Kisah Pesakit Diabetes Dengan Vivix Shaklee - Shaklee Shah Alam






Vivix ialah sejenis sirap semulajadi yang bersifat antioksida. Antioksida ialah sejenis molekul-molekul yang berfungsi untuk melawan atau melambatkan proses pengoksidaan di dalam tubuh. Meskipun proses pengoksidaan ini merupakan sebahagian proses kehidupan yang biasa berlaku dalam tubuh, namun proses pengoksidaan yang terlalu banyak akan menyebabkan kerosakan dan kecacatan DNA di peringkat sel.


Vivix bertindak untuk memastikan punca-punca kencing manis diatasi dengan selamat.


1. Vivix Tingkatkan Insulin

Vivix bersifat antioksida yang menghalang sistem imun kita merosakkan "Beta Cell" yang berfungsi untuk hasilkan insulin. Kesan dari genetik yang sihat, fungsi sistem imun akan lebih fokus kepada mengatasi toksik dan radikal yang masuk ke dalam tubuh.


2. Vivix Atasi Insulin Resistance

Masalah "Insulin Resistance" ini banyak dipengaruhi oleh kadar gula dalam darah. Bila anda ambil makanan yang tinggi gula (budaya orang kita) maka tubuh akan hasilkan lebih banyak insulin untuk menukarkannya menjadi tenaga.

Jadi, Vivix menghalang proses ini dengan mengawal kepekatan gula dalam darah

Malah Vivix juga akan meningkatkan fungsi insulin untuk menukar gula kepada tenaga.


3. Vivix Perbaiki Genetik

Genetik kencing manis yang diwarisi dari ayah atau ibu akan cenderung untuk melakukan proses yang sama, Vivix membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan pada genetik atau DNA untuk menghalang atau mengawal risiko kencing manis.


4. Vivix Melambatkan Pembentukan Protein AGE

AGE (Advance Glycation Products) ialah sejenis protein rosak yang dihasilkan oleh tubuh yang menyokong proses penuaan dan penyakit kritika seperti kencing manis dan masalah jantung.

Oleh itu anti oksidan dari Vivix akan melambatkan penghasilan sel ini.


5. Vivix Membantu Menyembuhkan Luka

Resveratrol dalam Vivix membantu mengatasi masalah luka pesakit kencing manis. Antioksidan ni membantu melawan serangan ke atas luka yng menjadi luka pesakit kencing manis jadi lebih teruk.

Kesannya, pengamal Vivix mendapati luka lebih cepat sembuh dan tidak buruk.

Setiap pembelian dengan saya akan menerima konsultasi percuma, Whatsapp 010-2995619





Mengapa Bayi Baru Lahir Berbau Wangi - Shaklee Shah Alam


Selalu kan kita dengar, wanginya bau baby, sedapnya bau dia, rindunya nak bau baby. Nak tau kenapa baby wangi?

Bayi yang baru lahir bukan sahaja comel dan menawan tapi juga memiliki bau wangi yang sangat enak sehingga kita ingin selalu berada di sisinya. Menurut pakar, salah satu faktor ialah yang membuat wangi bayi baru lahir sangat enak adalah kerana cecair amniotik atau air ketuban.


Selain cairan ketuban, vernix caseosa zat berwarna putih yang sering menempel di kulit bayi saat mereka lahir juga meninggalkan bau yang khas pada kulit dan rambut.

Dalam sebuah penelitian tahun 2013 diketahui, wangi bayi ini memliki manfaat dalam meningkatkan hubungan antara ibu dan bayi. Aroma khas itu akan membuat kawasan tertentu pada otak ibu menjadi aktif. Hal ini dapat membuat seorang ibu baru lebih bersemangat mendampingi bayinya.




Bagi wanita hamil yang ingin mendapatkan keperluan vitamin yang mencukupi semasa mengandung, saya cadangkan pengambilan set mengandung Shaklee. 




Protein (Energy Soy Protein)

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak, penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. ESP juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu protein juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ  bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke 3.


Multivitamin (Vita-lea)

Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian dan ianya lengkap dengan iron formula. Iron formula penting bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anak. Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah, mudah nak pitam atau pengsan, HB rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesi.


B Complex

Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B. Suplemen B Complex Shaklee mengandungi Folic Asid, Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon. Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


Vitamin C (Sustained Release Vita-C) 

Sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 setengah biji oren dan memenuhi keperluan Vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg. Ia sangat unik kerana tidak mempunyai pewarna malah pengawet tambahan. Ianya untuk sustained release dan akan digunakan secara beransur-ansur mengikut keperluan badan kita.


Omega 3 (Omega Guard)

Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita, Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.


Kalsium (Ostematrix)

Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna, membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot, sakit pinggang, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.


Ke semua vitamin ini boleh di teruskan makan semasa berpantang. Jika uolls ada kekangan dengan budget kita boleh bincang dan saya akan cadangkan set yang sesuai dengan budget uolls.

Hubungi saya whatsapp/Telegram/SMS : 010-2995619

Vivix Tonik Kencing Manis Semulajadi Berkesan - Shaklee Shah Alam




Bagaimana penyakit terjadi? Ianya bermula daripada kerosakan DNA dalam sel-sel tertentu. Kerosakan DNA ini jika tidak dirawat ia akan menghasilkan sel-sel yang rosak dan cacat dalam organ dan mungkin akan menyebabkan sesuatu penyakit.

Penyakit diabetes berlaku apabila DNA sel-sel dalm organ pankreas mengalami kerosakan dan kecacatan. Sel-sel yang rosak dan cacat ini tidak menghasilkan hormon insulin yang mencukupi. Hormon insulin yang dihasilkan juga mungkin tidak berkesan untuk mengurangkan kandungan gula dalam darah. Ini menyebabkan kandungan gula kekal tinggi dan pesakit mengalami diabetes.

Selain itu faktor genetik keturunan yang diwarisi oleh anak akan turut membawa gen yang menyimpan arahan kepada sel tubuh. Ia akan memberi arahan kepada tubuh untuk hasilkan protein HLA yang meningkatkan potensi kencing manis jenis ini. Sebab tu biasa kita dengar mereka yang ada keturunan kencing manis biasanya mak atau bapa mereka juga mengalami penyakit yang sama.

Mereka yang obesiti juga mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat penyakit kencing manis.


Vivix bantu Atasi Punca Kencing Manis




Vivix ialah sejenis sirap semulajadi yang bersifat antioksida. Antioksida ialah sejenis molekul-molekul yang berfungsi untuk melawan atau melambatkan proses pengoksidaan di dalam tubuh. Meskipun proses pengoksidaan ini merupakan sebahagian proses kehidupan yang biasa berlaku dalam tubuh, namun proses pengoksidaan yang terlalu banyak akan menyebabkan kerosakan dan kecacatan DNA di peringkat sel.


Vivix bertindak untuk memastikan punca-punca kencing manis diatasi dengan selamat.


1. Vivix Tingkatkan Insulin

Vivix bersifat antioksida yang menghalang sistem imun kita merosakkan "Beta Cell" yang berfungsi untuk hasilkan insulin. Kesan dari genetik yang sihat, fungsi sistem imun akan lebih fokus kepada mengatasi toksik dan radikal yang masuk ke dalam tubuh.


2. Vivix Atasi Insulin Resistance

Masalah "Insulin Resistance" ini banyak dipengaruhi oleh kadar gula dalam darah. Bila anda ambil makanan yang tinggi gula (budaya orang kita) maka tubuh akan hasilkan lebih banyak insulin untuk menukarkannya menjadi tenaga.

Jadi, Vivix menghalang proses ini dengan mengawal kepekatan gula dalam darah

Malah Vivix juga akan meningkatkan fungsi insulin untuk menukar gula kepada tenaga.


3. Vivix Perbaiki Genetik

Genetik kencing manis yang diwarisi dari ayah atau ibu akan cenderung untuk melakukan proses yang sama, Vivix membantu melindungi dan memperbaiki kerosakan pada genetik atau DNA untuk menghalang atau mengawal risiko kencing manis.


4. Vivix Melambatkan Pembentukan Protein AGE

AGE (Advance Glycation Products) ialah sejenis protein rosak yang dihasilkan oleh tubuh yang menyokong proses penuaan dan penyakit kritika seperti kencing manis dan masalah jantung.

Oleh itu anti oksidan dari Vivix akan melambatkan penghasilan sel ini.


5. Vivix Membantu Menyembuhkan Luka

Resveratrol dalam Vivix membantu mengatasi masalah luka pesakit kencing manis. Antioksidan ni membantu melawan serangan ke atas luka yng menjadi luka pesakit kencing manis jadi lebih teruk.

Kesannya, pengamal Vivix mendapati luka lebih cepat sembuh dan tidak buruk.


Testimoni Vivix Pada Kencing Manis









Bagi anda yang berminat boleh taip Vivix dan whatsapp ke 010-2995619. Saya akan membimbing anda secara PERCUMA.


Resepi Tuna Wrap Yang Mudah Dan Ringkas




Resepi Tuna wrap yang ringkas dan mudah disediakan ni sesuai sangat dimakan waktu sarapan, minum petang, makan malam atau waktu kita berkelah. Sesuai juga dibuat bekalan ke sekolah atau ke tempat kerja. Minuman pulak Performance Drink atau Cinch Tea hmm sedapnya dan menyegarkan :)

Biasanya waktu pagi sebelum anak-anak ke sekolah adalah waktu yang paling kritikal, kalau boleh kita mak-mak ni tak nak anak-anak kelaparan sebelum ke sekolah, seboleh mungkin makanan tu biarlah berkhasiat dan mengenyangkan.

Hidangan ni sesuai dimakan untuk 2 orang, kalau nak buat banyak lebihkan bahan-bahannya ya.

Bahan-bahan

185gm kepingan tuna dalam minyak zaitun, tos tetapi simpan minyak
200gm jagung manis
50gm lobak merah, parut nipis
4 tomato ceri, dipotong dadu
4 daun salad
50gm timun, dihiris nipis
garam dan lada
2 keping tortilla wrap wholemeal
cuka balsam atau sos cili atau mayonis


Cara-cara


1. Campurkan tuna dengan dengan sedikit minyak zaitun dari tin di dalam mangkuk

2. Tambah jagung, lobak parut dan tomato yang telah dipotong dadu dalam campuran tersebut.

3. Perasakan dengan garam dan lada secukup rasa

4. Dalam kuali "non-stick" panaskan tortilla dan ketepikan

5. Letakkan tortilla  di atas permukaan yang rata, letakkan salad di tengah-tengah

6. Letakkan 1 hingga 2 sudu besar campuran tuna ke atas daun salad.

7. Tambahkan timun dan lobak merah. Kemudian gulung balutan wrap tersebut dengan perlahan-lahan. Hiris separuh

8. Ulangi dengan tortilla wrap yang kedua dan hidang bersama salad.


Tip Hidangan


Sebelum menggulung balutan wrap tambah sedikit cuka balsam atau sos cili atau mayonis secukup rasa terpulang pada selera masing-masing

Kalau uolls nak tengok resepi yang sedap dan mudah boleh klik Sate Kebab Akmal


Perkongsian Pn Ernayanee Founder Dexandra, Jatuh Bangun Dalam Bisnes - Dexandra Shah Alam




Pn Ernayanee merupakan founder wangian Dexandra yang semakin dikenali ramai dan minyak wangi yang sentiasa mendapat permintaan yang tinggi. Semoga perkongsian ini memberi semangat untuk kita yang sedang melakukan bisnes.




Jawapan :

1. Dari soalan pertama

Bermula selepas kejatuhan memang mulakan dari 0, dari hutang keliling pinggang. TERPAKSA BERNIAGA dari rumah dari 2010. Ambil order berdasarkan orang order. So tak perlu duit. Kalo zaman sekarang disebut DROPSHIP.


Meniaga secara online selama 2 tahun. Alhamdullilah selesa tak perlu g jumpa customer duk rumah jer kayan order. Customer dah banyak n repeated customer buat diri selesa ... Takder tanggungan.


Selepas kahwin, kahwin dengan orang business. So en suami pesan .. Kalo nak berniaga betul2 ... Kena ader stock ,, kena buka kedai ... waktu tu dengar jer. Tapi berdegil sebb ramai jer orang berniaga online jadi jutawan & takde kedai ... plus rasa takut n trauma. Dulu keluar modal banyak tapi sampai berhutang n blacklist.


Tapi biasalah di basuh minda ni supaya ader komitment untuk berkembang & terus ke hadapan .. lama juga utk setuju.

2012 bukalah kedai kecil sebenarnya hanya untuk simpan stok .. still operasi online ..Selama setahun dengan 3 orang team, my sister n staff yang bungkus sorang .. memang bz dan semakin bz


2013 pindah kedai bawah lebih besar n lebih banyak stok sebb customer makin bertambah sejak ader stock .. Ghairah nak abiskan stok .. Alhamdullilah

2015 bulan June kedai ketiga paling besar terus ambik 3 tingkat .. Sebb dah tahu kedai lama walaupun dah dibesarkan tak cukup dah ruangan .. Nak tambah staff baru pun tempat semakin mengecil ... 
Alhamdullilah


Kesimpulan, start ader kedai selepas 2 tahun online dan selepas di desak & di tukar mindset n cara pikir tentang berniaga. Dan kedai2 seterusnya sebb kedai yang ada tidak sesuai untuk berkembang.


2. Dari soalan kedua

Untuk berkembang dalam perniagaan SELESAIKAN setiap masalah MASALAH. Masalah datang untuk diselesaikan bukan untuk dirungut. Pernah tak dengar orang cakap

"Dugaan! semakin nak berkembang perniagaan semakin banyak masalah! "

Alhamdullilah memang itulah yang kita cari. Bila selesai jer masalah terus RM masuk dengan cepat


Contoh masalah yang saya selesaikan

1) Masa awal-awal berniaga ramai orang nak meniaga tapi takder duit. Saya selesaikan dengan WIJUD PROGRAM DROPSHIP (Masa ni ramai tak tahu dropship tu aper)

2) Banyak sangat FAQ yang sama dari customer. Saya wujudkan blog

3) Order dah tak dapat nak layan guna whatsapp & ramai nak list product available ... Asyik kena update ... saya wujudkan website ecommerce

4) Agen pun nak buat website tapi susah link sebab kebanyakkannya dropship saya wujudkan sistem website dropshoppy

5) Sales dah stagnent tak boleh berkembang & banyak pasal business saya tak tahu ..saya pergi seminar-seminar

6) Stock tak dapat kawal ikut permintaan, buat product sendiri. Sendiri kawal tapi sekarang pun masih sedang perbaiki stock yang asyik tak cukup. Dan kami sedang selesaikan dengan invest semua saving untuk order jumlah yang kami tak pernah order.

7) Dulu banyak kes pecah, 3 kali kami terus tukar cara packaging

8) Agen lemau n tak serius. Saya buat seminar .. (mereka bukan tak serius .. sebab mereka pun banyak tak tahu tentang perniagaan so seminar sebagai jawapan)

9) kerja makin banyak. Tambah staff secepatnya

10) tak tahu .. saya ambik tahu

Dan banyak lagi lah benda yang datang kita selesaikan termasuk yang remeh temeh .. For me takder benda yang tak mustahil .. semuanya boleh dibuat dengan izinnya.

Dan setakat ni semua masalah datang saya selesaikan secepatnya dan Alhamdullilah peningkatan sales berlipat kali naik

Seterusnya nak berkembang jangan berhenti marketing .. kalo saya selalu jangan berhenti berfikir .. hehe

Jangan berhenti jumpa orang baru & bernetworking ... manusia macam-macam peluang ada. So jangan duduk bawah tempurung

Reminder : Perniagaan bukan semata-mata buat sales

_______________________________________________________________________________

Amacam dah baca kisah Puan Erna, InshaaAllah kita pun pasti berjaya dengan mentor hebat seperti beliau. 

Bagi uolls yang masih tercari-cari perniagaan yang boleh dilakukan secara online, apakata sertai team kami untuk kita sama membina impian dan menjana pendapatan.

Boleh klik link berikut bagaimana nak jadi dropship Dexandra

DOA NABI ISA A.S. MINTA REZEKI DARI ALLAH



Al-Maidah : Ayat 114





Doa ini sangat power

Dalam Islam, hari raya itu adalah HADIAH nikmat yang sangat BESAR dari Allah kepada kita selepas berjihad (puasa dan haji)

Dan dalam doa ini pula kita minta

1. Satu hidangan dari langit

2. Untuk menjadi hari raya bagi kami

3. Iaitu bagi kami yang ada hari ini

4. Dan bagi orang-orang kami yang datang kemudian

DOA ini bukan ciptaan manusia. Tapi doa ini ada dalam Al-Quran surah Al-Maidah : Ayat 114

Sangat besar manfaat doa ini. Amalkan lah. Lebih baik dibaca pada waktu-waktu mustaja berdoa. Sampaikanlah kepada orang lain ilmu Allah ini. Supaya sama-sama kita menjadi jutawan yang beriman dan bertakwa. Aamiin.

TAPI INGAT

Doa sahaja tak cukup

Kena ada DUIT

D - Doa
U - Usaha
I - Ikhtiar
T - Tawakal

Semoga perkongsian ini memberi manfaat buat kita semua




Berat Badan Turun Dengan Detox Parasit Shaklee - Shaklee Shah Alam


Pernah tak uolls dengar tentang detox atau selalu dengar tentang detox tapi tak tahu pun maknanya. Dalam entri kali ini saya akan ceritakan tentang detox.

Detox ialah proses dimana badan mengeluarkan toksin yang boleh mengganggu kesihatan badan. Toksin yang tinggi dalam badan boleh menyebabkan badan tidak dapat menyerap nutrien dengan baik dan mengakibatkan badan menjadi lesu, darah kotor, mudah terkena jangkitan penyakit akibat sistem imunisasi badan yang rendah dan banyak masalah kesihatan yang lain.


Kenapa badan kita perlu detox?


1. Singkirkan logam berat terutama plumbum & merkuri dari badan

2. Sucikan organ dalaman dari bahan toksin terutama hati, ginjal dan otak

3. Perkuatkan bakteria baik dalam usus.

4. Recaj sistem imun

5. Buang parasit


Apakah faedah detox


1. Menurunkan berat badan

2. Mengawal selera makan

3. Mencantikkan kulit

4. Menjadikan nafas lebih segar

5. Menjadikan pemikiran lebih fokus

6. Mengurangkan alergi

7. Mencantikkan rambut

8. Membantu melambatkan proses penuaan

9. Menjadikan tubuh lebih sihat


Terdapat beberapa jenis detox

1. Detox Parasit
2. Detox Logam
3. Detox Usus
4. Detox Hati
5. Detox Seluruh Badan

Saya akan terangkan lebih lanjut tentang Detox Parasit. Bagaimana ia masuk ke dalam tubuh kita dan bagaimana kita nak singkirkan parasit ni dari bermaharajalela dalam badan kita :)




Parasit adalah organisma yang masuk ke dalam tubuh kita, hidup dengan makan nutrien kita dan tinggalkan toksin pula dalam badan kita. Dalam erti kata yang lain kedatangan mereka tidak diundang dan kemudian memporak peranda kan kita .. ouch


Jenis-jenis parasit yang biasa menyerang manusia

Cacing tambang (cacing jenis ini gemar menyerang paru-paru dan usus)
Anasakis (cacing dalam ikan yang selalunya ia berpindah ke usus manusia apabila makan ikan mentah)
Cacing gelang (cacing jenis ini lebih gemar menyerang usus, paru-paru, otak dan hati)
Acanthamoeba (penggunaan contact lense) dan ada banyak lagi parasit yang menyerang kita


Bagaimana parasit masuk ke dalam badan manusia

Melalui sumber air minuman dan mandian



Mandi di tempat awam seperti kolam renang
Makan makanan yang tidak dimasak dengan sempurna
Masuk melalui haiwan-haiwan peliharaan
Melalui orang lain yang dijangkiti parasit
Travel ke tempat yang tidak hygenik
Pengambilan antibiotik yang memusnahkan bakteria baik
Sayur-sayuran organik


Simptom-simptom Anda Di Serang Parasit

Badan lesu
Stress
Sering dalam keadaan "blur:
Kembung
Alergi
Masalah kulit
Sakit otot dan sendi
Gatal-gatal pada bahagian sulit dan dubur
Sugar craving (teringin  benda manis)
Sukar tidur dan sukar bangun
Masalah haid


Detox Parasit adalah satu kaedah menyingkirkan parasit dari badan dengan Suplemen Shaklee serta diet yang bersesuaian.


Makanan yang perlu dielakkan

Makanan yang berasaskan gandum



Gula (terutamanya gula putih)
Karbohidrat bertapis (contohnya seperti kek, biskut, bijirin segera, jus buah kecuali lemon dan delima)


Makanan yang digalakkan 

Probiotik



Rempah ratus seperti cili, kayu manis, jintan, pelaga dll
Lobak merah, betik, nenas
Bawang putih dimakan mentah
Cuka epal, cuka kurma
Makanan berasaskan kelapa
Delima
Sayur-sayuran
Bunga cengkih
Biji labu

Simptom Healing Crisis semasa proses detox ini berlangsung

Sakit kepala
Sakit-sakit badan dan rasa tak sedap badan
Perut kembung dan berangin
Jerawat dan ruam, badan gatal
Kuat berpeluh
Najis hitam dan berbau terlalu busuk
Mengantuk haus dan keletihan melampau
Kerap mengunjungi tandas

Kebiasaannya simptom ini akan hilang dalam masa beberapa hari, so don't worry ya :)

Berikut adalah beberapa testimoni yang berjaya melakukan Detox Parasit. Saya sendiri pernah buat dan berat badan turun dalam 5kg yang mana sebelum ni memang susah sangat nak turun.












Bestkan baca kejayaan mereka selepas Detox Parasit. Bagi anda yang ingin cuba detox parasit ni bolehlah whatsapp akak 010-2995619. Akak sedia membimbimg uolls semua.



Vivix Membantu Untuk Kulit Kronik Seperti Jeragat, Kusam & Jerawat - Shaklee Shah Alam



Kulit bermasalah seperti jeragat, jerawat atau kusam yang mana semua masalah ini adalah sejenis radang. Radang pada sel ini juga dikenali sebagai inflamasi. Saya akan terangkan lebih lanjut dalam entri ini tentang kelebihan Vivix untuk kulit bermasalah.




Radang atau inflamasi kulit ialah kesan tindakbalas semulajadi kulit pada serangan luar atau dalam. Contohnya seperti pigmen hitam yang semakin banyak untuk melindungi kulit dari sinar uv. Akan tetapi ia dihasilkan terlalu banyak menyebabkan kulit menjadi semakin gelap dan berjeragat. Antara puncanya ialah kesihatan sel kulit kita sangat lemah. Lemah di sini bermaksud sel kulit tidak mempunyai cukup antioksidan seperti A, C dan E.




Adakah Vivix Mengandungi Antioksidan?


Ya! Sudah tentu Vivix mengandungi antioksidan. Ini menjadi kelebihan Vivix untuk kulit bila ia mengandungi antioksidan yang paling berkualiti di dunia. Satu kajian klinikal juga telah dilakukan untuk membandingkan tahap perlindungan sel di antara Resveratrol (ramuan yang terdapat dalam Vivix) , Vitamin E dan Vitamin C. Keputusannya, Resveratrol mampu melindungi kerosakan sel sehingga 95%, diikuti dengan Vitamin E 65% dan Vitamin C 37%. Oleh itu pilihlah Vivix untuk kesihatan kulit anda.


Bagaimana Vivix Melindungi & Merawat Kulit Bermasalah?


Antara sifat utama antioksidan untuk kulit ialah meneutralkan kesan tindak balas kulit pada sinar uv, hormon tak stabil, bakteria dan sebagainya. Selain itu, antioksidan juga menghalang penimbunan radikal bebas. Radikal bebas ialah sejenis sel yang rosak. Ini berlaku dalam proses penghasilan tenaga oleh sel. Oleh kerana Vivix mempunyai 13 kali ganda lebih antioksidan dari produk lain di pasaran, ia akan melindung dan merawat sel kulit dari rosak.


Kelebihan Vivix Untuk Kulit Kronik


Vivix Untuk Jeragat


Jeragat ialah sejenis inflamasi kulit. Ia disebabkan oleh kesan radikal bebas. Radikal bebas yang berlebihan menyebabkan penghasilan melanin menjadi tidak normal. Kulit akan bertindakbalas secara semulajadi untuk melawan sinar uv. Pigmen gelap (melanin) akan dihasilkan dengan lebih banyak. Dan seterusnya akan menjadi jeragat. Jeragat akan menebal terutamanya dikulit yang terkena matahari. Dan situasi ini menjadi semakin kronik bila berlakunya "sunburn".

Fungsi Vivix ialah membantu mengawal lambakan radikal bebas pada kulit. Resveratrol yang terdapat dalam Vivix yang diuji 95% dapat menghalang kerosakan sel yang menyebabkan jeragat. Fungsinya ialah meneutralkan kesan sinar UV pada kulit. Jeragat yang gelap akan sembuh dan semakin cerah dengan cepat


Vivix Untuk Kulit Kusam

Kulit yang kusan ialah masalah warna kulit yang pudar. Kulit menjadi semakin gelap atau pucat. Antara punca kulit kusam ialah cahaya matahari. Melanin yang dikeluarkan secara berlebihan menyebabkan kulit menjadi gelap.


Selain itu, warna kulit yang tidak bermaya juga disebabkan oleh sel-sel yang tak bertenaga. Masalah kesihatan dan radikal bebas yang berlebihan boleh mengganggu kesihatan sel. Peranan Vivix ialah membantu mengatasi punca-punca ini. Ini kelebihan Vivix untuk kulit kusam.

Ambillah Vivix secara konsisten anda akan dapat lihat perubahannya. Kulit semakin cerah dan awet muda.


Vivix Untuk Jerawat





Menurut Dr Bowe, seorang pakar kulit dari New York, tahap antioksidan yang rendah selalu ditemui pada wanita yang mengalami masalah jerawat. Vivix yang mempunyai tahap antioksidan yang tinggi dan berkualiti, akan menghalang punca jerawat.


Antara punca utama jerawat ialah hormon yang tidak stabil, minyak berlebihan dan keturunan. Vivix yang bertindak diperingkat paling asas iaitu sel akan mengatasi punca-punca ini.


Lihatlah testimoni berikut bagaimana Vivix meremajakan kulit mereka  berdua.








Kelebihan Mendaftar Ahli Shaklee - Shaklee Shah Alam



Sejak akhir-akhir ni ramai pula yang bertanya tentang kelebihan mendaftar sebagai ahli Shaklee. Dan bagaimana cara-cara untuk mendaftar.




Tahniah kerana anda terbuka hati untuk mandaftar sebagai ahli Shaklee, ini bermakna anda dah jatuh cinta dengan produk Shaklee dan ingin berkongsi dengan orang lain apa yang anda rasakan selepas mengambil produk Shaklee.


Beberapa perkara atau faedah menjadi ahli Shaklee yang saya ingin saya kongsikan dengan anda semua.


1. Bagaimana saya ingin menjadi ahli/pengedar Shaklee yang berdaftar?

Anda boleh mendaftar dengan 2 cara iaitu sama ada

Membayar yuran pendaftaran sebagai ahli Shaklee berjumlah RM80 (Semenanjung) atau RM90 (Sabah Sarawak)

Atau membeli barangan Shaklee melebihi 200 points/uv iaitu lebih kurang RM680 (Semenanjung) atau RM850 (Sabah Sarawak)


2. Adakah Shaklee memerlukan modal yang besar?


Tidak anda hanya perlu mendaftar tanpa perlu menyimpan stok, tanpa ribuan RM memadai dengan daftar sebagai ahli Shaklee. Urusan penghantaran akan dilakukan oleh pihak Shaklee Malaysia.


3. Apa yang perlu dilakukan sekiranynya ingin daftar sendiri di cawangan/branch Shaklee berdekatan?

Caranya cukup mudah, Anda hanya perlukan seorang penaja iaitu ahli yang telah berdaftar dengan Shaklee. Dalam hal ini anda hanya perlu guna ID saya iaitu 869604 (Arni Syazila Ishak). Minta borang daftar dikaunter dan isikan butiran diri dan masukkan ID saya 869604 (Arni Syazila Ishak) dan tahniah, anda telah pun menjadi ahli berdaftar Shaklee dan Layak Sepenuhnya untuk dibimbing oleh saya.


4. Apa kelelebihan daftar dan jadi ahli Shaklee

Anda akan dapat berjimat dengan membuat pembelian dengan harga ahli. Selain itu , dengan setiap pembelian anda, anda akan diberikan points dan ditukarkan kepada wang tunai setiap bulan.


5. Saya tak tahu apa-apa, ada KELAS BIMBINGAN tak?

Ada, majoriti ahli di bawah saya ialah ibu-ibu (Surirumah atau ibu berkerjaya) Jadi mereka memang tak dapat nak hadir ke kelas. Kelas kami adalah fleksibel. Semuanya hanya dihujung jari anda, kelas boleh dilakukan secara online. Tak perlu sampai lewat malam.

Latihan secara offline juga disediakan. Tak tahu boleh bertanya kepada penaja anda mereka adalah upline anda yang akan membimbing anda, mereka ibarat mak kepada anda.


6. Kenapa perlu join grup saya, apa kelebihan join grup saya? :)

Jika berdaftar dengan saya, Arni Syazila, saya akan bimbing anda hingga anda berjaya dengan BlossomRich sebagaimana ilmu yang saya terima dari upline saya iaitu Master Lyna. Yang penting anda mempunyai keinginan yang tinggi untuk berjaya dan menambah pendapatan dengan Shaklee.

Grup support yang besar seperti iReach sentiasa up to date dengan maklumat terkini, pertukaran pendapat, perkongsian pendapat. Ukhwah yang terbina ini membantu antara satu sama lain untuk berjaya dalam bisnes Shaklee.

Hubungi saya dengan segera untuk lebih mengetahui tentang bisnes Shaklee 010-2995619

Set Ibu Mengandung Shaklee - Shaklee Shah Alam




Semua ibu nak bagi yang terbaik untuk anak-anak semasa dari dalam kandungan lagi, betul tak?

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada

- Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
- Perkembangan fizikal bayi yang sihat
- Pencegahan bayi dari mendapat jaundice/kuning


Akak akan kongsikan suplemen/vitamin yang sesuai diamalkan semasa mengandung, yang mana dah ramai yang mengamalkannya dan mendapat khasiat dari vitamin Shaklee.


Antara suplemen/vitamin yang boleh diamalkan semasa mengandung





1) Vitalea @ Iron Formula

Membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu yang mengandung kekurangan zat  besi. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.


2) Sustained Release Vita-C

Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan bayi dan ibu serta menjadikan kulit lebih cantik. Ia juga membantu penyerapan iron yang lebih berkesan  jika kekurangan Vitamin C, walau banyak mana Iron yang dimakan tidak akan diserap oleh badan.


3) B Complex

Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah lebih berseri. Selain itu ia mengatasi masalah kencing manis. Juga mengurangkan sakit kepala/migrain.


4) ESP (Energizing Soy Protein) 

Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam. Juga membantu para ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain.Kulit ibu dan anak mendapat manfaat dengan pengambilan ESP secara konsisten dengan menjadi lebih licin, gebu dan anjal.


5) Ostematrix

Bayi menyerap hampir 90% kalsium ibu. Jika ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu akan mengalami risiko osteoperosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki/simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.

Omega Guard boleh diambil selepas masuk trimester KEDUA, pengambilan Omega Guard juga dapat membantu dalam perkembangan minda bayi supaya lebih aktif dan cepat belajar, InShaaAllah.  Omega Guard juga membantu mengawal kenaikan berat badan secara mendadak semasa mengandung.

Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh hubungi akak terus menerusi whatsapp. InShaaAllah untuk customer akak, akak akan bagi tips sekali :)


Khusus Untuk Wanita Yang Ingin Cantik Dan Sihat - Shaklee Shah Alam


Semua wanita ingin kulit yang lebih cantik, cerah, licin dan flawless walaupun usia semakin meningkat :) Termasuk la akak dik non. Nak kata akak obses tak lah tapi apabila usia semakin meningkat akak cuba kawal pemakanan yang diambil setiap hari, pengambilan vitamin yang konsisten, juga menjaga kulit wajah secara kerap. Bila dah berkahwin ni mesti nak nampak lebih cantik di mata suami ya tak?


Dalam pada kita nak cantik tu , janganlah makan sebarangan produk ya. Memang ada yang tak kisah asalkan cepat cantik dan murah, walhal kesan jangka panjang adalah sangat berbahaya. Biasanya produk yang menjanjikan kesan yang terlalu cepat ni merupakan antara produk yang mengandungi bahan kimia yang sangat tinggi dan merbahaya, mungkin boleh membawa kepada kemudaratan dan penyakit yang lebih serius seperti kanser.

Oleh itu berhati-hatilah dalam memilih produk, samada produk skincare atau suplemen.

Untuk entri kali ini saya akan kongsikan suplemen/vitamin yang saya ambil setiap hari. Maklumlahkan bila umur dah menjangkau 41 ni kena extra rajin.


ESP Shaklee








ESP atau Energizing Soy Protein ni merupakan antara suplemen Shaklee yang terlaris. Bila umur dah masuk 40an metabolisma kita semakin menurun, jadinya badan tu cepat membesar dan mengembang dengan jayanya. Fungsi ESP ini ialah mengawal selera makan, memberi rasa kenyang lebih lama dan dalam masa yang sama mengawal berat badan kita.

Dahlah  mengawal berat badan, bonus lain yang kita boleh dapat ialah kulit kita semakin cerah, licin, lembut, flawless dan gebu kalau kita amalkan ESP ni secara konsisten.

Manakala bagi uolls yang mempunyai masalah kesuburan, boleh mengambil ESP bagi membantu meningkatkan kesuburan.

Selain itu ESP juga membanu ibu yang berpantang agar luka sembuh dengan cepat, membanyakkan susu badan dan susu menjadi pekat. Bayi yang dikandung dan menyusu susu ibu juga dapat khasiat dari ESP. Kulit bayi lebih cerah dan gebu.


Vitamin C





Lagi satu vitamin Shaklee kegemaran akak untuk kulit ialah Vitamin C, suplemen yang wajib kita makan. Selain mencerah, Vitamin C ni sangat membantu untuk penghasilan kolagen dalam badan. So kulit kita semakin anjal dan tegang.

Ada customers yang bertanyakan ada tak budget rendah tapi nak cantik, suplemen Shaklee mana yang sesuai. Jawapannya ialah semestinya Vitamin C. Harga bawah RM100, boleh tahan 6 bulan penggunaannya.

Vitamin C juga sesuai diamalkan oleh mereka yang mudah diserang demam, batuk dan selsema kerana Vitamin C membantu dalam meningkatkan imunisasi badan. Kalau kita tengah tak sihat , boleh lebihkan pengambilam Vitamin C.




Saya berusia 41 tahun dan mengambil vitamin Shaklee, juga skincare Shaklee selama beberapa tahun. Di Malaysia ramai yang telah mengambil Shaklee selama lebih berbelas tahun dan kesannya mereka semakin sihat dan cergas walau di usia 50 tahun ke atas.


Sempena bulan September ni, Shaklee ada buat promosi untuk produk ESP dan Vitamin C ya.

Beli 6 percuma 1

Beli 1, 2, 3, 4, 5 pun harga LEBIH MURAH berbanding biasa.


Serius berbaloi sangat beli, nak beli ESP untuk stok pun boleh sebab expiry date lambat lagi iaitu bulan March 2018. Manakala Vitamin C pula boleh beli dan share dengan kawan-kawan untuk harga yang lebih jimat, expiry date April 2017. 




Nak shaker Shaklee yang terbaru ni tak? Boleh whatsapp akak okay tapi ada syaratnya kalau nak :)

Untuk order dan pertanyaan lanjut, boleh hubungi akak terus menerusi whatsapp ya. InshaaAllah khusus untuk customer akak, akak akan kongsikan sekali pelbagai tips menarik.

Your trusted SID Shaklee
Arni Syazila
010-2995619


Bisnes Online Shaklee Untuk Surirumah - Shaklee Shah Alam


Bisnes Online Shaklee untuk surirumah nak tambah pendapatan dan nak kaya :)

Jangan pandang sebelah mata ya pada surirumah yang bisnes Shaklee secara online. Bagaimana bisnes online Shaklee boleh bagi anda pendapatan yang besar. Kebanyakkan surirumah yang serius dengan bisnes online Shaklee sedang menikmati pendapatan bulanan yang mencecah 5 - 6 angka selepas mereka mengambil langkah-langkah ini.


1) Produk Luar Biasa Terbaik di Dunia




Sepanjang saya dalam Shaklee, boleh dikatakan produk Shaklee ini 99% berkesan. Sebabnya tiada syarikat networking yang sanggup membelanjakan sehingga RM1 Billion untuk penyelidikan, ujian dan kemajuan produk.

Shaklee adalah produk yang selamat, berkesan dan semulajadi. Customer akan lebih yakin dengan produk bermutu yang dihasilkan berbanding produk yang hanya bergantung pada testimoni, tiada penyelidikan dan tiada Landmark Study. Dengan keyakinan ini customer akan repeat order berulang kali dengan kita.

Cubalah google jika anda mencari set ibu mengandung, ibu berpantang dan apa-apa masalah kesihatan, majoriti produk yang akan dicadangkan ialah Shaklee.


2) 100% Sistem Online Yang Sempurna






Bisnes Online Shaklee sangat mudah dan fleksibel dengan website Shaklee2u. Pelbagai maklumat terkini yang akan diperolehi dengan sistem ini.

Antara aktiviti yang boleh dilakukan dengan sistem Shaklee2u ialah

# Daftar keahlian
# Tempahan produk Shaklee
# Penghantaran produk Shaklee
# Jumlah jualan yang up to date
# Jumlah bonus yang up to date
# Boleh belajar ilmu produk
# Promosi bulanan
# Jadual sesi latihan bulanan

Semuanya hanya dihujung jari kita. Kita boleh order produk bila-bila masa walau dimana jua kita berada hatta kita berada di luar negara


Unlimited Profit



Modal permulaan yang rendah, kurang dari RM100 sangat sesuai bagi mereka yang ingin memulakan perniagaan. Bisnes Shaklee tidak ada risiko rugi, kenapa saya berkata demikian. Ini adalah kerana kita tidak perlu menyimpan stok , stok kita gudang Shaklee yang akan simpankan :)

Dah ramai surirumah yang berpendapatan besar dengan bisnes online Shaklee. Kerana modal yang rendah, bukan halangan untuk mulakan bisnes Shaklee.

Dengan keadaan ekonomi yang semakin mencengkam , harga barang melambung tinggi dengan perlu bayar pelbagai komitmen termasuk hutang belajar, kita perlu cari jalan untuk menambah pendapatan. Bisnes online Shaklee adalah satu pilihan yang bijak untuk keluar dari masalah ekonomi.

Modal rendah, tidak perlu buka kedai yang menelan belanja yang tinggi, repeat order yang tinggi dan semuanya terpulang kepada kita untuk luaskan bisnes kita.

Bukan sahaja kita mampu membantu keluarga kita, bahkan kita juga dapat memberi kemewahan kepada ibubapa kita. Shaklee juga menawarkan pelbagai insentif seperti melancong ke luar negara, hadiah ini juga kita boleh beri kepada ibubapa kita.


Apakata cuba lah join bisnes Shaklee untuk anda dapat unlimited income.


Konsultasi Bisnes

Sila whatsapp ke 010-2995619 sekarang



Tip Elakkan Demam Dengan GLA Complex - Shaklee Shah Alam


Sebelum Raya lagi dah terasa badan tak sedap, tekak rasa perit. Tak boleh jadi ni kena lawan, kang kalu ikutkan juga banyak kerja tergendala, lebih-lebih lagi sebelum Raya Haji kita disunatkan Puasa sunat hari Arafah, badan kena cepat-cepat sihat.


Sebagai pengedar Shaklee saya akan makan Vitamin Shaklee bagi mengurangkan rasa nak demam tu. Selain dari makan Vitamin C untuk tingkatkan imun sistem , saya akan makan GLA Complex sebanyak 2 biji. Mengapa saya pilih GLA?






Ini adalah kerana GLA menstabilkan prostaglandin dalam tubuh. Apa pula tu prostaglandin? Ia merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting untuk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi fungsi prostaglandin. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembekuan darah disamping mengurangkan tekanan darah.

Sumber GLA daripada makanan agak terhad dan hanya boleh dijumpai dengan jumlah yang kecil dalam oat dan juga daging organ. Untuk memperolehi sejumlah GLA yang lebih tinggi atas alasan kesihatan tertentu, minyak yang diekstrak daripada biji bunga evening primrosem iaitu dalam bentuk suplemen merupakan alternatif yang lebih mudah dan menyenangkan.

GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentu prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyikong sistem imun dengan memelihara integriti sel.



Apakah fungsi GLA Shaklee secara keseluruhan?

1. GLA Complex membantu dalam keseimbangan hormon untuk melancarkan kitaran haid

2. GLA Complex membantu meningkatkan kesuburan dengan mewujudkan persekitaran rahim yang sihat dan optimum untuk persenyawaan dan membantu wanita dalam menghasilkan kualiti mukus serviks

3. GLA Complex melegakan simptom PMS

4. GLA Complex membantu mengatasi masalah menopause

5. GLA Complex menguatkan kuku dan rambut

6. GLA Complex menjadikan kulit yang cantik, sihat dan berseri (jika diamalkan kulit sentiasa berseri-seri) ... glowing gitu :)

7. GLA Complex membantu menangani ekzema

8. GLA Complex membantu melegakan gejala rheumatoid arthritis

9. GLA Complex menguatkan sistem imun

10. GLA Complex adalah anti-oksidan untuk memperlahankan proses penuaan

11. GLA Complex mengurangkan pembekuan darah yang menyebabkan arteri tersumbat

12. GLA Complex membantu dalam mengawal diabetes dan tekanan darah tinggi

13. GLA Complex membantu mengawal kolesterol dan pembakaran lemak

14. GLA Complex membantu fungsi saraf

15. GLA Complex melambatkan proses osteoperosis

16. GLA Complex membantu menghalang pembentukan sel-sel kanser

17. GLA Complex mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri





Minyak Wangi Bombshell Boleh Halau Nyamuk - Dexandra Shah Alam


Minyak wangi Bombshell boleh halau nyamuk? Betul ke? Fakta atau auta?

Musim-musim nyamuk banyak ni, apakata sebelum tidur kita pakat-pakat spray 1 rumah, 1 bilik dengan Bombshell dari Dexandra ni.

Bilik harum mewangi, nyamuk pun melarikan diri :)

1 botol RM65, 2 botol RM120

#DexandraShahAlam
#Dropshipwanted

Hubungi 010-2995619




Rahsia Hebat Grup IReach Shaklee Terbongkar - Shaklee Shah Alam






Antara grup terbesar dalam Shaklee ialah grup iReach dibawah naungan Master Lyna dan Master Zainul, mereka sering mengadakan kelas untuk kami SID Shaklee. Pelbagai kelas/talk yang dianjurkan termasuklah


Kelas marleting
Kelas buat blog
Kelas pengurusan masa
Kelas untuk leader

Memang meriahlah grup besar ni bukan sekadar kelas di dalam kelas malahan aktiviti kecergasan pun ada tau.

Aktiviti bowling
Mendaki bukit Broga

Tu belum masuk lagi pertandingan yang dianjurkan yang sentiasa dapat sambutan, gathering Hari Raya  dan eh memang banyak la aktiviti yang dianjurkan oleh iReach ni.

Yang seronoknya walaupun ada diantara kami yang jauh terpisah beribu batu tetapi dirapatkan dengan medium online. Ya lah nama pun bisnes online kan? Mentor kami Pn Lyna menggunakan semua  medium online yang ada FB/Whatsapp/Telegram/webinar untuk menyampaikan ilmu kepada kami.

Itu cerita medium online, belum lagi medium offline yang upline usahakan untuk menyampaikan ilmu kepada anak-anak. Saya sendiri pernah menghadirkan beberapa kali ke kelas offline anjuran Master Lyna bersama-sama suami beliau, memang best dan happening ilmu yang disampaikan.

Yang seronoknya tiada istilah pilih kasih, mereka sentiasa mengalu-alukan kedatangan kita walau kita ni dari level mana sekalipun.

Antara nak dengan tak nak je untuk kita mencari ilmu dan dengan ilmu yang kita ada memudahkan kita  untuk berkomunikasi dengan customer dan membantu customer menyelesaikan masalah yang mereka hadapi.

Saya juga mengalu-alukan kedatangan anak-anak saya untuk kita sama-sama belajar, bila bergerak secara berjemaah kita akan lebih kuat dan berjaya. InshaaAllah.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut 010-2995619

Perbezaan Office Shaklee Berbanding Office Lain - Shaklee Shah Alam






Alhamdullilah .. dah sampai ke sini Office Shaklee di San Francisco ewah tak salah kan kita berimpian,  ala gurau pun tak boleh ke? :) InShaaAllah satu hari nanti akan ke sini juga.

Bangunan office Shaklee ni specia,l sebab apa special? Sebelum pembinaan bangunan dibuat, research telah dilakukan bagi memastikan bangunan yang dibina bercirikan go green dan natural. Ini termasuklah penggunaan karpet yang dibuat dari fiber, dinding dan lighting semulajadi bagi menjimatkan tenaga.





Cerita pasal karpet di office Shaklee ni ia diperbuat daripada bahan kitar semula. Setiap karpet dipotong dan dipasang bersaiz empat segi kecil. Tujuannya ialah kalau karpet itu kotor atau rosak, cuma perlu tukar sebahagian kecil sahaja. Tak perlu tukar semua karpet, kan dah jimat tu. Cat dinding yang digunakan juga semuanya diperbuat daripada bahan semulajadi tanpa sebarang bahan toksin yang merbahaya. Selain itu suhu aircond di dalam bangunan telah disetkan secara automatik. Contohnya kalau sesuatu kawasan itu ramai atau tak ramai orang, suhu automatik disesuaikan ikut keadaaan, penggunaan elektrik boleh dijimatkan.

Sebab itulah Shaklee telah menerima pelbagai awards dalam Environmental Leadership dari pelbagai pertubuhan di seluruh dunia.

Office CEO Shaklee iaitu Mr Roger Barnett juga terletak di dalam bangunan ini, yang bestnya bukan nama beliau yang tertera di pintu, tapi beliau meletakkan nama anak sulung beliau iaitu Spencer Barnett. Shaklee ialah suatu perniagaan yang boleh diwariskan kepada anak cucu kita. Kita pun boleh mewariskan perniagaan kita kepada anak cucu kita.

Di bangunan ini juga menempatkan para saintis Shaklee yang melakukan kajian demi kajian untuk menghasilkan vitamin paling bagus dan berkualiti tinggi. Banyak kajian vitamin diterbitkan dalam jurnal kesihatan antarabangsa sebagai bukti selamat dan berkesan.

Untuk makluman anda, setiap produk yang dikeluarkan oleh Shaklee perlu menjalani ribuan kajian klinikal bagi memastikan ianya terbukti SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI.

Ingin sertai perniagaan yang memberi nilai kepada anda dan insan-insan disekeliling, whatsapp saya 010-2995619

Rugi Makan Vitamin C Shaklee - Shaklee Shah Alam


Rugi lewat makan Vitamin C Shaklee, kalau tahu dari dulu lagi makan Vitamin C sebab khasiatnya terlalu banyak. Dah la 1 botol ada 180 biji boleh tahan 6 bulan, jimat pun jimat.




Kenapa Vitamin C Shaklee ni istimewa berbanding yang lain di pasaran?

Kerana BIOFLAVONOID yang terdapat dalam Vitamin C Shaklee, selain dari teknologi "Sustained Released".

Apa lah yang menarik sangat pasal Bioflavonoid ni?

Setiap tablet Sustained Relesed Vit C Shaklee mengandungi 120mg bioflavonoid.

Peranan utama bioflavonoid ialah untuk meningkatkan keberkesanan Vitamin C di dalam tubuh.


Rahsia Tentang Vitamin C Shaklee yang perlu anda tahu


Lebih Berkesan Sebagai Anti Radang Kulit

Masalah jerawat, jeragat, bintik kolesterol dan kusam ialah sejenis radang kulit (inflamasi kulit)

Dengan adanya bioflavonoid, Vitamin C akan lebih kuat untuk mengatasi masalah-masalah ini. Anti oksidan yang tinggi dalam bioflavonoid akan melawan kesan oksidasi sel yang menjadi punca jerawat, jeragat dan sebagainya.


Lebih Kuat Melawan Bakteria

Contohnya pada masalah jerawat atau ekzema. Jerawat akan jadi merah dan bengkak sebab dijangkiti bakteria.

Jadi dengan bioflavonoid, sel kulit akan lebih sihat untuk melawan bakteria.


Lindungi Kesan Dari Radikal Bebas

Radikal bebas atau sel yang rosak, boleh mempengaruhi sel lain juga untuk rosak. Fungsi Vitamin C yang ada bioflavonoid akan ada lebih berkuasa untuk melawan kesan sel rosak ini. Dengan ini akan menghalang jeragat, jerawat dan masalah kulit yang lain.


Sila whatsapp ke 010-2995619, jika anda mengalami masalah kulit.