih lanjut tentang Set Berpantang Shaklee atau nak vitamin percuma sila

Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp/Telegram/SMS : 010-2995619

Menu Berbuka Puasa - Kangkung Goreng Belacan


Hmm baca menu je dah terliur kan, apatah lagi menikmati kangkung goreng belacan yang sedap dimakan masa panas-panas tu dengan nasi. Jom kita tengok resepi kangkung goreng belacan yang sering diorder jika ke kedai tomyam :)




Gambar ihsan Google


Bahan-bahan ( untuk 3 - 4 orang makan)


1 ikat kangkung

6 ulas bawang merah

2 ulas bawang putih

10 biji cili api

1 inci belacan

2 sudu besar ikan bilis

Sedikit air

Secubit garam


Cara-cara memasak


Tumbuh bawang merah, bawang putih, belacan dan cili api serta ikan bilis sehingga lumat

Panaskan minyak, tumis bahan-bahan sehingga naik bau

Masukkan sedikit air dan kangkung

Masukkan garam secukup rasa dan tunggu hingga kangkung layu sedikit, matikan api dan boleh dihidangkan.


Bagi mereka yang tak suka dengan belacan, sayur kangkung juga boleh ditumis sahaja atau kangkung masak ikan masin, nak buat untuk lauk bersahur pun boleh menambah selera makan, juga boleh dimakan dengan bubur nasi. Issh sedapnya.


Bagi penggemar kangkung, menurut data Food Nutrition Knoji, kangkung mengandungi zat besi, kalsium dan riboflavin, antioksidan dan karotenoid. Penelitian yang dilakukan di India menunjukkan bahawa dan batang kangkung mempunyai sifat melawan dan menghancurkan sel kanser.


Penelitian lain juga dilakukan pada tahun 2005 menunjukkan pengambilan kangkung dapat mengurangkan penyerapan glukosa, sehingga baik untuk penghidap diabetes. 


Akan tetapi jika anda bukan penggemar kangkung dan mencari sesuatu untuk mencegah kanser atau diabetes, saya cadangkan anda mengambil sesudu Vivix Shaklee pada setiap hari. Vivix juga dikenali sebagai tonik ajaib yang banyak membantu mereka yang mengalami masalah kesihatan.





Untuk makluman pada bulan ini Shaklee menawarkan pembelian 6 botol vivix dan anda mendapat 1 botol percuma yang berharga RM4++ bukan itu sahaja anda boleh dapat keahlian percuma dan bonus ya serta sebotol Vitalea percuma lagi.


Segera hubungi saya, SID Shaklee anda


Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp/Telegram/SMS : 010-2995619

Tip Mengawal Hipotensi Dengan Shaklee Semasa Raya


Kenapa saya kaitkan Hipotensi dengan raya, sebabnya masa Raya uolls makan memang dah tak pikir pasal diet dah, vitamin entah ke mana, kiraan kalori entah ke mana, minum air masak pula kurang. Kalau boleh nak makan semua yang terhidang atas meja maklumlah Raya puasa setahun sekali.


Tip Mengawal Hipotensi Dengan Shaklee Semasa Raya



Untuk makluman semua, Hipotensi adalah gejala yang sering berlaku tanpa mengira jantina dan usia. Hipotensi atau tekanan darah rendah disebabkan oleh kurangnya nutrisi makanan dalam tubuh. Namun penyebab utamanya adalah makanan yang dimasak dan yang telah diproses sehingga nutrisi makanan tersebut hilang.


Antara Punca-punca Hipotensi


Dehidrasi

Dehidrasi biasanya berlaku kerana tubuh kurang mendapat air. Jika seseorang bersenam dan tidak minum air, ia memudahkan lagi mendapat dehidrasi. Jika dibiarkan berterusan boleh merangsang tekanan darah rendah. Gejala yang akan terjadi adalah sakit kepala, pening kepala dan juga pitam.


Pendarahan

Darah rendah juga boleh berpunca apabila berlakunya pendarahan. Pendarahan akibat pembedahan atau kemalanangan menyebabkan berlaku kekurangan darah. Kekurangan darah menjadi penyebab kepada hipotensi. Jika berlaku pendarahan berterusan segeralah berjumpa dengan doktor.


Otot Jantung Lemah


Pesakit yang mengalami otot jantung yang lemah mempunyai risiko yang besar mengalami tekanan darah rendah ini. Ini kerana otot jantung yang lemah gagal mengurangi darah yang dipam.


Pembuluh darah tersumbat

Jika pembuluh darah tersumbat, jaringan yang bertugas dalam mengirimkan signal ke jantung turut terkesan. Ini menyebabkan tugas jantung yang terganggu dan meransang untuk mengalami tekanan darah rendah.


Makanan Untuk Elak Hipotensi


Kekacang

Kekacang dikatakan boleh membantu meningkatkan tekanan darah. Kekacang boleh dicerna dengan perlahan oleh sistem pencernaan. Ini merupakan salah satu cara untuk menaikkan tekanan darah.


Air Mineral


Dehidrasi menjadi ketika jumlah cairan dalam tubuh mengalami penurunan dan tidak diganti dengan cecair yang lain. Minum air sekurang-kurangnya dua liter sehari untuk menaikkan tekanan darah.

Bayam

Bayam adalah sayur yang mengandungi sumber kalium dan juga rendah sodium. Paras mineral yang seimbang di dalam sayur bayam sangat bermanfaat  bagi mereka yang mengalami masalah darah rendah. Kandungan folat di dalam bayam juga membantu kelancaran darah.


Daging Ayam

Makanan yang mengandungi protein haiwan dikatakan boleh membantu meningkatkan tekanan darah. Ini kerana tubuh kita memerlukan zat protein yang boleh membangunkan sel terutama sel di dalam pembuluh darah.


Panduan Hilangkan Hipotensi


Kismis

Kismis dikatakan baik untuk mengubat hipotensi secara semulajadi. Rendam 30 biji kismis ke dalam secawan air dan biar semalaman. Makan kismis tadi satu persatu sebelum sarapan. Anda juga boleh minum air rendamannya. Lakukan ini selama 1 bulan.


Jus Lemon


Jus lemon sangat berkesan untuk mengubati tekanan darah rendah, terutama yang berpunca daripada dehidrasi. Minum jus lemon yang dicampur dengan madu. Ini membantu memberikan tenaga dan merangsang fungsi hati dan sistem pencernaan.


Mesti uolls tertanya-tanyakan Shaklee ada tak menawarkan Set Tekanan Darah Rendah atau Hipotensi, lagi-lagi nak Raya kan, terutamanya untuk mereka yang akan memandu jauh. Dun worry ya Shaklee ada Set Tekanan Darah Rendah iaitu


Vitalea - Multivitamin dan multimineral untuk menyeimbangkan nutrien dalam badan

B Complex - Menambah tenaga dan mengurangkan stres

Ostematrix - Kalsium penting untuk pengawalan tekanan darah

ESP - Membekal protein dan meningkatkan tenaga

Performance Drink - Membekal tenaga dan mengelakkan dehidrasi


Bagi anda yang ingin mengekalkan kecergasan dan kesihatan semasa cuti Hari Raya ni sila hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee antara set lain yang ditawarkan ialah Set Mengawal Kolesterol. 


Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp/Telegram/SMS : 010-2995619